Skocz do zawartości

Zawodowa przyszłość

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

Został mi rok do skończenia studiów magisterkich i studium, w całkiem innej branży. Po tej szkole mam o wiele większą szansę znalezienia pracy, jednak nie chciałabym ograniczyć się tylko do jednego zawodu. Zaczęłam się zastanawiać nad ich połączeniem.

Zapytałam więc:

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że po skończeniu studiów będę pracowała w zawodzie?

4 buław, As kielichów, Król buław --> HB V Kapłan

Całościowo jestem na tak. 4 buław to może być etap zakończony, ale z drugiej strony to radość, działanie w zaciszu czterech ścian, więc może praca w domu. As kielichów to szansa, woda jest jak twórczość, kreatywność, więc czytam ją pozytywnie. Król buław - w moim odczuciu mocna karta, akcentująca to, że jeżeli będę chciała i szukała, to powinnam coś dla siebie znaleźć. Kapłan - tak, studia się przydadzą.

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że będę pracowała w drugim zawodzie, tym ze szkoły?

6 denarów, 6 buław, XI Sprawiedliwość --> HB V Kapłan

6 denarów oddaje charakter tej pracy, czyli kontakt i pomoc ludziom. 6 buław zawsze była dla mnie karta problemową, nie wiem jak ją tutaj odczytać. Sprawiedliwość - podjęcie decyzji, odpowiedzialność za to co się robi, może trud włożony w to, by mieć ten zawód...

Z góry dziękuję za pomoc :bukiet:

Napisano

a możesz napisać, co to są za zawody? może byłoby łatwiej w interpretacji...

Napisano

O ile kolejność jest taka sama jak karty, to:

Technik farmaceutyczny jak najbardziej, myślę, że bez problemu za pierwszym rzutem, natomiast dziennikarstwo także możliwe, ale kasa mniejsza, tu bym bardziej hobbystyczne podejście widziała.

Ale łącząc to pomyślałam, że mogłabyś pisać recenzje jakiś suplementów, czy coś.. Taki apteczny blog :D na zasadzie "to i to nazywa się inaczej ale to jest to samo, tylko różni się ceną" i tak dalej, oczywiście na tyle na ile ci pozwalają kompetencje, ale sądząc po kartach to mogłoby mieć branie i kto wie, może i kasa z ilości wejść by się w pewnym momencie pojawiła ;)

W obydwóch masz Kapłana jako sumę, więc dobrze rokujące opcje, jednak jeśli zależy Ci na denarach no to opcja nr 2:)

Gość Bethany
Napisano

Obie opcje przedstawiają się dobrze wg mnie.

Pierwsza opcja - będziesz zadowolona i praca rzeczywiście może być w domu. As Kielichów może pokazywać, że to praca będzie spełnieniem Twoich marzeń,taka kreatywna będzie.

Opcja druga lepsza chyba, jak o finanse chodzi. 6 Buław to jest dobra karta, oznacza zadowolenie, sukces :). Z tym że w tą pierwszą pracę więcej serca byś wkładała tak mi się wydaje.

Napisano

Opcja nr 1 Dziennikarstwo - mniej stabilne, zgadzam się z kreatywnością. 6 Buław może tu mówić o dużej gazecie lub wygranym castingu w dużym zespole ludzi. Też jestem na tak

Opcja nr 2 Farmacja - większe pieniądze za większą odpowiedzialność no i pasja. Wybór jest twój :) Pozdrawiam

Napisano
Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że po skończeniu studiów będę pracowała w zawodzie?

4 buław, As kielichów, Król buław --> HB V Kapłan

Dziennikiarstwo - myślę, że masz duże szanse na prace w tym zawodzie, być może jakiś mężczyzna/bliski kolega ci pomoże..

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że będę pracowała w drugim zawodzie, tym ze szkoły?

6 denarów, 6 buław, XI Sprawiedliwość --> HB V Kapłan

Farmaceuta - dobrze płatna praca w jakiejś sporej firmie, ale sprawiedliwość mówi, że musisz z siebie dużo dać, aby tą pracę znaleźć.