Skocz do zawartości

kuchnia, smażenie, naleśniki, moja dziewczyna, ex mojej dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Śniło mi się, że razem z dziewczyną byliśmy w kuchni. Nie znajdowaliśmy się w niej samej. Był tam z nami jej były. Robiliśmy naleśniki, które smażyliśmy na patelni. W 3 przyrządzaliśmy jedzenie. Wkurzyło mnie to, że jej były tak jakby wywyższał się i czasami mnie pouczał. Nie spodobało mi się to, więc postanowiłem usiąść i im nie przeszkadzać. Nie pokazałem, że przejąłem się tą sytuacją, ale od środka byłem wkurzony. Poza tą sytuacją, atmosfera była dobra. W tym czasie, gdy sobie siedziałem to uświadomiłem sobie, że jestem gorszy od niego(w gotowaniu? albo ogólnie). Brakuje mi umiejętności.

Napisano

Kuchnia i to gotowanie może być wyrazem pracy nad związkiem, pogłębianiem Waszej relacji. Przygotowujecie posiłek, który jest siłą napędową dla organizmu.

Jednak w tym śnie pada na Ciebie cień byłego. Może podświadomie lub z powodu jakichś jej uwag zaczynasz odczuwać jakbyś cały czas musiał z nim rywalizować. Czujesz się jakbyś musiał udowadniać swoją wartość, był oceniany w odniesieniu do innych osób, swoich poprzedników. We śnie pod wpływem tej presji stajesz się bierny, wycofujesz się zamiast walczyć o swoje uczucia. Spróbuj spojrzeć na swoją sytuację bardziej zdecydowanie. Nie ważne w czym który z Was jest lepszy. Liczy się to kogo aktualnie wybrała. Skoro jesteście razem to widocznie posiadasz cechy czyniące Cię atrakcyjnym.