silyen Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Czy ktoś pomoże rozszyfrować pewne zjawisko? Po kilku miesiącach od stawiania kart zauważyłem u siebie pewną prawidłowość. Za każdym razem gdy bezwiednie spoglądam na zegarek w telefonie, by sprawdzić godzinę, ostatnią cyfrą jest jeden. Np. 12:11, 18:21 itp. Sprawdza się to prawie w 99 procentach przypadków. Jestem numerologiczną trójką, a obecny mój rok osobisty to 5 i rzeczywiście sporo zmian, wręcz runięć z impetem i budowania od nowa. Wcześniej nie zauważałem tego typu rzeczy. Czy ktoś moze pomóc zinterpretować? Cytuj
Gość befimaka Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Jesteś w tej chwili wyczulony na jedynki, bo wiele rzeczy musisz zaczynać od nowa, a 1 jest tego symbolem. Kiedyś też pewnie widziałeś jedynki w takiej samej ilości, ale nie zwracałeś na nie uwagi, bo z niczym Ci się nie kojarzyły. To jest tak samo, jak w sytuacji, gdy w rodzinie jakaś kobieta spodziewa się dziecka. I nagle wszystkie osoby zaangażowane emocjonalnie w tę ciążę, czyli kobieta w ciąży, ojciec tego dziecka, rodzice, dziadkowie itd., wychodząc na ulicę zauważają na swojej drodze tylko kobiety w ciąży lub dzieci w wózkach. Dodatkowo ich uwagę przyciągają wszystkie rzeczy związane z wychowaniem dziecka. Takie zjawisko dotyczy wszystkiego, w co jesteśmy emocjonalnie zaangażowani. Kiedy te emocje już opadną, tzn. zakończy się dany etap życia, wszystko wraca do normy. Nie zwracasz już uwagi na jedynki, a rodzina tej kobiety w ciąży widzi tylko dzieci idące szkoły. Cytuj
silyen Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 być może dlatego że jestem wyczulony moja podświadomość zwraca na to uwagę. Wiem, że np. osoby jasnowidzące ćwiczą w ten sposób, że spoglądają na zegarek kiedy są odwrócone cyfry np. 12:21, 14:41 itp. Ale ja nie mam takiego daru więc to na pewno nie to. Może intuicja podświadomie mi to podrzuca. Cytuj
Gość befimaka Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 To jest tak samo, gdy kogoś wypatrujesz. Omijasz wzrokiem wszystkich, którzy w niczym Ci nie przypominają danej osoby. Twój wzrok zatrzymuje się jedynie na ludziach, którzy mają w sobie cechy tej Twojej poszukiwanej osoby. I tutaj też działa podświadomość i intuicyjne myślenie, bo nie ma czasu na zastanawianie się i myślenie racjonalne. Tak samo, jak w przypadku Twojego zwracania uwagi na jedynki. Cytuj
silyen Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 no dobrze, ale równie dobrze mogłyby być dwójki czy szóstki. DLaczego właśnie jedynki? Gdyby to był przypadek to ok, ale to mogę potwierdzić w 99 procentach. Jedynie jak spoglądam świadomie to znaczy chce zobaczyć to samo to wtedy nie. Ale za każdym razem jak mija pewien odstęp czasu i nieświadomie biorę telefon by zobaczyć godzinę na końcu jest zawsze jedynka. Cytuj
Gość befimaka Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 W człowieku jest coś takiego, że jeżeli "wyłączy" racjonalność i kontrolę, a zda się na intuicję, to organizm sam naprowadza człowieka na to, co go interesuje i co jest ważne. Dla Ciebie w tej chwili są istotne jedynki, bo kojarzą Ci się z budowaniem. Chcesz, żeby Ci się udało, więc Twój biologiczny zegar sam odlicza czas na godziny jedynkowe. Twoja podświadomość już sobie zanotowała, że przy godzinach z jedynkami powstają w Tobie jakieś emocje, więc wtedy daje Ci impuls na spojrzenie na zegarek. Może się mylę, ale tak sobie interpretuję takie zachowania. Cytuj
silyen Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 może rzeczywiście coś w tym jest. Dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi