silyen Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów, tych którzy stawiają karty, co mówi Wam karta w pieczęci? Czy zwracacie na nią uwagę? Czy coś Wam podpowiada, jeśli tak to co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 A co to takiego, bo pierwszy raz słyszę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silyen Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 ostatnia karta w talii. Po wyłożeniu kart ostatnia na spodzie talii karta przez tarocistów uważana jest za dodatkową podpowiedź. Różnie różni ją określają. Zwykle to dodatkowa podpowiedź. Z tą pieczęcią jest trochę tak jak z kartami odwróconymi. Jedni biorą to pod uwagę a inni nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 ostatnia karta w talii. Po wyłożeniu kart ostatnia na spodzie talii karta przez tarocistów uważana jest za dodatkową podpowiedź. Różnie różni ją określają. Zwykle to dodatkowa podpowiedź. Z tą pieczęcią jest trochę tak jak z kartami odwróconymi. Jedni biorą to pod uwagę a inni nie. Dzięki za wyjaśnienia. Ja nie stosuję tej praktyki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MaryjaMagdalena Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Mi zawsze ostatnia karta pod talią, pokazuje problem z jakim przychodzi do mnie klientka/klient i patrząc pod spód już wiem, w jakiej mniej więcej dziedzinie padnie pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rywka Blumenstein Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Ja czasami używam ostaniej karty w talii (nie miałam pojęcia, że to się tak nazywa) jak pewnego rodzaju podpowiedź przy interpretacji...natomiast stosuję to doraźnie, nie zawsze...jeżeli widzę jakieś niejasności w rozkładzie, to najczęściej wtedy z tego korzystam jako taki "telefon do przyjaciela". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silyen Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 mnie np. niejasności podaje przełożenie tali przed rozdaniem np na trzy kupki wtedy karty pod spodem są podpowiedzią z czym mi się przyjdzie zmagać. Natomiast pieczęć mnie czasem dodaje na koniec rozkładu podpowiedź dodatkową wskazówkę. Wiem że różnie różni to traktują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts