Gość befimaka Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Jeden z moich kotów ma problemy z tarczycą i wątrobą. Na tarczycę bierze Euthyrox, ale pół roku temu trzeba mu było zwiększyć dawkę. Ostatnio miał zrobione badanie krwi i okazało się, że pogorszyły się parametry nerkowe. Ponieważ po zwiększeniu dawki Euthyroksu kot zaczął chudnąć, weterynarz powiedział, że to może wpływać na pracę nerek. Żeby wspomóc nerki kot będzie przyjmował nowe lekarstwo, więc zapytałam kart, jak rozwinie się ten problem nerkowy: Diabeł, 9 buław, 10 buław Zinterpretowałam to w ten sposób, że choroba próbuje się rozwinąć w organizmie, ale podawanie leków pomoże ją opanować. Jednak będzie to dosyć ciężka walka. Dociągnęłam jeszcze jedną kartę z pytaniem, czy uda się całkowicie pokonać chorobę. I było to 9 kielichów. Czyli się uda. Tfu, tfu, tfu, trzy razy przez lewe ramię. Byłabym wdzięczna za Wasze sugestie w tym temacie. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 W diable i dalszych kartach widać, że siedzi w nim taka choroba, która prędko nie odpuści. Będą jeszcze męki trwały długo. Pewnego dnia pokonacie chorobę. 9 kielichów mówi o zadowoleniu. Może nawet uczcisz to w pewien sposób Cytuj
Gość befimaka Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Od tarczycy miał również problem z wątrobą, ale wątroba jest już opanowana, więc z nerkami też damy radę. Dziękuję za słowa otuchy. Cytuj
cardi Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Proponuję wizytę u weterynarza, nasz kociak o mało nie odszedł ostatnio ale z pomocą medycyny przetrwał. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 jak rozwinie się ten problem nerkowy: Diabeł, 9 buław, 10 buław stan zdrowia po podaniu leku na nerki się poprawi, ale jeszcze może być jakiś kłopot, może nerki bedą w jakiś sposób obciążone... albo trzeba będzie odczekać by oszacować stan. W każdym razie widać,że będzie poprawa i nerka będzie lepiej pracować niż obecnie, ale jeszcze to nie będzie stan bardzo dobry. Cytuj
Gość befimaka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 jeszcze może być jakiś kłopot, może nerki bedą w jakiś sposób obciążone... Na pewno będą jeszcze obciążone ze względu na jego tuszę. Kot stał się bardzo gruby, pomimo że nie jadł dużo, a nawet mniej niż pozostałe koty. Teraz, po zwiększeniu dawki leku tarczycowego, zaczął chudnąć, ale nadal jest daleki od swojej masy przedchorobowej. A jak wiadomo, stara prawda głosi, że łatwiej przytyć niż schudnąć. Przeważnie. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 a to ciężar może być dosłowny w 10 buław... nie pomyślałam o tym . Ciężko jest schudnąć (coś o tym wiem hehe)...ale trzeba być dobrej myśli )) Cytuj
Gość befimaka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 10 buław pokazuje tuszę? Dziękuję za tę informację. Jakie te karty mądre, wiedziały, jak go ocenić. Też wiem coś o trudnościach z pozbyciem się 10. buław. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 10 buław pokazuje tuszę? Dziękuję za tę informację. Jakie te karty mądre, wiedziały, jak go ocenić. Też wiem coś o trudnościach z pozbyciem się 10. buław. Mnie pokazał kiedyś tuszę, ale z kotem tego nie skojarzyłam . Cytuj
Gość befimaka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Kurczę, to teraz zupełnie inaczej widzę ten mój rozkład. Choroba, leki i wpływ tuszy na stan jego zdrowia. Teraz wszystko się złożyło w jedną całość. Puzzle się ułożyły. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Kurczę, to teraz zupełnie inaczej widzę ten mój rozkład. Choroba, leki i wpływ tuszy na stan jego zdrowia. Teraz wszystko się złożyło w jedną całość. Puzzle się ułożyły. Ułożyły się pod warunkiem,że mamy racje... Tu pewnie czas pokaże. Liczę na weryfikacje )) Cytuj
Gość befimaka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Weryfikacja na pewno będzie. Po niedzieli dostanę to lekarstwo, będę mu podawać, a badania będą zrobione po 4 - 6 tygodniach. I wtedy napiszę, jak wygląda sytuacja. Z kotem weryfikacja jest o tyle dobra, że on nie ulega autosugestii i nie dostosowuje się do rozkładu kart, tylko idzie na żywioł. Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Fajnie ) Oby mu leczenie wyszło na zdrowie. Kotek na szczęście wolny od siły sugestii, więc weryfikacja będzie jak najbardziej wiarygodna ) Cytuj
cardi Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Weterynarz jednak ciągle wskazany mam papugi, ogromnego psa i dwa wielkie koty i czasem chorują, lekarz dla Nich bardzo wskazany Cytuj
Gość befimaka Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Widzę, że się niepokoisz się o los mojego kota, więc zapewniam Cię solennie, że kot jest pod opieką weterynarza. To weterynarz robił mu badania krwi i przepisuje mu lekarstwa. A ja tylko podaję te leki i stosuję się do wszystkich zaleceń weterynarza. Cytuj
cardi Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Zwierzęta to część rodziny więc jak zauważyłaś przejmuję się. Dobrze słyszeć to co mówisz o opiece przez weterynarza. Poza tym będzie dobrze zobaczysz Cytuj
Gość befimaka Napisano 8 Listopada 2015 Napisano 8 Listopada 2015 Ponieważ Euterpe prosi o weryfikację wątków, to z ciężkim sercem, ale weryfikuję. Kot zmarł na zawał serca. Daffne i Euterpe miały rację mówiąc, że coś się czai w jego organizmie. Ten Diabeł jest jednak czymś zupełnie nieprzewidywalnym. A 9 kielichów nie mówiła o pozytywnym zakończeniu leczenia, tylko o tym, że coś jeszcze jest ukryte za zasłoną. Czyli karty powiedziały prawdę, tylko ja je odczytałam bardzo życzeniowo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi