Arcan Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Dość dawno temu dostałam maila z Ameryki,że odziedziczyłam spadek. Jako jedyny żyjący potomek Andrew K. Olałam tego maila. Pomyślałam,że to jacyś naciągacze, oszuści. Później znów dostałam maila. Odpisałam im,żeby mi nie zawracali głowy SPAMEM. Później dostałam jeszcze dwa maile. Poproszono bym podała nr telefonu, by mogli do mnie zadzwonić. Myślę sobie: czemu nie? Powiem im wprost, żeby mi dali spokój. Zadzwonił facet...przedstawiciel... Zaczęliśmy ze sobą rozmawiać.. Skontaktował mnie z... firmą w USA Papiery wyglądają dość wiarygodnie... Nie mogę w to uwierzyć Bez ogródek: Czy dostane pieniądze ze spadku? 8 kijów, diabeł, cesarz Kurde, wygląda na to,że tak... Diabeł pokazuje mi kasę... ale też różne problemy.. Cesarz to stabilizacja materialna.. Nie wiem czy nie interpretuje sobie życzeniowo, ale te karty dobrze zwiastują Jak się zakończy ta sprawa? rycerz denarów, 3 kije, sąd w sądzie... poprzez instytucje Dalej nie dociera to do mnie...Jeżeli ten spadek to prawda to do końca życia jestem ustawiona... Jaki stosunek do mnie ma firma, która się ze mną skontaktowała? ( w sensie czy są wobec mnie szczerzy, czy chcą mnie oszukać) król kijów, 9 kielichów, 9 denarów No nie... nie ma tu żadnych kart kłamstwa czy oszustwa... Wyglądają na szczerych To jak mnie odnaleźli? Z USA w Polsce? Dorwali mojego maila? śmierć, 2 kielichy, 6 kielichów Nie wiem o co w tej sprawie chodzi... Uczucia uniemożliwiają mi prawidłowy odczyt kart.. Chciałabym by to była prawda... Myślałam czy nie zapytać jakiegoś prawnika w Polsce o to wszystko... żeby się nie okazało,że ktoś ze mnie żartuje Cytuj
Gość Euterpe Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 pieniędzy możesz nie dostać, uwolnisz się od niech, a firma patrzy swojego interesu. Sprawdziłaś czy ta firma istnieje? Jeżeli tak, warto tam przedzwonić i zapytać się kogoś, czy zna tego pana X. Dowiedz się też od kogoś zaufanego, jak powinno wyglądać załatwianie takich spraw. Cytuj
Czarownica Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Ściema jak się patrzy - pierwsze karty wyszły tragiczne, spadku nie dostaniesz, a wyjaśnienie dlaczego masz w kartach (8 buław diabeł cesarz - ktoś chce się nachapać, rozsyła to gdzie się da, działa szybko, ale równie szybko zostanie zdemaskowany. Diabeł + Cesarz -> udaje wiarygodnego i może być w tym przekonujący, bo powołuje się na rzekome autorytety) Kolejne ciągnięcia moim zdaniem - życzeniówka. Przede wszystkim takich spraw nie załatwia się via e-mail, tylko imiennie, oficjalnie na piśmie i z poleceniem odbioru. Po drugie, jest to jedno z najbardziej znanych oszustw (spadek z USA i bycie jedyną krewną to tak wyświechtany schemat jak "metoda na wnuczka"), nic dziwnego, że papiery wyglądają wiarygodnie. Dobrze piszesz, by poradzić się prawnika w Pl... Koniecznie Cytuj
Arcan Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Jednak olałam A mogło być tak pięknie...Spadek od wujcia Czarownica, nie dziwie się,że wiele osób daje się na to złapać. Te ich telefony, pisma naprawdę wyglądały bardzo przekonująco... Przez chwile dałam się nabrać...odpłynęłam z marzeniami:D Cytuj
Daria_Hexe Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Bardzo dobrze Arcan zrobiłaś,że to porzuciłaś.Takie maile to,jak napisała wyżej Czarownica - czyste oszustwo,w masce wiarygodności. Ja wielokrotnie dostawałam takie maile,podobnie moi przyjaciele oraz członkowie rodziny. Ale od razu szły one do "kosza". Raz,że perfidne oszustwo i szukanie naiwnych,przez co można wpaść nawet w kłopoty,a dwa: można także nabawić się zawirusowania komputera,pod płaszczykiem niewinnie wyglądającego maila. Pewnie jeszcze kilkukrotnie takie maile otrzymasz,ale nie daj się zwieść,ani nabrać i uważaj. Powodzenia i pozdrawiam . Cytuj
Arcan Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Ale podłe postępowanie. To żerowanie na ludzkiej krzywdzie. Napisałam im,że wiem,że są oszustami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi