maivi Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Zacznę od tego iż jestem tutaj nowa i początkująca więc jeżeli pisze w złym miejscu to bardzo przepraszam. Chciałam prosić o pomoc w interpretacji kart. Mam mieć wykonywane pewne badanie (wiąże się ono z ingerencją w ciało) ale czuję dziwny nieokreślony lęk (z reguły nie jestem bojaźliwa). Postawiłam karty: 2 mieczy+ 7mieczy+ 9 mieczy dociągnęłam 10 mieczy Pytanie brzmi czy powinnam się poddać temu badaniu? Cytuj
Gość Daffne Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Dobrze piszesz Witaj Spróbuj zinterpretować samodzielnie jak potrafisz, a potem inni Ci chętnie pomogą ) Cytuj
maivi Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Jak patrze na te karty to: 2 mieczy pokazuje moje rozterki 7 mieczy że nie warto się oglądać za siebie (może diagnoza którą postawił 1 lekarz jest ok?) 9 mieczy to jakieś zagrożenie 10 to pogorszenie mojego stanu po owym badaniu czy mam rację? Cytuj
Gość Daffne Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Mam mieć wykonywane pewne badanie (wiąże się ono z ingerencją w ciało) ale czuję dziwny nieokreślony lęk (z reguły nie jestem bojaźliwa). Postawiłam karty: 2 mieczy+ 7mieczy+ 9 mieczy dociągnęłam 10 mieczy Wyciągnęłaś niemalże same karty lęku, obaw... mam wrażenie, że to nie jest przebieg faktyczny Twojego badania, a same lęki. Jest coś takiego jak projektowanie emocji na karty, czasem gdy towarzyszą nam silne emocje (np lęku) to można sprawić, że się właśnie takie karty wyciąga, ale wcale to nie oznacza, że będzie źle... . WIdać,że strach u Ciebie ma wielkie oczy, ale pewnie nie ma się co martwić. Najlepiej nie wyciągaj kart samodzielnie na to pytanie, tylko zapytaj kogoś o postawienie kart np. w dziale próśb o wróżbę Cytuj
Czarownica Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Moim zdaniem karty faktycznie pokazują Twój lęk i panikę wręcz, ale również i to, że po badaniu się ten strach skończy. X mieczy jakkolwiek dramatycznie wygląda, pokazało mi kiedyś definitywne zakończenie problemu (operacyjnie, pod narkozą). Powodzenia! Cytuj
panna.marta Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Zacznę od tego iż jestem tutaj nowa i początkująca więc jeżeli pisze w złym miejscu to bardzo przepraszam. Chciałam prosić o pomoc w interpretacji kart. Mam mieć wykonywane pewne badanie (wiąże się ono z ingerencją w ciało) ale czuję dziwny nieokreślony lęk (z reguły nie jestem bojaźliwa). Postawiłam karty: 2 mieczy+ 7mieczy+ 9 mieczy dociągnęłam 10 mieczy Pytanie brzmi czy powinnam się poddać temu badaniu? ja jestem tego samego zdania co czarownica, że tu jest pełno lęku. Będzie Cię to kosztowało dużo stresu w 10 mieczy upatrywałabym też ból. Podejrzewam, że jak ingerencja w ciało, to w jakimś znieczuleniu ale i tak kojarzy mi się to z bólem.Czy inie ma innych metod na diagnozę niż ten zabieg? Cytuj
maivi Napisano 18 Lipca 2015 Autor Napisano 18 Lipca 2015 Dziękuje za zainteresowanie, niestety nie ma innej metody, to badanie ma na celu potwierdzenie diagnozy lekarza nr 1 lub też postawienie prawidłowej. Cytuj
maivi Napisano 18 Lipca 2015 Autor Napisano 18 Lipca 2015 Znieczulenie będzie ale i tak mnie to nie uspakaja, dlatego mam dylemat czy iść czy nie. Niestety wyciągnięte przeze mnie karty wcale mnie nie uspokoiły. Do zabiegu jeszcze trochę, może ktoś postawi mi karty (bo poprosiłam w dziale prośba o wróżbę) i dowiem się czegoś więcej. Cytuj
Gość Daffne Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Zadałam kartom pytanie jak przebiegnie zabieg i wyszły: KSIĘŻYC, as mieczy, paź monet, Królowa mieczy karty wskazują, że będziesz czuła lęk i niepewność z powodu niewiadomej i tego jak zabieg przebiegnie, ale zostaniesz uspokojona, rozsądnie Ci wytłumaczą co i jak i poczujesz się spokojniej. Sam zabieg będzie pomyslny, po fakcie będziesz czuła się dobrze Cytuj
maivi Napisano 19 Lipca 2015 Autor Napisano 19 Lipca 2015 Bardzo dziękuję za postawienie kart. Trochę mnie to uspokoiło. :-) Cytuj
Gość aksasyena Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Zabieg jak zabieg, ale niebezpieczeństwo może się czaić w ludziach, którzy będą go wykonywać... Gdybym zobaczył takie karty, jak w Twoim pierwszym poście, to pewnie poszukałbym innego ośrodka. Cytuj
Gość Daffne Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Gdybym zobaczył takie karty, jak w Twoim pierwszym poście, to pewnie poszukałbym innego ośrodka. A co jeśli te karty to tylko zbiór skumulowanych lęków i obaw na myśl o zabiegu? To też powinno się brać pod uwagę...bo można nie mieć racji i niepotrzebnie się straszy osobę. Edytowane 20 Lipca 2015 przez Daffne dopisek Cytuj
maivi Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Do zabiegu jest jeszcze trochę czasu. Poczekam, może inne osoby się wypowiedzą i pomogą mi podjąć decyzję :-) Karty Egis były lepsze niż moje co dodaje otuchy... Cytuj
Grahanka Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 KSIĘŻYC, as mieczy, paź monet, Królowa mieczy Czy zabieg będzie wykonywany pod narkozą? Czy tym zabiegiem jest kolonoskopia? Karty pokazują, że będzie potrzeba cięcia, operacja. 1 Cytuj
Gość befimaka Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Nie wydaje mi się, żeby te karty pokazywały rezultat zabiegu. One pokazują Twój stan wewnętrzny i dlatego pojawiły się tu same miecze. Miecze pokazują powagę sytuacji, bo sytuacja jest naprawdę poważna. Każdy zabieg jest ingerencją w organizm i to zawsze jest ryzyko. Nawet wyrwanie zęba nie jest bezpieczne. I tutaj miecze opowiedziały Ci taką historię: 2 mieczy - podjęcie trudnej decyzji o zabiegu 7 mieczy - musisz sama przejść przez tę drogę i być przekonana o słuszności decyzji 9 mieczy - to są Twoje myśli o bólu, cierpieniu i niebezpieczeństwie 10 mieczy - jest to doprowadzenie sprawy do końca i wyjaśnienie tego, co Cię dręczy i niepokoi Wyciągnęłaś te wszystkie miecze bojąc się tego, co Cię czeka i miecze to pokazały. Nie pokazały efektu badania, bo pewnie w tej chwili w Tobie jest jedynie obawa i strach. Dlatego ten swój rozkład potraktuj jako to, co przeszłaś podejmując decyzję, a jeśli chodzi o wynik, to myśl o rozkładzie zrobionym przez Egis. I na pewno wszystko będzie dobrze, bo w życiu najgorsza jest niepewność i nieznajomość wroga. Cytuj
Gość Daffne Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Popieram befimakę w kartach z mieczami nie widać zabiegu...miecze to karty umysłu, tego co ulotne bo reprezentują żywioł powietrza, więc pokazano jedynie stan umysłu i jakość myśli odnośnie zabiegu zamiast sam zabieg. Nie martw się, wszystko pójdzie dobrze :-))) Cytuj
maivi Napisano 25 Lipca 2015 Autor Napisano 25 Lipca 2015 Brawo dla Grahanki to kolanoskopia i pod narkozą ale pytanie brzmiało czy iść na nią czy nie? Tak jak pisałam wcześniej z reguły nie jestem bojaźliwa ale moja intuicja podpowiada mi że coś będzie nie tak. Niestety nie wiem skąd może przyjść nieoczekiwane (błąd lekarza, zła reakcja na narkozę itp). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi