Aguardiente Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Czy istnieje jakiś inny sposób na ładowanie ametystu niż w świetle księżyca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perdo Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Można ładować tak jak każdy inny kamień. Tylko przy ładowaniu nad świecą trzeba uważać bo ametyst podgrzany za mocno traci barwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankaka Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Słyszałam, że można go umyć pod wodą...nie wycierać, tylko powiesić w słonecznym miejscu i ja tak robię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted August 5, 2015 Administrator Share Posted August 5, 2015 Coś mi się zdaje, że pomyliło się ładowanie z oczyszczaniem. A poza tym to wszelkie rytuały "ładowania" i "oczyszczania" są kotwicą dla człowieka, kamieniowi to potrzebne jak zającowi grzebień. Po wielu latach praktyki stwierdzam, że obmycie wodą lub wystawienie na Słońce w zupełności wystarczy, dla tych kamieni co tego nie lubią pozostaje kadzidełko lub ziemia (sól). Minerałom, które mają służyć jako amulety czy talizmany nadaje się "moc" intencją - słowami. To wszystko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts