Iwka78 Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Wczoraj na wieczór otrzymałam maila z propozycją współpracy z pewnego programu TV. Zadałam pytanie: jak zrealizuje się moje oczekiwanie, że dojdzie do współpracy z tym programem? 4 puchary+III cesarzowa, V papież, XVIII księżyc Widać moje duże rozczarowanie w 4 pucharach, że jestem za mało przedsiębiorcza, niby papież jest całkiem dobrą kartą, księżyc pokazuje program dekoratorski.... Przyznam szczerze, że jestem na tyle zrezygnowana, że nie widzę w tych kartach konkretów:( Obstawiam, że nic z tego nie bedzie... Cytuj
Lena75 Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Moim zdaniem karty pokazały Twoje podejscie do tematu i emocje z tym zwiazane:) 4 puchary - podchodzisz do tego z pewnym zniecheceniem Cesarzowa - mimo że ze jest to dobra propozycja pracy, i mozesz pójśc w nowym kierunku Papiez - ale chcesz pozostac wierna swoim zasadom Księzyc - czujesz treme i nie pewnosc. Ogólnie karty nie sa złe w koncu i Cesarzowa i Kapłan mówią o znalezieniu satysfakcji w pracy...moim zdaniem warto zaryzykować Pozdrawiam Cytuj
Arcan Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Te 4 kielichy to Twoje podejście... Cesarzowa, papież i księżyc pokazują,że dasz sobie radę! Księżyc to nie tylko strach i niepewność, ale też artyzm...zawody artystyczne Cytuj
Gość Daffne Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 jak zrealizuje się moje oczekiwanie, że dojdzie do współpracy z tym programem? 4 puchary+III cesarzowa, V papież, XVIII księżyc też myślę,że to kwestia emocji, ale tez może oznacza, że tak od razu program nie ruszy. 4 kielichy to czas błogiego lenistwa i czekania na decyzje lub ruszenie nagrań. Odnalazłabyś się w tym doskonale, masz dusze artystyczną, umiesz dekorować...znasz się na tym, więc nic nie stoi na przeszkodzie! Cytuj
Administrator Ismer Napisano 28 Lipca 2015 Administrator Napisano 28 Lipca 2015 Karty pokazały dokładnie to o co pytałaś - a wszak pytałaś o to "jak" a nie "czy" - więc przedmówczynie mają moim zdaniem 100 % rację mówiąc, że karty pokazały Twoje emocje. Jednak wynika z nich też i to, żebyś nie podchodziła do tematu emocjonalnie czy z dystansem jak pies do jeża, tylko wzięła byka za rogi i zaangażowała się w to, nawet jeśli będą jakieś początkowe trudności / opóźnienia. Więc nie zniechęcaj się, głowa do góry, bo w ostatecznym rezultacie wszystko powinno potoczyć się pomyślnie. Cytuj
Grahanka Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Są to mocne karty, które mówią o charakterze pracy jaką byś podjęła. Nie ma tu konkretnych kart umowy, ale uważam, że z czasem się pojawią. Jestem na tak. Będziecie współpracować. 3mam kciuki! Cytuj
Arcan Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Szczególnie,że to program dekoratorski... Ty wyszłaś jako cesarzowa, wenus...Widać,że masz dobry gust i rękę do pięknych rzeczy Papież wskazuje,że hajs z tego będzie... Cytuj
Iwka78 Napisano 28 Lipca 2015 Autor Napisano 28 Lipca 2015 Na razie jest to propozycja barterowa, czyli ja daję swój produkt, a oni w zamian na koniec programu dziękują w tytułówce wymieniając nazwę firmy. Dla mnie byłaby to bardzo duża reklama. Natomiast, czy oni wybiorą moje produkty, tego nie wiem, bo konkurencja mega duża .... Cytuj
QPucharów Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Karty są ok. Księżyc to też media:-) mogą być rozmowy lub kontakt. Powinnaś działać jako Cesarzowa i nie wstrzymywać sie tą 4 pucharów Cytuj
Administrator Ismer Napisano 28 Lipca 2015 Administrator Napisano 28 Lipca 2015 Iwka - to w takim razie nad czym Ty się w ogóle zastanawiałaś? Nawet jak nic nie zyskasz (w postaci owej reklamy) to też i nie stracisz. Ja bym i bez kart działała - jest to propozycja biznesowa i trzeba łapać okazję, to rynek. Inwestujesz w ten rodzaj reklamy swój czas i zdolności, ale kasy nie wydajesz - a pomyśl, ile kosztuje reklama w telewizji Teraz możesz zapytać kart czy wybiorą Twój projekt i przede wszystkim co zrobić / jak zadziałać / na co zwrócić uwagę żeby go wybrali - chodzi mi o mocną stronę tego projektu, w sensie jaki element "przekona" wybierającego by wziął Twój. Cytuj
Iwka78 Napisano 28 Lipca 2015 Autor Napisano 28 Lipca 2015 Iwka, jeszcze się zastanawiasz? Działaj! A to ja już tam zadzwoniłam i pogadałam, maila ze swoją ofertą dostępnych produktów też wysłałam... Natomiast chodzi o to, czy oni te moje produkty wybiorą do programu? I to miałam na myśli zadając pytanie, ale teraz tak myśle, że źle je zadałam i karty odpowiedziały ogólnie... Więc zadałam konkretnie: Czy moje produkty zostaną wybrane do programu? Paź buław, XXI świat, XI sprawiedlowość Paź buław to dobra wiadomość, świat - pokazanie się szerzej, ale nie wiem jak odczytać sprawiedliwość? Cytuj
Grahanka Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 XI Sprawiedlowość jako podpisanie umowy, kontraktu. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 28 Lipca 2015 Administrator Napisano 28 Lipca 2015 XI Sprawiedlowość jako podpisanie umowy, kontraktu. Można to tak ująć, gdyż obosieczna Sprawiedliwość, w zależności od kart sąsiadujących może oznaczać, że "sprawiedliwość zostanie Ci oddana" lub odwrotnie - Ty dostaniesz po tyłku - w kontekście pytania i w towarzystwie w jakim wystąpiła stawiam na to, że Twoja oferta zostanie potraktowana poważnie i może to zaowocować właśnie podpisaniem formalnej umowy, która jest jednym ze znaczeń Sprawiedliwości, podobnie jak docenienie wysiłków, uznanie, załatwienie spraw urzędowych (oficjalnych, publicznych itp). Myślę też, że ocena prac będzie opierać się na sprawiedliwości właśnie, więc tym samym odpadną oferty "znajomościowe", chodzi mi o to, że jeśli nawet ktoś ma plecki, ktoś chciałby czyjąś ofertę przeforsować po znajomości, a może za kasę - to mu się udać nie powinno i przejdzie ten projekt, który jest "czysty", czyli złożony bez takich pomocy. Cytuj
adivino Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) 4 kielichów to twoje emocje, ale też ta propozycja. Cesarzowa z księżycem to talent artystyczny. Papież to realizacja planów. Księżyc to telewizja. Nie bój się zaryzykować, przecież nic nie stracisz :icon_lol: bo z takim podejściem to sukces nie jest wróżony EDIT: Sprawiedliwość przy pozytywnych kartach jakimi są tu giermek buław i świat to też pozytywna karta, czyli tak jak ten papież - realizacja planów. Twoje produkty zostaną faktycznie wybrane. Przy okazji powiem, że choć kiedyś tak robiłem, to nie jestem teraz zwolennikiem zadawania pytań od "jak się zrealizuje". Bo sugerujemy, że ma się zrealizować. Jakoś, ale zrealizować. A jeśli ma się nie zrealizować? Edytowane 28 Lipca 2015 przez adivino Cytuj
Administrator Ismer Napisano 28 Lipca 2015 Administrator Napisano 28 Lipca 2015 Na pytanie "jak się zrealizuje" jeśli ma się nie zrealizować to karty pokażą "brak realizacji". Ale też i masz rację, gdyż wówczas jak się tak zada pytanie, to interpretacja wówczas najczęściej leci pod hasłem "jak" i wtedy wymienia się różne warianty tej realizacji, nie biorąc pod uwagę, że karty mogą mówić po prostu "nic z tego nie będzie". Dlatego i ja przykładam wagę do precyzyjnego i konkretnego określenia o co komu chodzi. Im dokładniejsze pytanie tym i dokładniejsza odpowiedź. Cytuj
Iwka78 Napisano 29 Lipca 2015 Autor Napisano 29 Lipca 2015 Dziękuję Wam wszystkim! W tej chwili jestem jestem jak flaki z olejem... Spędziłam 5 lat na etacie wyprowając sobie flaki, to co usłyszałam na swój temat podłamało mnie:( poszłam na zwolnienie, chciałam rozkręcić w pół roku swój biznes. Pracowałam po 12h na dobę, zainwestowałem kupę kasy w reklamę, byłam na dużych targach Designu.... I co z tych działań? Nic... Zero dochodu:-( a z czegoś trzeba żyć... Musiałam wrócić do pracy, zwolnili mnie, czego się spodziewałam i co tu dużo kryć, mam totalnego doła;( Działalności nie byłam w stanie rozkręcić za mało doświadczenia, za mała wiedza, za mała przedsiębiorczość.... Jestem już bliska, aby zrezygnować z tego wszystkiego, bo nie stać mnie na ciągle inwestycje, które kompletnie się nie zwracają. Może będę tylko to robić dla znajomych, a stały dochód będę mieć z etatu w administracji, chociaż jakieś hobby po pracy będę mieć... I generalnie taka do dupy teraz jestem... Ani w lewo, ani w prawo... Myśle sobie, że może wziąć dotację, ale z drugiej strony to na co mi ta dotacja, Jak nie ma zainteresowania produktem... Sorki, że tak Wam się tu wszystkim wynurzam i Was zanudzam.... Zadałam jeszcze pytanie: kiedy ta działalność zacznie przynosić dochody w wysokości X? (Nie jest to kwota taka, jak na etacie, ale dałaby mi nadxieję, że to się rozwinie i mogłabym coś dalej poinwestowac) XX sąd, 2 miecze, 4 pucharów+II kapłanka Nie wiem, czemu ale pomyślałam, że w listopadzie podpisze umowę, która da mi stały dochód. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 29 Lipca 2015 Administrator Napisano 29 Lipca 2015 I to też jest dobre wyjście. U mnie sytuacja jest podobna: pracuję na etacie, bo muszę mieć dochód, nie mam predyspozycji do życia jak pustelnik - mieszkania w szałasie i żywienia się mchem i korzonkami - więc trzeba na jedzenie i rachunki zarobić. Po pracy zaś zajmuję się swoją pasją, czyli tym co mnie najbardziej kręci: kartami i astrologią. W Twoim drugim pytaniu dziewczyny podały dwie różne (na pozór opcje) - ale one pasują doskonale do sytuacji, którą opisałaś, stąd uważam, że obie mają rację, Euterpe dobrze to ujęła Nie załamuj się, wiele osób zaczyna dostrzegać, że jak realizacja tego co się lubi robić jest aktualnie niemożliwa, to po pierwsze, nie znaczy to, że tak będzie zawsze a po drugie -starają się zająć właśnie swoją pasją. 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 29 Lipca 2015 Autor Napisano 29 Lipca 2015 Przy okazji powiem, że choć kiedyś tak robiłem, to nie jestem teraz zwolennikiem zadawania pytań od "jak się zrealizuje". Bo sugerujemy, że ma się zrealizować. Jakoś, ale zrealizować. A jeśli ma się nie zrealizować? no fakt.... Cytuj
silver Napisano 1 Sierpnia 2015 Napisano 1 Sierpnia 2015 Jestem na tak. Jakiś czas temu pisałam że trzeba postawić na reklamę. To dobre posunięcie i się uda. Rozwiniesz dzięki temu firmę. W 4 Pucharów możesz czegoś jeszcze nie widzieć ale będziesz spełniona, w zgodzie sama z sobą, kreatywna. Powodzenia Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Napisano 26 Grudnia 2015 ****weryfikacja**** od czasu rozłożenia kart nikt się do mnie nie odezwał. Cytuj
Gość gość5 Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 tak sie wtrącę bez wcześniejszej interpretacji- Sprawiedliwość do tej pory pokazywała mi rozwiąznie umowy ( w moim przypadku- jako żywy namacalny przykład) i generalnie pozytywów mi jeszcze nie pokazała ale głowa do góry Iwka- nowy rok przed nami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi