Arcan Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Dość umartwiania się nad sobą. Idę na studia! Nie mogłam się zdecydować na kierunek. Tłumaczyłam sobie,że aktorstwo to mrzonki. Psychologia by mi zajęła 5 lat. Historia sztuki wydaje mi się najbezpieczniejsza. W związku z tym, zdecydowałam,że los za mnie zdecyduje... Jak będzie przebiegała moja edukacja w szkole aktorskiej? 6 denarów, 5 kijów, 5 kielichów W teatrze l? świat, 2 kielichy, król denarów Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (historia sztuki)? 7 kielichów, królowa denarów, królowa mieczy Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (psychologia)? cesarzowa, 9 mieczy, król kielichów Co los dla mnie szykuje? 5 mieczy, papież, głupiec Hmmm... Jakby studia nie były mi pisane. Najbardziej zależy mi na szkole aktorskiej nr 1. Ale karty nie są za ciekawe... Najszybciej do teatru l mogę iść się edukować... psychologia też wygląda ok... Troche mnie przeraziło to 5 mieczy w pytanie o los... Los mnie pcha do teatru l, więc tam jutro zajdę Karty wskazują,że to jest dobra decyzja Cytuj
Arcan Napisano 28 Lipca 2015 Autor Napisano 28 Lipca 2015 aj w złym miejscu napisałam, proszę o przeniesienie Cytuj
Czarownica Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Los Ci da pstryczek w nos, który będzie Ci się wydawał nie fair, ale popchnie Cię we właściwym kierunku w coś nowego. Coś w stylu, że nie dostaniesz się tam gdzie byś chciała, ale koniec końców wyjdzie Ci to na dobre. Szkoła aktorska - odpada, za duża konkurencja, obciążające psychicznie a gratyfikacja żadna psychologia - nie dostaniesz się historia sztuki - wygląda sensowie, ale tak też hmmm poprawie, jakby studiowanie dla samego tytułu. Nic w tym złego i jeśli zależy Ci na mgr to czemu nie, będzie całkiem ok. teatr l wygląda obiecująco. Cytuj
Arcan Napisano 30 Lipca 2015 Autor Napisano 30 Lipca 2015 Dzięki Czarownica. Sorry za oftop, ale jakiś czas temu dzwoniłam do wróżbity Rodina. Powiedział mi, że mogę dostać się do szkoły aktorskiej i zdać ją bez problemu. Ale nie będę pracować w zawodzie aktorskim, bo to mi nie pisane... że los mi coś innego wybrał... :/ Mimo to chce powalczyć jeszcze z losem.. Dam jutro swoje papiery do teatru l i na historię sztuki... Wiesz co, czasem się zastanawiam czy nas los jest gdzieś zapisany, czy sami mamy prawo go ustanowić.. Ale zachowuje pogodę ducha Najgorsze co może zrobić aktor to załamać sie! hehe Cytuj
silyen Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Dość umartwiania się nad sobą. Idę na studia! Nie mogłam się zdecydować na kierunek. Tłumaczyłam sobie,że aktorstwo to mrzonki. Psychologia by mi zajęła 5 lat. Historia sztuki wydaje mi się najbezpieczniejsza. W związku z tym, zdecydowałam,że los za mnie zdecyduje... Jak będzie przebiegała moja edukacja w szkole aktorskiej? 6 denarów, 5 kijów, 5 kielichów W teatrze l? świat, 2 kielichy, król denarów Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (historia sztuki)? 7 kielichów, królowa denarów, królowa mieczy Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (psychologia)? cesarzowa, 9 mieczy, król kielichów Co los dla mnie szykuje? 5 mieczy, papież, głupiec Hmmm... Jakby studia nie były mi pisane. Najbardziej zależy mi na szkole aktorskiej nr 1. Ale karty nie są za ciekawe... Najszybciej do teatru l mogę iść się edukować... psychologia też wygląda ok... Troche mnie przeraziło to 5 mieczy w pytanie o los... Los mnie pcha do teatru l, więc tam jutro zajdę Karty wskazują,że to jest dobra decyzja Z tych kart zdecydowanie teatr. W szkole aktorskiej za dużo zmagań i emocjonalnego żalu. Możesz stwierdzić, że to nie dla Ciebie, albo nie dostaniesz się w ogóle. Psychologia: to może być coś dla Ciebie, ale przerazi Cię ogrom, albo przytłoczy tego co trzeba zrobić (wiedzy). Co szykuje Ci los: 5 mieczy może Ci zburzyć plany (psychologia, teatr, aktorstwo, sztuka), ale wyjdziesz z tego zwycięsko, dostaniesz pomoc z góry i wybierzesz nową drogę. Cytuj
Arcan Napisano 30 Lipca 2015 Autor Napisano 30 Lipca 2015 Pomoc z góry? Papież wskazuje na pomoc? Cytuj
pretoria Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Też rozmyślam nad psycho i też mnie przeraża 5 lat Coś mi się w tym roku odmieniło, bo nie dzierżę psychologów... Powodzenia Cytuj
Arcan Napisano 30 Lipca 2015 Autor Napisano 30 Lipca 2015 Pretoria, bo psychologia to 5 lat naprawdę ciężkiej pracy... na tych studiach człowiek nie może sobie, kolokwialnie pisząc, odpocząć... dodatkowo musisz zrobić specjalizacje ...to około 2-3 lata... jeszcze praktyka... do tego dostaniesz zatrudnienie np w NFZ, gdzie wcale dużo nie płacą... W skrócie pisząc: Jesteś uwalona na jakieś 10 lat, dodatkowo nie masz pewności co do przyszłego zatrudnienia (bo teraz co drugi to wielki Pan psycholog). .. a nawet jeśli Cie zatrudnią to za grosze... Dlatego mnie troche przeraża Cytuj
Gość evaUK Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Na moje oko wygląda to tak, że w zakresie historii sztuki masz dużą wiedzę i byś sobie radziła całkiem sprawnie, zadowolenie też jest, jednak największą satysfakcję przyniesie teatr. Z tym losem... myślę, że to nie do końca tak jest. Przynajmniej nie kwestii zawodu. Przecież to my o tym decydujemy, do niektórych rzeczy nadajemy się bardziej, do niektórych mniej. Mowa tu o predyspozycjach... niektórzy od dziecka dobrze śpiewają, inni osiągną sukces wokalny poprzez upór i ciężką pracę nad sobą, ale ostatecznie dojdą do tego, co osoba, która "od zawsze" miała talent. Niektórzy mają dwa zawody i jednocześnie się w nich realizują. Niektórzy zmieniają zawód po czasie. Nie trzeba być całe życie dentystą czy bibliotekarzem. Cytuj
silyen Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Pomoc z góry? Papież wskazuje na pomoc? Tak. Papież to też połączenie "góry" z "dołem". Możesz mieć podpowiedź. Słuchaj siebie i wskazówek jakie dostajesz Cytuj
Arcan Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Napisano 1 Sierpnia 2015 Ale mają wymogi na historię sztuki o_O Boje się,że się nie dostanę o_O prawie tak samo mocne jak do teatru l Cytuj
Arcan Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Weryfka:Zdecydowałam się na teatr l, bądź na historię sztuki:) Patrzajta: historia sztuki, magisterka na UJ: Aby zdać egzamin wstępny należy przygotować odpowiedzi na 60 pytań wg podanej poniżej listy i udzielić na nie odpowiedzi przed komisją egzaminacyjną Rekrutacja - Instytut Historii Sztuki Uniwersytetu Jagiellońskiego Zmiażdzyło mnie to! Do Teatru L: polega na przygotowaniu i zaprezentowaniu ( z pamięci) po jednym fragmencie wiersza i prozy oraz wykonanie co najmniej jednej zwrotki dowolnej piosenki AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......mam zaśpiewać??? Jak poradzę sobie ze śpiewem: Mag, 8 mieczy, paź mieczy Spokojnie...spokojnie...jest możliwe....jest mag, jest to do ogarnięcia.. CZY dostane się do teatru l: 4 miecze, as mieczy, król kielichów Nie... a na pewno nie teraz... CZY dostane się na historie sztuki: 7 kijów, 9 kijów, As kielichów Nie... Co do kija kota? CZY pójdę na studia w tym roku? 2 kije, rycerz kiel, 8 kielichów Nie...dlaczego nie? Przecież już zaczynam się przygotowywać... A.. Przypomniało mi się 5 mieczy z powyższego rozkładu...przegrana...coś może nie pójść z tymi studiami:/ I tak wystartuje,...spróbuje swoich sił, a co mi tam Najwyżej się nie uda Ale z tych kart wynika,że się nie uda...:/ Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Arcan Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi