Skocz do zawartości

Decyzja z pomocą losu!

Arcan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dość umartwiania się nad sobą. Idę na studia!:D Nie mogłam się zdecydować na kierunek. Tłumaczyłam sobie,że aktorstwo to mrzonki. Psychologia by mi zajęła 5 lat. Historia sztuki wydaje mi się najbezpieczniejsza. W związku z tym, zdecydowałam,że los za mnie zdecyduje...

Jak będzie przebiegała moja edukacja w szkole aktorskiej?

6 denarów, 5 kijów, 5 kielichów

W teatrze l?

świat, 2 kielichy, król denarów

Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (historia sztuki)?

7 kielichów, królowa denarów, królowa mieczy

Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (psychologia)?

cesarzowa, 9 mieczy, król kielichów

Co los dla mnie szykuje?

5 mieczy, papież, głupiec

Hmmm... Jakby studia nie były mi pisane. Najbardziej zależy mi na szkole aktorskiej nr 1. Ale karty nie są za ciekawe... Najszybciej do teatru l mogę iść się edukować... psychologia też wygląda ok...

Troche mnie przeraziło to 5 mieczy w pytanie o los...

Los mnie pcha do teatru l, więc tam jutro zajdę :) Karty wskazują,że to jest dobra decyzja

Napisano

aj w złym miejscu napisałam, proszę o przeniesienie :D

Napisano

Los Ci da pstryczek w nos, który będzie Ci się wydawał nie fair, ale popchnie Cię we właściwym kierunku w coś nowego. Coś w stylu, że nie dostaniesz się tam gdzie byś chciała, ale koniec końców wyjdzie Ci to na dobre.

Szkoła aktorska - odpada, za duża konkurencja, obciążające psychicznie a gratyfikacja żadna

psychologia - nie dostaniesz się

historia sztuki - wygląda sensowie, ale tak też hmmm poprawie, jakby studiowanie dla samego tytułu. Nic w tym złego i jeśli zależy Ci na mgr to czemu nie, będzie całkiem ok.

teatr l wygląda obiecująco.

Napisano

Dzięki Czarownica.

Sorry za oftop, ale jakiś czas temu dzwoniłam do wróżbity Rodina. Powiedział mi, że mogę dostać się do szkoły aktorskiej i zdać ją bez problemu. Ale nie będę pracować w zawodzie aktorskim, bo to mi nie pisane... że los mi coś innego wybrał... :/ Mimo to chce powalczyć jeszcze z losem..

Dam jutro swoje papiery do teatru l i na historię sztuki...

Wiesz co, czasem się zastanawiam czy nas los jest gdzieś zapisany, czy sami mamy prawo go ustanowić.. Ale zachowuje pogodę ducha :) Najgorsze co może zrobić aktor to załamać sie! hehe :D

Napisano
Dość umartwiania się nad sobą. Idę na studia!:D Nie mogłam się zdecydować na kierunek. Tłumaczyłam sobie,że aktorstwo to mrzonki. Psychologia by mi zajęła 5 lat. Historia sztuki wydaje mi się najbezpieczniejsza. W związku z tym, zdecydowałam,że los za mnie zdecyduje...

Jak będzie przebiegała moja edukacja w szkole aktorskiej?

6 denarów, 5 kijów, 5 kielichów

W teatrze l?

świat, 2 kielichy, król denarów

Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (historia sztuki)?

7 kielichów, królowa denarów, królowa mieczy

Jak będzie przebiegała moja edukacja na UJ (psychologia)?

cesarzowa, 9 mieczy, król kielichów

Co los dla mnie szykuje?

5 mieczy, papież, głupiec

Hmmm... Jakby studia nie były mi pisane. Najbardziej zależy mi na szkole aktorskiej nr 1. Ale karty nie są za ciekawe... Najszybciej do teatru l mogę iść się edukować... psychologia też wygląda ok...

Troche mnie przeraziło to 5 mieczy w pytanie o los...

Los mnie pcha do teatru l, więc tam jutro zajdę :) Karty wskazują,że to jest dobra decyzja

Z tych kart zdecydowanie teatr. W szkole aktorskiej za dużo zmagań i emocjonalnego żalu. Możesz stwierdzić, że to nie dla Ciebie, albo nie dostaniesz się w ogóle.

Psychologia: to może być coś dla Ciebie, ale przerazi Cię ogrom, albo przytłoczy tego co trzeba zrobić (wiedzy).

Co szykuje Ci los: 5 mieczy może Ci zburzyć plany (psychologia, teatr, aktorstwo, sztuka), ale wyjdziesz z tego zwycięsko, dostaniesz pomoc z góry i wybierzesz nową drogę.

Napisano

Też rozmyślam nad psycho i też mnie przeraża 5 lat :P

Coś mi się w tym roku odmieniło, bo nie dzierżę psychologów...

Powodzenia ;)

Napisano

Pretoria, bo psychologia to 5 lat naprawdę ciężkiej pracy... na tych studiach człowiek nie może sobie, kolokwialnie pisząc, odpocząć... dodatkowo musisz zrobić specjalizacje ...to około 2-3 lata... jeszcze praktyka... do tego dostaniesz zatrudnienie np w NFZ, gdzie wcale dużo nie płacą... W skrócie pisząc: Jesteś uwalona na jakieś 10 lat, dodatkowo nie masz pewności co do przyszłego zatrudnienia (bo teraz co drugi to wielki Pan psycholog). .. a nawet jeśli Cie zatrudnią to za grosze... Dlatego mnie troche przeraża

Gość evaUK
Napisano

Na moje oko wygląda to tak, że w zakresie historii sztuki masz dużą wiedzę i byś sobie radziła całkiem sprawnie, zadowolenie też jest, jednak największą satysfakcję przyniesie teatr.

Z tym losem... myślę, że to nie do końca tak jest. Przynajmniej nie kwestii zawodu. Przecież to my o tym decydujemy, do niektórych rzeczy nadajemy się bardziej, do niektórych mniej. Mowa tu o predyspozycjach... niektórzy od dziecka dobrze śpiewają, inni osiągną sukces wokalny poprzez upór i ciężką pracę nad sobą, ale ostatecznie dojdą do tego, co osoba, która "od zawsze" miała talent. Niektórzy mają dwa zawody i jednocześnie się w nich realizują. Niektórzy zmieniają zawód po czasie. Nie trzeba być całe życie dentystą czy bibliotekarzem. :)

Napisano
Pomoc z góry? Papież wskazuje na pomoc?

Tak. Papież to też połączenie "góry" z "dołem". Możesz mieć podpowiedź. Słuchaj siebie i wskazówek jakie dostajesz

Napisano

Ale mają wymogi na historię sztuki o_O Boje się,że się nie dostanę o_O prawie tak samo mocne jak do teatru l

Napisano (edytowane)

Weryfka:Zdecydowałam się na teatr l, bądź na historię sztuki:)

Patrzajta: historia sztuki, magisterka na UJ:

Aby zdać egzamin wstępny należy przygotować odpowiedzi na 60 pytań wg podanej poniżej listy i udzielić na nie odpowiedzi przed komisją egzaminacyjną

Rekrutacja - Instytut Historii Sztuki Uniwersytetu Jagiellońskiego

Zmiażdzyło mnie to!:D

Do Teatru L: polega na przygotowaniu i zaprezentowaniu ( z pamięci) po jednym fragmencie wiersza i prozy oraz wykonanie co najmniej jednej zwrotki dowolnej piosenki

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......mam zaśpiewać???

Jak poradzę sobie ze śpiewem: Mag, 8 mieczy, paź mieczy

Spokojnie...spokojnie...jest możliwe....jest mag, jest to do ogarnięcia..

CZY dostane się do teatru l: 4 miecze, as mieczy, król kielichów Nie... a na pewno nie teraz...

CZY dostane się na historie sztuki: 7 kijów, 9 kijów, As kielichów Nie...

Co do kija kota?

CZY pójdę na studia w tym roku? 2 kije, rycerz kiel, 8 kielichów

Nie...dlaczego nie? Przecież już zaczynam się przygotowywać... A..

Przypomniało mi się 5 mieczy z powyższego rozkładu...przegrana...coś może nie pójść z tymi studiami:/ I tak wystartuje,...spróbuje swoich sił, a co mi tam :) Najwyżej się nie uda

Ale z tych kart wynika,że się nie uda...:/

Edytowane przez Arcan