Skocz do zawartości

Konkurs (ZWERYFIKOWANY)

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam zamiar wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą są sesje coachingowe. Zapomniałam dodać, trzeba się nagrać ze sobą film, przedstawić się w nim....

Pytanie: czy znajdę się wśród wygranych osób?

XV diabeł, 3 bulawy+XII wisielec, 3 denary

Diabeł mógł pokazać moje emocjonalne problemy, które bedzie widać na filmie, dalsze karty być może pokazują moje zatrzymanie się, w niektórych obszarach...

No i sama nie wiem, czy karty są na tak, czy na nie...

Będę optymistką i stawiam na tak;)

Weryfikacja po 20 sierpnia.

Gość anhana
Napisano

Ja bym powiedziała, że nie wygrasz. Mi diabeł pokazuje niepowodzenie sprawy, niestety

Napisano

Nie wiem jak czytać te karty, bo ja przy pytaniach czy-czowych mam zasadę, że pierwsza karta to odpowiedź a pozostałe to tło. W takim wypadku również byłabym raczej na nie. Jeśli jednak akcent położyć na koniec rozkładu to chyba nie ma lepszej karty pokazującej tego typu wygraną niż 3 denarów :) W diable twoje chcenie, w trójce buław nowe możliwości wyjścia z wisielca. Z kolei jeśli karty są równorzędne obstawiałabym, że nie wygrasz ale za jakiś czas tak czy siak podejmiesz temat w inny sposób, choćby samodzielnie. W końcu teraz dostęp do takich materiałów jest łatwy. Co prawda to nie to samo co sesja, ale jak się nie ma co się lubi to lubi co się ma :)

Napisano

Diabeł to manipulacja a wiec media. Nagranie filmu to medium, manipulacja słowem i obrazem. W 3 buław pokazuje nowe możliwości idą że nie do czegoś to dobra karta zwiastująca sukces. ale wisielec może coś odłożyć na potem niekoniecznie sprawdzi się to wyznaczonym przez ciebie czasie. bo w trójce denarów jest ostateczny sukces nagroda za trud albo chociażby podziw za to co zrobiłaś i uznanie.

Napisano

W diable widziałabym Twoje chciejstwo, 3 buław z wisielcem - coś jakby inne potraktowanie tematu (filmu) niż oczekiwane było przez twórców konkursu, bardzo się starałaś i nie byłaś w nim prawdziwa. 3 denarów - w tej sytuacji jestem niestety na nie.

Pozdrawiam i powodzenia mimo wszystko :)

• Maestro
Napisano

Nie znajdziesz sie, karta 3 denarow mowi, ze jeszcze powinnas cos w sobie dopracowac...

Napisano

Moim zadaniem tym razem sie nie uda, widać pewne odwleczenie w czasie, dopracowywanie szczegółów, wiec moze nastepnym razem :)

Napisano

Diabeł tego typu działalności wróży bardzo dobrze, bo zrobienie filmu o sobie, to takie małe show i manipulacja i wszystko zależy od tego, jak bardzo potrafisz się sprzedać:-) W moich rozkładach 3 denary pokazują zawsze czyjeś duże pragnienie osiągnięć poprzez pracę, tym bardziej, gdy pokazują się na początku rozkładu. Nie pokazały mi jednak nigdy realnego sukcesu ale na końcu być może wraz z3 buławami pokazują sukces. Jednak Wisielec wszystko komplikuje i raczej konkursu nie wygrasz ale być może pojawią się jakieś inne ciekawe perspektywy.

Napisano (edytowane)

XV diabeł/ 3 bulawy - nawiązanie kontaktów z show biznesem,

XII wisielec, 3 denary - wskazuje na umiejętne znalezienie źródła dotacji, sponsora.

Nie bedzie strat, ale zysków też nie. Filmowi mogą zarzucić brak metodyczności, będą zwracali uwagę na drobiazgi.

PS Trzeba też pamiętać, że diabeł to sukces osiągnięty w sposób nie do końca uczciwy. Zwycięzca może być już znany, a pozostali uczestnicy i ich pomysły wykorzystane. Tu wisielec wskazywałby zachować w tajemnicy plany zawodowe/pomysły i wycofać się z tego przedsięwzięcia.

Edytowane przez Grahanka
ps
Gość befimaka
Napisano
Pytanie: czy znajdę się wśród wygranych osób?

XV diabeł, 3 bulawy+XII wisielec, 3 denary

XV diabeł

Diabeł może pokazywać Twoją niewiarę w wygraną. Tak na zasadzie, że chciałabyś, ale nie do końca czujesz, że to Twoja bajka.

3 bulawy+XII wisielec

Bardziej się koncentrujesz na tym, co może Ci dać ten konkurs, niż na tym, w jaki sposób możesz pokazać siebie. Spróbuj może odwrócić te proporcje. :)

3 denary

Jeżeli nawet nie wygrasz, to i tak będzie to Twoje zwycięstwo, bo inni Cię zauważą, no i Ty wiele się nauczysz, co będzie Twoim kapitałem.

Napisano

PS Trzeba też pamiętać, że diabeł to sukces osiągnięty w sposób nie do końca uczciwy. Zwycięzca może być już znany, a pozostali uczestnicy i ich pomysły wykorzystane. Tu wisielec wskazywałby zachować w tajemnicy plany zawodowe/pomysły i wycofać się z tego przedsięwzięcia.

a no widzisz....

na pewno wezmę to pod uwagę...

Napisano
Diabeł może pokazywać Twoją niewiarę w wygraną. Tak na zasadzie, że chciałabyś, ale nie do końca czujesz, że to Twoja bajka.

Bardziej się koncentrujesz na tym, co może Ci dać ten konkurs, niż na tym, w jaki sposób możesz pokazać siebie. Spróbuj może odwrócić te proporcje. :)

Jeżeli nawet nie wygrasz, to i tak będzie to Twoje zwycięstwo, bo inni Cię zauważą, no i Ty wiele się nauczysz, co będzie Twoim kapitałem.

to będzie pierwszy raz, kiedy będę się sama nagrywać....

a mam gro kompleksów i unikam jak ognia wszelkiego filmowania itp. więc jest to dla mnie mega wyzwanie, bo muszę pokonać swoje słabości...

Gość befimaka
Napisano
to będzie pierwszy raz, kiedy będę się sama nagrywać....

a mam gro kompleksów i unikam jak ognia wszelkiego filmowania itp. więc jest to dla mnie mega wyzwanie, bo muszę pokonać swoje słabości...

Za dwa tygodnie już będziesz miała to za sobą, a życie zawsze niesie jakąś żabę do połknięcia, więc pomyśl, że mogło być jeszcze gorzej. ;) Co do kompleksów, to każdy jakieś ma, tylko niektórzy potrafią się świetnie maskować i ich nie ujawniać. Ty też swoje schowaj i nikomu nie pokazuj. :)

• 4 miesiące temu...