mikolaj.jedi knight Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Witam wszystkich : ) Chciałbym polecic moj stary sposob na dobre samopoczucie! Papryczki chilli-samo zdrowie są dostepne w sklepach sa bardzo tanie i zalecane w profilaktyce jak i leczeniu roznych chorob. Poprawiaja humor, zdrowie, generalnie same zalety. Jak jesc zeby działały? Jemy surowe umyte na poczatku jadłem po 2 na tydzien np. W poniedziałek 1 cała po obiedzie i w czwartek 1 tez po obiedzie; jesli jest Ci ciezko przywyknac do tego uczucia gdy jesz papryczki polecam jesc je na poczatku z serkiem białym takim typu almette : P z czasem 3-4 na tydzien i naprawde efekty sie czuje i widac. Stosowanie; profilaktyka lub gdy np boli Cie głowa zjedz papryczke chilli najlepiej bardzo ostra przejdzie ból głowy do 10min. Generalnie kapsaicyna z papryczek chilli ma szerokie zastosowanie w leczeniu nawet powaznych chorób. Stary tani dobry sposob na wiele dolegliwosci, poprawiaja nastroj juz po 5min od zjedzenia całej papryczki. Polecam. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted August 5, 2015 Administrator Share Posted August 5, 2015 Sposób dobry, lecz zapomniałeś dodać, że nie wszyscy mogą papryczki jeść, na przykład osoby z chorobą wrzodową przewodu pokarmowego, z nadkwasotą, z nadciśnieniem lub wrażliwi (uczuleni). Wprawdzie uczulenie prędzej będzie zewnętrzne, ale zdarza się też po spożyciu - najczęściej bodajże źle wpływa na układ oddechowy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarna-wdowa Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Całkiem fajny sposób, nie wiedziałam o tym. Ale chętnie spróbuję tego na moje bóle głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maua Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Stosuję ten patent od kilku lat - mega pomocny. Doszło do tego, że organizm sam mi nakazuje spożywanie papryczek. Ostatnio mimo, że nie było bólu głowy - i tak miałam mega ciągoty na jalapeno babe marynowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalioon12 Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Czy wy sugerujecie, że papryczka chilii pomaga na bóle głowy? Często zmagam się z tym problemem i nie wiem, jak sobie poradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwd Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Na ból głowy, to nie wiem, ale polecam przy przeziębieniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts