Skocz do zawartości

Układ Dylemat

Bibi1702

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dzisiaj rozłożyłam karty, zgodnie z rozkładem Dylemat. Nie wiem, czy prawidłowo wszystko zinterpretowałam, w związku z tym proszę o Wasze spostrzeżenia.

1. Wokół jakiego pytania krążą moje myśli - 3 monet odwrócona,

2. Co się stanie gdy tak uczynię - 3 kielichów odwrócona,

3. Co się stanie, gdy postąpię inaczej - 5 monet odwrócona,

4. Jakie uczucia wyzwolą się we mnie, gdy tak uczynię - 7 kielichów odwróconych,

5. Jakie uczucia wyzwolą się we mnie, gdy postąpię inaczej - rycerz buław,

6. Reakcja mojego środowiska gdy tak postąpię - kochankowie odwróceni,

7. Reakcja mojego środowiska, gdy postąpię inaczej - 10 kielichów,

8. Jak potoczą się sprawy, gdy tak uczynię - sąd ostateczny odwrócony,

9. Jak potoczą się sprawy, gdy postąpię inaczej - wieża odwrócona,

10. Rada tarota - król mieczy.

Za wszelkie rady i próby interpretacji gorąco dziękuję.

• Maestro
Napisano

Gdzie Twoja interpretacja i opis sytuacji? To nie Kółko Pomocy Tarotowej, ale dział wzajemnej nauki.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Zgadzam się z Inez.. a poza tym to jest nieweryfikowalne i niezgodne z regulaminem.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano
Witam, dzisiaj rozłożyłam karty, zgodnie z rozkładem Dylemat. Nie wiem, czy prawidłowo wszystko zinterpretowałam, w związku z tym proszę o Wasze spostrzeżenia.

4. Jakie uczucia wyzwolą się we mnie, gdy tak uczynię - 7 kielichów odwróconych,

Za wszelkie rady i próby interpretacji gorąco dziękuję.

"Nie wiem, czy prawidłowo wszystko zinterpretowałam" - haha dobre sobie :D może Ty nie wiesz co to interpretacja?? Bo jakos jej nie widać.

Napisano
"Nie wiem, czy prawidłowo wszystko zinterpretowałam" - haha dobre sobie :D może Ty nie wiesz co to interpretacja?? Bo jakos jej nie widać.

Uczę się dopiero (dlatego nie napisałam tutaj swojej interpretacji by nikogo w błąd nie wprowadzać, gdyby była zła), ale rozumiem, że nie ma tu co liczyć na pomoc. Trudno. Dziękuję za odpisanie i zaangażowanie.

Gość befimaka
Napisano
Uczę się dopiero (dlatego nie napisałam tutaj swojej interpretacji by nikogo w błąd nie wprowadzać, gdyby była zła),

Też się uczę i wiem, że na początku jest trudno opisać znaczenie kart. W głowie wiesz wszystko (no prawie ;)), ale trudniej jest przelać to na papier/klawiaturę. Opis nie musi być rozbudowany. Może to być tylko jedno zdanie. Ważne jest też pytanie, jakie zadałaś kartom, bo wtedy wiadomo, o czym karty mówią. A tarotowe dziewczyny mają dużo cierpliwości, jedynie trzeba przestrzegać regulaminu. Jest to ważne, bo inaczej byłby niezły bałagan. Napisz więc, jak Ty odczytałaś swój rozkład, a na pewno ktoś spojrzy na te karty po swojemu. :)

Napisano
Też się uczę i wiem, że na początku jest trudno opisać znaczenie kart. W głowie wiesz wszystko (no prawie ;)), ale trudniej jest przelać to na papier/klawiaturę. Opis nie musi być rozbudowany. Może to być tylko jedno zdanie. Ważne jest też pytanie, jakie zadałaś kartom, bo wtedy wiadomo, o czym karty mówią. A tarotowe dziewczyny mają dużo cierpliwości, jedynie trzeba przestrzegać regulaminu. Jest to ważne, bo inaczej byłby niezły bałagan. Napisz więc, jak Ty odczytałaś swój rozkład, a na pewno ktoś spojrzy na te karty po swojemu. :)

Otóż zadanym pytaniem było, czy powinnam wyjechać za granicę (gdyż od pewnego czasu nad tym się zastanawiam). Nie wiem, czy to mój wymysł, wyobraźnia, czy co, ale wyszło mi, że jeśli tutaj zostanę to problemy zaczną się gromadzić, będę miała coraz większe kłopoty z pieniążkami i będę się zadłużać. Jeśli natomiast wyjadę również kolorowo nie będzie, ale poznam miłość życia. Nie do końca zrozumiałam znaczenie ostatniej karty. Tak to wyglądało w skrócie.

Napisano

Dodatkowo jak sobie w tej chwili przypominam, jeśli zostanę istniało ryzyko depresji, popadania w nałogi. Oraz w tej chwili karty wykazały brak działania (które ma miejsce, właśnie przez ociąganie się znajomych, z którymi mam zamiar wyjechać).

Gość befimaka
Napisano

Prawdę mówiąc, to trochę inaczej wyobrażałam sobie Twoją interpretację...

Odczuwasz spadek poczucia własnej wartości.

W sprawach materialnych poprawisz swoją sytuację.

Strata pracy i problemy finansowe.

Nie będziesz wiedziała, czego chcesz. Stworzysz swoją iluzję, w której będziesz tkwić.

Zaczniesz mieć nowe zainteresowania, coś zmienisz w swoim życiu.

Nie zaakceptują takiej decyzji.

Będą zadowoleni.

Złe relacje z rodziną. Twój materializm zacznie przeważać nad emocjami.

Będziesz miała uczucie, że nic w życiu nie możesz zmienić.

Bądź ostrożna, bo teraz to chyba nie jest najlepszy moment na takie decyzje.

Napisano

No właśnie, bo ja się dopiero uczę i chciałabym kiedyś robić to dobrze. Ale czytałam, że ile osób, tyle możliwych interpretacji. Nie wiem sama. Tak czy inaczej wspólnym mianownikiem są problemy finansowe, jeśli zostanę. Co do utraty pracy - mimo umowy o pracę najprawdopodobniej za rok już tej pracy nie będę miała, z uwagi na likwidację miejsca pracy...

Gość befimaka
Napisano
najprawdopodobniej za rok już tej pracy nie będę miała,

Ponieważ karty nie są w tym momencie najlepsze na ten wyjazd, to odczekaj jeszcze trochę. Masz kilka miesięcy, żeby podjąć jakieś inne działania. Nie jest wykluczone, że za jakiś czas wyjedziesz, ale w tej chwili chyba poniosłabyś za dużo strat. Zwłaszcza związanych z ludźmi, którzy są obok Ciebie.