panna.marta Napisano 20 Sierpnia 2015 Napisano 20 Sierpnia 2015 Podczas remontu zgubił nam się aparat fotograficzny. Bardzo zależy mi na znalezieniu go, gdyż za tydzień wyjeżdżam na wakacje. Pytanie do kart: gdzie mam szukać aparatu? królowa denarów, as buław, wieża XVI dociągnęłam giermka buław tu się zastanawiam czy królową denarów jestem ja - jako młoda brunetka, czyli mój pokój. Wieża kojarzy mi się z miejscem zamkniętym lub jakimś miejscem, gdzie jest dużo rzeczy na jakiejś stercie. Proszę pomóżcie Cytuj
Grahanka Napisano 21 Sierpnia 2015 Napisano 21 Sierpnia 2015 Na pewno jest w domu, bardziej by wskazywał na dom rodzinny. Wielopiętrowy, jeśli ma tylko jedno piętro, szukać na piętrze, nie na parterze. Jest w bezpiecznym, praktycznym i estetycznym! miejscu. Możliwe, że wysoko lub koło wysokiej rzeczy. Koło jakiegoś kwiatka lub wazonu, rzeźby na postumencie. Tam gdzie są ulubione gadżety królowej monet. Jeśli nosisz aparat ortodontyczny, szukaj w okolicach jego składowania (hahaha no nie w buzi ;--)). Ostatnio używany na urodzinach? Uważam, że się znajdzie. W ciągu jednego dnia. Powodzenia w poszukiwanach! Cytuj
h20kas Napisano 21 Sierpnia 2015 Napisano 21 Sierpnia 2015 no na bank w domu, gdzieś wysoko szukaj, możliwe, że z małymi rzeczami (drobnymi), które przykryły aparat i go nie widać. Np. na szafie w jakims pudle;) Cytuj
panna.marta Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Napisano 21 Sierpnia 2015 Weryfikacja - znalazłam. królowa denarów - ja, mój pokój miejsce gdzie trzymam dokumenty ne temat wartościowych rzeczy a powyżej są kosmetyki. as buław - myślę, że to szybkość z jaką go znalazłam wieża - wysoki regał z szybami w zamknięciu, dokładniej w pudełku. dzięki dziewczyny 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 21 Sierpnia 2015 Napisano 21 Sierpnia 2015 wieża mówi o tym, że gdzieś wysoko leży, może na szafie, na jakiejś półce... ale wieża to też miejsce budowy, więc być może aparat leży w jakimś pudełku, którego jeszcze nie rozpakowałaś po remoncie, i to pudełko jest wysoko postawione? albo może segregując rzeczy na te "po remoncie" i do pokoju, wrzuciłaś je właśnie w to miejsce "po remoncie"... na pewno jest w domu. Cytuj
Czarownica Napisano 22 Sierpnia 2015 Napisano 22 Sierpnia 2015 królowa denarów - ja, mój pokój miejsce gdzie trzymam dokumenty na temat wartościowych rzeczy a powyżej są kosmetyki.wieża - wysoki regał z szybami w zamknięciu, dokładniej w pudełku. Jeśli możesz, dodaj to proszę do opisów poszczególnych AW na forum, bo to wartościowe info. Cytuj
panna.marta Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Napisano 22 Sierpnia 2015 wieża mówi o tym, że gdzieś wysoko leży, może na szafie, na jakiejś półce...ale wieża to też miejsce budowy, więc być może aparat leży w jakimś pudełku, którego jeszcze nie rozpakowałaś po remoncie, i to pudełko jest wysoko postawione? albo może segregując rzeczy na te "po remoncie" i do pokoju, wrzuciłaś je właśnie w to miejsce "po remoncie"... na pewno jest w domu. już jest po weryfikacja ^^ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi