Skocz do zawartości

wakacje a waga

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w trakcie diety. Już pięknie schudłam, ale za tydzień wjeżdżam na wakacje i z dietą będzie już trudniej. Nie chciałabym przytyć i zmarnować tego co wypracowałam.

Moje pytanie do kart: czy wyjazd na te wakacje będzie miał wpływ na wzrost mojej wagi?

wisielec XII, 10 monet, as kielichów, koło fortuny , śmierć XIII

moim zdaniem nie. Wszystkie karty potencjałowe 10 monet i as kieli hamowane są przez wisielca i śmierć.

Czekam na wasze opinie.

zweryfikuję na początku września.

Gość Euterpe
Napisano

nie - wisielec + 10 denarów

as pucharów - jeżeli jedziesz do cieplejszych krajów, to możesz się bardziej spocić i więcej pić

koło - coś niezależnego od Ciebie

śmierć - możesz tą zmianę przewidzieć

Napisano

Moim zdaniem nie bedzie miał wpływu na wagę. Wydaje mi się, że na tym wyjeździe zmieni się Twoje podejście do żywienia i dlatego nie przytyjesz. Po prostu bedzie Ci szkoda Twojego wysiłku.

Trzymam kciuki za racjonalne podejście ;)

Napisano

A ja myślę, że będzie miał wpływ. To koło fortuny i śmierć to zrobienie kroku do tyłu i zaczynanie trochę od początku.

Napisano

A ja bym zinterpretowała tak zawiesiłaś obiadanie się i dokonała się radykalna zmiana. która była ci pisana więc nie wrócisz do starych nawyków.

Gość Bethany
Napisano

Moim zdaniem karty pokazują, że waga zostanie na tym samym poziomie. Nie przytyjesz na wakacjach ;).

Gość befimaka
Napisano

Myślę, że na wakacjach możesz nawet schudnąć.

Wisielec XII, 10 monet i As kielichów mówią o tym, że poprzez wyrzeczenia osiągnęłaś stan, z którego jesteś zadowolona. Koło fortuny X i Śmierć XIII pokazują, że przezwyciężysz niesprzyjające okoliczności (lody, drinki, bita śmietana itp.) i wykorzystasz nowe możliwości na schudnięcie, jak np. spacer zamiast pojadania.

Napisano

Nie lubię siać defetyzmu, lubię dobre wróżby:-)

Dlatego krótko i treściwie. Śmierć na końcu oznajmia, że weszłaś na ścieżkę nowego życia, dokonała się w Tobie głęboka przemiana i oprzesz się wszystkim kulinarnym pokusom jakie napotkasz na wakacjach, tym bardziej, że krok w tył nie wchodzi w rachubę. Za dużo już poświęceń byś miała to teraz zaprzepaścić:-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja: nie przytyłam! :D Ale jestem zdziwiona, bo na koniec wyjazdu niestety już uległam i szalałam z tym jedzeniem. Dziś byłam mierzona i wszystko jest jak było a nawet spadła mi trochę sama tkanka tłuszczowa :) Dziękuje za pomoc.