Skocz do zawartości

Praca

Geranium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rzuciłam pracę, bo pojawiła się przede mną nowa możliwość w której będę mogła wykorzystać to co naprawdę lubię. Jestem umówiona na rozmowę w ten poniedziałek i postanowiłam podejrzeć, co mnie czeka, pomóżcie :D

1 karta: wrazenie jakie zrobi pytajacy na pracodawcy - 4 buław - raczej dobre, ale 4 buław kojarzy mi się z pewnymi ograniczeniami, może nei okażę się mistrzynią, ale pracodawca dojrzy we mnie duży potencjał.

2 karta: jak wypadnie spotkanie? - gwiazda - wygląda na to, że b. dobrze

3 karta: jaki bedzie wynik tego spotkania, czy dostanie tą pracę? - 7 monet czyżby się udało? ale będę na pewno jakiś czas na obserwacji :)

Gość aksasyena
Napisano

Jak sobie myślę między jakimi kartami stoi Gwiazda w "kanonie",

to tak jakoś niezbyt dobrze wróży w opisanej sytuacji, zwłaszcza że

następuje po niej 7 monet.

Nawet jeśli pracę tę dostaniesz, to ja w tym układzie nie widzę

radości "robienia tego, co się naprawdę lubi"...

Być może chodzi o inne aspekty tej pracy niż sama jej treść?

Powodzenia!

:-)

Napisano

Być może chodzi o inne aspekty tej pracy niż sama jej treść? - tzn? :P

Gość befimaka
Napisano
1 karta: wrazenie jakie zrobi pytajacy na pracodawcy - 4 buław

Dobre. Że jesteś osobą pewną siebie i potrafiącą dobrze współpracować.

2 karta: jak wypadnie spotkanie? - gwiazda

Będzie dobrze. Możesz mieć również pomoc od kobiety.

3 karta: jaki bedzie wynik tego spotkania, czy dostanie tą pracę? - 7 monet

Jest szansa na otrzymanie pracy, ale nie od razu.

Gwiazda jest kartą ochronną, ale też mówiącą, że coś może się odwlec w czasie. Może więc być taka sytuacja, że na początku kogoś innego bądą brali pod uwagę, ale w rezultacie przyjmą Ciebie. Może to właśnie jakaś kobieta będzie trzymała Twoją stronę.

Napisano

Okej, to powiem o co chodzi :) od niedawna robię hobbystycznie pazurki. Znalazłam ciekawe ogłoszenie i zadzwoniłam, ale bardziej miałam na myśli kurs niż pracę, bo i taką ofertę mieli. Natomiast babeczka powiedziała mi, że jeśli spodoba jej się moja praca, porzyjmuje mnie bez żadnych certyfikatów, bo papierek, jak to uznała, można sobie kupić. Wysłałam jej kilka swoich prac i uznała, że są estetyczne, ale będzie chciała żebym zrobiła coś przy niej. Troche oczywiście się przejelam tym, że TYLKO estetyczne, ale z drugiej strony chyba za wiele oczekuję na samym wstępie i już teraz wiem o co mogło chodzić w tej gwieździe. Technicznie jestem dobra, ale pochłania mi to za dużo czasu. Może to właśnie na tę rzecz karty położył nacisk - że wszystko będzie dobrze, jak nauczę się szybciej wyrabiać :)

Gość befimaka
Napisano

A mnie się wydaje, że w Gwieździe karty pokazały kobietę/szefową, której spodoba się Twoja praca. Natomiast 7 monet pokazała fakt, że musisz przejść coś w rodzaju egzaminu wstępnego.

Troche oczywiście się przejelam tym, że TYLKO estetyczne,

Może jej zachwyt wyraża się słowem "estetyczny"? Ludzie mają różne sposoby wyrażania emocji. ;) Zobaczysz, jak ją poznasz.

Napisano

Sama 4 buław to raczej nowe możliwości, a nie ograniczenia.

Zrobisz dobre wrażenie. Kobieta uzna, że jesteś właściwą osobą na to miejsce. Spotkanie będzie przyjemne, ale bez żadnej konkretnej decyzji. Powie, że się odezwie. Czy dostaniesz tę pracę? Myślę, że tak, ale poczekasz sobie. Będzie chciała sprawdzić inne osoby.

Napisano

4 buław to oczywiście możliwości, to także skupienie uwagi na sobie, będziesz w centrum wydarzeń.

Gwiazda - oświetla jeden punkt, jeden aspekt tej sprawy. W pytaniu jak wypadnie spotkanie? chciałoby się powiedzieć gwieździście, to bardzo dobra karta, karta cudu.

7 denarów - uzbrój się w cierpliwość, będzie Ci potrzebna, czekanie na zebranie plonów, by nie popaść w zniechęcenie.

Napisano

Gwiazda może pokazywać to co robisz, w Gwieździe często wychodzi własnie upiekszanie to taka bardzo kobieca karta (dla mnie), a jak masz wykonac przy niej pazurki to jak najbardziej karta mogła tematycznie pokazać. Ogolnie na to czy prace dostaniesz, karty bardzo dobre wyszły. Może ze względu na 7 denarów ta praca nie bedzie na już, albo z drugiej strony może to byc praca na długo :-).

Myslę że pracę te dostaniesz .

Napisano

Coś mi się wydaje, że tej pracy nie dostaniesz. Zepniesz się podczas rozmowy i trochę zaczniesz wątpić w siebie.

Napisano

Nie spielam sie, bylo bardzo milo, luzno i czekam na kolejny test, bo pani juz nie miala wolnej reki a pare rzeczy chce jeszcze sprawdzic :) takze czekam, tak jak pisalyscie, nie od razu :) dam znac na pewno jak dowiem sie konkretow.

Napisano

CZĘŚCIOWA WERYFIKACJA-

Trudno mi jednoznacznie orzec, jak się sprawy mają, ale od początku - Pani powiedziała mi, że jeszcze trochę nauki przede mną. Wymieniła aspekty, z których jest bardzo zadowolona i te, które wymagają dopracowania. Na chwilę obecną nie otrzymałam zatrudnienia, ale doradziła mi kurs i powiedziała, że jak go ukończę, wrócimy do rozmowy. Myślicie, że to jakoś tłumaczy to 7 monet i gwiazdę - w sensie oczekiwanie, przedłużenie w czasie, ale z sukcesem na koniec? Może chodziło o sukces w innym salonie, po kursie w końcu wcale nie muszę czepić się tego jednego, tylko poszukać czegoś jeszcze w tym kierunku, no nie wiem :)

Napisano
4 buław to oczywiście możliwości, to także skupienie uwagi na sobie, będziesz w centrum wydarzeń.

Gwiazda - oświetla jeden punkt, jeden aspekt tej sprawy. W pytaniu jak wypadnie spotkanie? chciałoby się powiedzieć gwieździście, to bardzo dobra karta, karta cudu.

7 denarów - uzbrój się w cierpliwość, będzie Ci potrzebna, czekanie na zebranie plonów, by nie popaść w zniechęcenie.

Tak jak napisałem uzbrój się w cierpliwość, na zebranie plonów przyjdzie czas. Gwiazda mówiła o jednym aspekcie, w innych potrzebujesz dokształcenia.

Gość befimaka
Napisano
Myślicie, że to jakoś tłumaczy to 7 monet i gwiazdę - w sensie oczekiwanie, przedłużenie w czasie, ale z sukcesem na koniec? Może chodziło o sukces w innym salonie, po kursie w końcu wcale nie muszę czepić się tego jednego, tylko poszukać czegoś jeszcze w tym kierunku, no nie wiem :)

Wydaje mi się, że faktycznie Gwiazda i 7 monet pokazały przesunięcie w czasie. A 7 monet na końcu mówi o potrzebie dokształcenia się, bo dopiero po zdobyciu doświadczenia czeka Cię sukces. Trudno jednak powiedzieć, czy dostaniesz pracę w tym właśnie salonie. Jednak po kursie na pewno otworzą się przed Tobą różne możliwości. :)