Skocz do zawartości

Rysunek

Gość anhana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy otrzymam rysunek w najblizszym czasie od znajomej osoby? As karo 9 pik dama trefl , przez 9 pik powiedzialabym, ze nie. Nie bardzo wiem jak te dame trefl w tym kontekscie odczytywac. Jak sadzicie ?

• Administrator
Napisano

No to zależy co ta Dama u Ciebie znaczy ;p

U mnie górą jest całkiem do rzeczy a dołem to rura... 9 pik też jest niejednolita, bo chociaż zawsze zapowiada powikłania, to w dobrym towarzystwie informuje, że po okresie smutku i żalu te kłopoty się skończą, a w złym - wprost przeciwnie: pogłębią się. To oceń, jakie wg. Ciebie jest jej towarzystwo.

Z kolei na trzy karty z mojej metody odpowiedź jest na nie.

Bez "trzech kart" powiedziałabym, że obrazka w najbliższym czasie nie otrzymasz, ale jest możliwość, że po jakimś czasie oczekiwania i owszem.

Napisano

As karo- wiadomość 9 pik - spotkanie lub niedostatek,powikłania dama trefl - matka, opiekunka, niezależność, przyjaciółka. Dla mnie 9 jest tu dobrze otoczona :D tylko, że jest w środku więc osłabia siłę asa i damy. Z połączenia Asa i 9 pik widzę: nie otrzymasz wiadomości, a dama trefl mi tak średnio tu pasuję. Zastanawiałam się czy dama trefl nie ma związku ze sztuką :P i może symbolizuje sam obrazek. Dzięki Ismer :D

• Administrator
Napisano

Myślę, że to zboczenie...

... z tematu.

Karty mają odpowiedzieć na zadane pytanie, a nie na to czy Dama ma związek ze sztuką, więc ona musi - w tym pytaniu - pełnić inną rolę, wg. mnie określić, czy też może przeważyć odpowiedź na stronę pozytywną lub negatywną.

Problematyczna jest sama 9 pik. Dla mnie znalazła się w miarę dobrym otoczeniu i to nie ona osłabia Asa i Damę tylko one ją kierują w dobrym kierunku. Więc jej odpowiedź powinna być na tak, z tym, że będzie poślizg. Bo jest wiadomość pozytywna od Asa karo, 9 w środku całkiem dobrze trzymana przez dwie karty sąsiadujące, Dama treflowa u Ciebie nienegatywna, więc grozi jedynie od tej dziewiątki opóźnienie, trochę możesz mieć żalu do tej znajomej, ale w końcu "zwycięstwo" będzie Twoje, czyli w tym wypadku obrazek dotrze, po jakichś tam perypetiach.

To oczywiście są moje karty, tzn. gdybym ja je wyciągnęła to taka byłaby moja interpretacja.

Dlatego zawsze podchodzę z rezerwą do koleżeńskich wykładni, bo nie są moimi kartami :) No i marzę, by określać zastosowany układ (np. czy to ma być tak - nie, czy lecimy po kolei wiążąc całość i / lub co pozycja karty w układzie ma znaczyć.

Napisano

No właśnie ja niby patrzę na całość, ale też mam swoje wyjątki między innymi 9 pik lub 9 karo, która bez względu na pozostałe odpowiadałaby nie, w czasie o który pytasz. Pod koniec września wrócę z weryfikacją :P

Napisano

Weryfikacja błyskawiczna :D

Rysunek już dotarł do mnie :) ale mi się nie podoba. Dama trefl mówiła o tym, że otrzymam rysunek, a 9 pik, że nie będzie do końca taki jaki bym chciała.

• Administrator
Napisano

No i pięknie, obrazek dotarł, nie po perypetiach, a z nimi.

Wg. mnie obie karty: As i Dama mówiły, że obrazek otrzymasz a 9 pik tu tym razem nie opóźniła, ale skiepściła: "masz żal" - to taki mały smutek - bo obrazek Ci się nie podoba.

Napisano

Ale widzisz Ismer, zastanawiałam się, dlaczego karty mi znowu taką niejasną odpowiedź dają, bo gdyby np po asie karo była 9 kier to już bym wiedziała, że na sto procent tak a tutaj jednak po czasie widać, że 9 pik pasuje idealnie ;d

• Administrator
Napisano

Ale jaką niejasną? Pytanie było CZY otrzymasz obrazek w najbliższym czasie. I na tak postawione pytanie podstawowa odpowiedź to TAK lub NIE.

W zależności od metody, którą się zastosuje to byłaby odpowiedź:

- na trzy karty: NIE, obrazek nie dotrze w najbliższym czasie.

- interpretacja "po kolei", z okolicznościami: TAK, dotrze (As karo = dobra wiadomość) będą jednak jakieś pierepałki z tym obrazkiem (9 pik = może to być opóźnienie albo "mały smutek", czyli to co konkretnie znaczy 9 pik bez ciężkiego układu) ale wszystko dobrze się skończy (Dama trefl = karta nienegatywna u Ciebie i u mnie górą, a szczególnie, że masz ją za opiekunkę, no to się zaopiekowała podróżą obrazka i dotarł).

Jeśli Tobie skojarzyła się Dama jako mająca związek ze sztuką i to ona ma symbolizować sam obrazek, to w takim kontekście/związku z 9 pik wskazuje już niemal na pewno nie na spóźnienie a na smutek, a jaki może być smutek związany ze sztuką? - no właśnie rozczarowanie: nie podoba ci się on ;p

We wróżbie nader często bywa, że przychodzi skojarzenie, niekoniecznie ściśle związane z daną kartą, a czasem wręcz wcale niezgodne z tym co już się do tej pory o tej karcie wie i okazuje się, że ono w tym jednym wypadku ma rację bytu :)