Skocz do zawartości

minecraft

Gość kamil99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Kilka dni temu śnił się mi taki sen:

byłem postacią w tej grze, nie mogłem zebrać exp, znajdowałem się pod ziemią w kopalni, uciekałem przed mobami, bloki były na szaro(jakby jakiś textur pack był użyty). Dużo w okół było lawy. Pojechałem torami zasilanymi. Gdy byłem już na powierzchnie zobaczyłem, że stanąłem na płycie naciskowej podłączonej do TNT, świat wybuchnął i umarłem.

Obudziłem się.

Co to oznacza?

Napisano

Spotkałem się z przypadkiem który po tygodniu gry (bez wychodzenia z domu, z minimalnymi przerwami) widział kwadratowe chmury. Ale faza! Nie grajcie tyle, a będzie dobrze.

To samo tyczy się motywów z innych gier, filmów, a nawet książek - jeśli coś cholernie pochłania twoją uwagę, albo poświęcasz temu dużo czasu to nie dziw że ci się przyśni. Chociaż ta zasada nie jest uniwersalna - w przypadku filmów dla dorosłych się (podobno ;) ) nie sprawdza.

Napisano

To, że śni się to czym się pasjonujemy to niezaprzeczalny fakt. Na pewno nie jest to bez znaczenia.

Natomiast jeśli szukać tu jakiejś symboliki to może chodzić o poczucie osaczenia przez przeciwności losu i utrata kontroli nad sytuacją. Wszystko co robisz idzie nie po twojej myśli. Nie możesz zdobywać doświadczenia czyli rosnąć w siłę. Zamiast walczyć z potworami czyli kłopotami jakie reprezentują wybierasz ucieczkę. Z jednej strony jakieś anomalie graficzne. Mówi się zrobiony na szaro w znaczeniu jakiegoś niefartu. Z drugiej strony lawa czyli może tłumione emocje kipiące pod skorupą by niczym ten dynamit wybuchnąć i zniszczyć wszystko wokoło jeśli nie znajdziesz dla nich ujścia i nie rozładujesz emocji.

Napisano

@Eilidh, Limitless

A takie myślenie intensywne o czymś to może wpłynąć na to, że jest się rano nie wyspanym czy coś?

@Tamaya

Dziękuje za interpretacje.

Napisano (edytowane)

Na to, że się jest wyspanym rano, wpływa to, że przez godzinę przed pójściem spać nie wlepiasz oczu w ekran monitora i kładziesz się spać wystarczająco wcześnie.

Kamil, ile ty masz lat? 12?

Edytowane przez Lilith_