Skocz do zawartości

Czy będzie moja? (ZWERYFIKOWANY)

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jutro wybieram się na licytację pewnej ruchomości (cena oszacowania śmiesznie niska- grzechem byłoby nie wziąć)

Czy wylicytuję jutro ww. ruchomość?

II mieczy,

Papieżyca

VII kielichów.

Oho, nie wydaje mi się bym wylicytowała ww. ruchomość. Pod skórą czuję iż nie będę jedynym licytantem i jakaś Pani podbiję moją cenę. Możliwe że, to będzie ktoś "ustawiony" by zapobiec przeniesienia własności w obce ręce ( Papieżyca przy II mieczy kojarzy mi się z porozumieniem które ma coś zniweczyć)

Skończy się wyłącznie na moich marzeniach(VII kieli) o rzeczy.

Gość grimmoire
Napisano

oferta przy której można się rozmarzyć :) myślę, że będzie Twoja jeśli zapłacisz za nią odpowiednią cenę (Sprawiedliwość w sumie) :) czekam na weryfikację :]

Napisano

Ja uważam, że czegoś nie widać i coś owiane jest tajemnicą jakby "nie wszystko złoto co się świeci" zastanowiłabym się czy nie lepiej zostawić to w swerze marzeń.

• Maestro
Napisano

Nie uda sie niestety...cos tu jest nie tak, albo nie pójdziesz, bo np.zaśpisz, zapomnisz, albo nie będzie licytacji lub wycofaja te ruchomość z licytacji i nie będzie wiadomo o co chodzi..

Napisano

Ja też myślę, że nie kupisz. Może się okazać, że z tą ruchomością jest coś nie tak i w końcu się na nią nie zdecydujesz lub kupisz sobie coś innego. 2 mieczy mogą pokazać wątpliwości czy na pewno dokonać zakupu, kapłanka coś może być nieodpowiedziane o tej ruchomości (może jakaś ukryra wada), natomiast 7 kielichów widziałabym jako wybór czegoś innego lub po prostu niezdecydowanie na zakup tej upatrzonej rzeczy.

Napisano
Jutro wybieram się na licytację pewnej ruchomości (cena oszacowania śmiesznie niska- grzechem byłoby nie wziąć)

Czy wylicytuję jutro ww. ruchomość?

II mieczy,

Papieżyca

VII kielichów.

Oho, nie wydaje mi się bym wylicytowała ww. ruchomość. Pod skórą czuję iż nie będę jedynym licytantem i jakaś Pani podbiję moją cenę. Możliwe że, to będzie ktoś "ustawiony" by zapobiec przeniesienia własności w obce ręce ( Papieżyca przy II mieczy kojarzy mi się z porozumieniem które ma coś zniweczyć)

Skończy się wyłącznie na moich marzeniach(VII kieli) o rzeczy.

Zwątpisz. W efekcie nie weźmiesz udziału.

Napisano

miecze na początku zawsze coś opóźniają, być może coś wyskoczy o czym wcześniej nie było wiadomo (papieżyca) i zrezygnujesz z pójścia... a ruchomość pozostanie w sferze marzeń...

Napisano

Moje Drogie, powracam z weryfikacją.

Niestety wymarzona ruchomość za bezcen nie stała się moją własnością, bowiem Dłużnik nie podstawił jej na licytację.

Cały dzień wszystko szło nie tak, zupełnie jakbym miała tam nie dotrzeć. Zaspałam, po drodze zatrzymano ruch uliczny z uw. na wypadek, wynikiem czego stałam w półgodzinnym korku. Na miejsce dotarłam o czasie, ale miły Pan na recepcji skierował mnie w zgoła inne miejsce. W ostatnich minutach, zaczepił mnie znajomy- bardzo nielubiany kolega, który jak się okazało- zaczął pracę u ww. Komornik.

Finalnie, Dłużnik na licytacji się nie stawił i pewnym jest że ciężko będzie zmusić go do wydania rzeczy (pozostała w jego dozorze).

Chyba nie jest mi pisana ta ruchomość.Nie teraz przynajmniej.

Patrząc na karty, II mieczy to aura dzisiejszego. Pośpiech,niespodziewane zwroty akcji, wypadki. Papieżyca to zaś Dłużnik, który ukrył (dosłownie!) ruchomość.

VII kieli to moje marzenia o ruchomości- w zasadzie obejście się smakiem.

Dziękuje za spostrzeżenia.

• Lubię to! 1