Czarownica Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Pewna firma kurierska leci sobie ze mną w kulki. Konkretnie udają, że byli, i że zostawili awizo (ani ich nie było, ani oczywiście żadnego awiza nie ma), towar siedzi w magazynie i mam go tam niby odebrać, dodatkowo tracąc nerwy, czas i kasę na paliwo. Napisałam skargę, czekam na dalsze decyzje w tej sprawie. Dziękuję za karty Ciastko08 Karty równorzędne + sumowanie Czy dostanę jutro(tzn. dziś) tę przesyłkę? Siła Królowa Mieczy 9 mieczy suma Kochanki ---Słońce---------Gwiazda-----Diabeł ------------Umiar----------Koło -------------------Kapłanka Oto ja, bardzo zła i dochodząca swoich praw. 9 mieczy to moja zarwana nocka w związku z tą sprawą - studiuję prawa konsumenta;) Wydaje mi się, że jutro czeka mnie jednak jedynie afera i walka na argumenty, o to, by paczka wróciła do mnie, jednak nie nastąpi to jeszcze w dniu jutrzejszym. Kapłanka kojarzy mi się nie tylko z moim zdobywaniem wiedzy ale też z rozmową z kobietą, która będzie chciała odkręcić tę sprawę, przez telefon. Jaka będzie dla mnie odpowiedź na moją skargę? Królowa mieczy Koło Rycerz Buław suma Świat ------------Księżyc--Śmierć----------Kapłanka -------------------Pustel------Diabeł -------------------------Kapłanka Karty wylosowane mogłyby traktować o pozytywnej odpowiedzi i wszczęciu natychmiastowej akcji, ale ten Świat w sumie i cały ten masakryczny dół... Ciężko. Może się okazać, że odpowiedź na skargę, mimo, że błyskawiczna, to będzie brzmieć "bujaj się sama do magazynu"... Po raz kolejny zaznacza się rozmowa z kobietą. Hm... po namyśle zaryzykowałabym mimo wszystko stwierdzenie, że kobieta owa będzie próbowała sprawę wyjaśnić w sposób polubowny, a ostateczna odpowiedź będzie brzmiała tak, że wyślą kuriera ponownie. Co myślicie? Cytuj
Gość Euterpe Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 po sile powiedziałabym, że tak, ale dalsze karty wskazują, że nadal będzie z czymś problem. Królowa mieczy jest oczytana i wygadana, więc będziesz musiała użyć tych zalet. Dodatkowo rycerz buław sygnalizuje nerwy. Mogą dać szybką odpowiedź, ale raczej się tam przejedziesz. Cytuj
gucio19 Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Moim zdaniem zmienisz taktyke -podejrzewam ze nawet przygotujesz sie na "niepolubowne"załatwienie spraw , nie odpuscisz. Cytuj
Czarownica Napisano 2 Października 2015 Autor Napisano 2 Października 2015 Póki co to firma postanowiła zmienić taktykę z tłumaczenia się za nienormalnych pracowników(już kiedyś miałam z nimi problemy - paczka trafiła pod zły adres, bo kurier stwierdził, że mój dom nie istnieje - zadzwonił sam szef i przepraszał) na robienie z człowieka idioty(Kapłanka Koło Diabeł- odwracanie kota ogonem, robienia ze mnie niepoczytalnej) - kompletnie zignorowali wszystko co napisałam i odpisali jak gdyby nigdy nic, żebym sobie śledziła status przesyłki(oh, really?), bo powinna zostać dziś doręczona oraz podali nr tel kuriera. (nawet nie zostało skomentowane to, że wczorajszy status przesyłki to wbrew prawdzie "niedoręczona - odbiorca nieobecny",a kuriera zwyczajnie nie było - zapewniam, że pod moim domem słychać każdy zatrzymujący się samochód). Dobrze, że mam teraz ten numer, to zadzwonię zaraz do człowieka i dam znać co i jak(choć jestem zdania, że to on powinien dzwonić do mnie...). Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 2 Października 2015 Maestro Napisano 2 Października 2015 Czy dostanę jutro(tzn. dziś) tę przesyłkę? Siła Królowa Mieczy 9 mieczy suma Kochanki Widać raczej Twoją wściekłość na działania firmy, sporo nerwów i przekleństw;) Jaka będzie dla mnie odpowiedź na moją skargę? Królowa mieczy Koło Rycerz Buław suma Świat Wstaniesz zła, ale zaskoczy Cię przyjazd kuriera Cytuj
jagusia Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 (edytowane) Moim zdaniem tak, ale będziesz się musiała po nią sama pofatygować. Nie wiem czy to dozwolone, ale wyciągnęłam swoje karty- (niestety, nie jest dozwolone w tym dziale - dop.Czarownica) No więc ja obstawiam, ze tak, ale Ci jej nie dowiozą pod drzwi niestety :\ Edytowane 6 Października 2015 przez Czarownica usunąwszy treść niezgodną z reg. Cytuj
Czarownica Napisano 2 Października 2015 Autor Napisano 2 Października 2015 Przesyłkę dostałam dziś, ale cały dzień spędziłam na interwencji w tej sprawie i wątpię, bym ją dostała w innym wypadku. DRAMAT. Ostatecznie skarga pójdzie również na ludzi z Obsługi Klienta, których wersja wydarzeń nie pokrywała się z wersją wydarzeń kuriera - niech ich pracodawca sam rozstrzygnie która osoba kłamała. Jeśli chodzi o odpowiedź na skargę, to karty bardzo ładnie pokazały wszystko. Ja w Mieczowej jako nieustępliwa i rozpisująca się konkretami, a w odpowiedzi dostawałam co prawda szybko ale garść jakiś frazesów (Koło Rycek Buław). Piątek, ludzie w BOKu mieli wszystko w czterech literach, więc wklejali wiadomości z szablonu, nieodpowiadające na zadawane przeze mnie pytania. Po którymś takim mailu, w którym po raz kolejny określili mnie vel "Szanowni Państwo"(bo nawet tego nie chciało im się z tych szablonów zmieniać), czując że grzęznę w tym sama (Pustel Diabeł), bo BOK nie ma zamiaru przekazać sprawy wyżej, straciłam cierpliwość i poprosiłam o dane ich pracodawcy, zaznaczając, że skarga tyczyć się będzie nie tylko kuriera, ale również ich imiennie, bo te odpowiedzi niemające związku z tym co piszę to jakaś farsa - i nagle zapadła cisza, a następnego maila(a zasadniczo dwa pod rząd, od dwóch różnych kobiet) dostałam dopiero po kilku godzinach, kiedy warta w BOKu się zmieniła, z przeprosinami za zaistniałą sytuację i danymi do reklamacji. Uhhh... Siódemka to wyjątkowy syf. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi