Zecori Napisano 11 Października 2015 Napisano 11 Października 2015 Witam! Swą przygodę z Tarotem rozpocząłem niedawno, także nie do końca radzę sobie z samodzielną interpretacją i chciałbym prosić o pomoc. Użyłem rozkładu 3 kart, gdyż wydawał mi się dość prosty na początek. Do tego układu zastosowałem wyłącznie Wielkie Arkana. Chciałem uzyskać ogólną wróżbę na najbliższą przyszłość. Efektem były: XVI Wieża ---------------- 0 Głupiec ---------------------- III Cesarzowa Moją interpretacją tego układu jest zburzenie murów ograniczających duszę, wkroczenie na nową ścieżkę, która przyniesie mi rozwój umysłu. Uważam, że interpretacja ta, w okolicznościach, jakimi jest dopiero początek przygody z Tarotem, może być prawidłowa, jednak chciałbym prosić osoby bardziej doświadczone o pomoc w interpretacji tego układu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
silyen Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 pytanie było ogólne, to znaczy bez konkretnego postawienia tematu, tak zrozumiałem. Zatem skąd w interpretacji o duszy wątek, rozwoju umysłu itp? Cytuj
Zecori Napisano 12 Października 2015 Autor Napisano 12 Października 2015 Z okoliczności w jakich się znalazłem. Jednak początek przygody z kartami to zdecydowany krok dla umysłu. Chciałbym jednak prosić o pomoc w interpretacji tego układu, gdyż jestem początkujący i nie jestem pewien słuszności mojej interpretacji. Cytuj
silyen Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 raczej początek dla intuicji niz umysłu. Ale z kart wynika, że coś się zmieni, może runie dotychczasowe Twoje podejście do kart czy światopoglądu. Otworzy się nowa droga, którą będziesz podążać. Z jakim skutkiem - pasowało do tego coś dołożyć, ale myślę że z dobrym. Cytuj
jagusia Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Jesli to karty na sytuację ogólną i są tylko WA używane, to bym powiedziała tak: Znajdujesz się w bardzo, bądź dość trudnej dla Ciebie sytuacji - sytuacja jest o tyle trydna, że jest nowa, nie bardzo wiesz jak się zachować, gdzie iść, co zrobić, do kogo pukać. Jeśli się zdobędziesz na poproszenie o pomoc innych, sytuacja się poprawi. Być może będzie w to zaangażowana kobieta dość popularna w swoim/Waszym środowisku. To kobieta, która może pomóc ponieważ zna ludzi od których coś w Twoim życiu zależy, ma nie tyle władzę co wpływy, znajomości. Masz koło siebie człowieka, który Cię przed czymś ostrzega - posłuchaj go. Ale pytanie jest ogólne, i rozkład jest ogólny - więc to może sie tyczyć spraw zawodowych, uczuciowych czy jakichkolwiek... Edytowane 12 Października 2015 przez jagusia Cytuj
Gość Rywka Blumenstein Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Dla mnie mogłoby to być coś takiego - nagle i niespodziewania wyjdą na światło dzienne sprawy, o których nie miałeś pojęcia i których nie mogłeś się spodziewać, to spowoduje, że poczujesz się całkowicie oszołomiony i sam możesz sobie nie dać rady - będzie potrzebne przewodnictwo jakieś. Ale równie dobrze to może oznaczać, że pojawią się jakieś problemy w domu rodzinnym związane z kobietą, od której jesteś przynajmniej o pokolenie młodszy. PS. Jeśli jesteś na początku drogi, to raczej zadawaj konkretne pytania. Każda karta może mieć tak wiele znaczeń, że w tak niesprecyzowanym układzie to może oznaczać wszystko (i nic). Im konkretniej pytamy, tym bardziej konkretyzuje się znaczenie kart. Taka rada od starej ciotki Rywki Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Wg mnie w wiezy jakis przelom, i bardzo mozliwe ze pojawi sie jakas nowa relacja z kobieta z ktora bedziesz chcial sie zwiazac Cytuj
Zecori Napisano 12 Października 2015 Autor Napisano 12 Października 2015 Póki co nie widzi mi się wiązanie z jakąkolwiek kobietą inną niż tą, z którą jestem. Także nie czuję się w żadnej ciężkiej sytuacji. Co będzie dalej, nie wiem, czas przyniesie odpowiedź. Dziękuję za wasze rady. I postaram się do nich dostosować ^^ Cytuj
jagusia Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Zatem skąd w interpretacji o duszy wątek, rozwoju umysłu itp? Z okoliczności w jakich się znalazłem. A jakie to okoliczności? Możesz trochę nakreślić? Bo wiesz, dla osób interpretujących informacja zwrotna to swojego rodzaju "dziekuję" za pomoc. Ty uzyskujesz pomoc w odczytaniu kart, my możemy zweryfikować nasz odczyt - wszyscy wygrywają. Edytowane 12 Października 2015 przez jagusia Cytuj
Zecori Napisano 12 Października 2015 Autor Napisano 12 Października 2015 Chodzi mi o ogólny początek przygody z Tarotem. Nic szczególnego się nie wydarzyło. Cytuj
Czarownica Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Zapoznaj się proszę z regulaminem działu, brak opisu sytuacji, zły temat wątku, ponadto samą "przygodę" proponuję rozpocząć nie stawiając sobie kart, a próbując wprawić się w interpretacjach. Mniej szkodliwe;) http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/77973-dla-poczatkujacych-i-nieznajacych-reguaminu-dzialu-interpretacji.html http://www.ezoforum.pl/regulaminy-dzialow/78040-regulamin-interpretacji-rozkladow.html Cytuj
jagusia Napisano 12 Października 2015 Napisano 12 Października 2015 Aha, myślałam, że na życie - ogólnie na sytuację w którym się znalazłeś w życiu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi