Gość Bethany Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Mamy dylemat, którą salę weselną wybrać? Opcja A : Tu jest trochę drożej, ale blisko. Nie do końca jesteśmy zadowoleni z okolic ( koło budynku). Pustelnik Królowa Mieczy Rycerz Denarów Średnie te karty, ta Mieczowa to może pani od sali, taka gadatliwa babeczka. Rycerz Denarów to chyba kasa wydana. Opcja B : Jest trochę taniej, ale dalej. Sala po remoncie. As Buław 2 Buław As Denarów Ładniejsze te karty, 2 Buław może pokazuje nasze oglądanie sali i zastanawianie się . Skłaniam się zdecydowanie ku opcji B . As Buław to może zabawa, ruch, energia. As Denarów to pewnie wydatek. Cytuj
Gość befimaka Napisano 18 Października 2015 Napisano 18 Października 2015 Opcja A wygląda na taką trochę drętwą. Zbyt statyczna. Opcja B jest o wiele lepsza. A Asa denarów widziałabym raczej jako Waszą satysfakcję i zadowolenie. Cytuj
Erza Napisano 18 Października 2015 Napisano 18 Października 2015 Opcja A : Pustelnik Królowa Mieczy Rycerz Denarów średnie karty, właścicielka jest raczej nastawiona na zarobek niż na inwestowanie w salę czy zadowolenie gości; po całej uroczystości mogłoby się okazać, że za coś tam trzeba byłoby dopłacić Opcja B: As Buław 2 Buław As Denarów dużo lepsze karty i widać to, że sala została odświeżona, jest ruch, taniec i otoczenie miłe dla oka w poprzednim rozkładzie na wesele miałaś Rydwan, czyli dojazd dłuższy Cytuj
panna.marta Napisano 18 Października 2015 Napisano 18 Października 2015 wybór prosty Opcja numer 2! opcja numer 1- pustelnik z królową mieczy skojarzyło mi się po 1 z niezadowoleniem i też taką sztywną atmosferą opcja 2- karty dużo lepsze w dodatku te buławy skojarzyły mi się też jakby z dodatkowymi opcjami w jednej ustalonej cenie... pozdrawiam! Cytuj
Administrator Ismer Napisano 18 Października 2015 Administrator Napisano 18 Października 2015 Po kartach to wybrałam opcję 2. A w realu co mamy? - Mamy dylemat, którą salę weselną wybrać ;p Opcja A : Tu jest trochę drożej, ale blisko. Nie do końca jesteśmy zadowoleni z okolic ( koło budynku).Opcja B : Jest trochę taniej, ale dalej. Sala po remoncie. Opcja a: jest blisko jednak nie do końca jesteście zadowoleni z okolic - dlaczego? co wam przeszkadza budynek? Opcja b: jest taniej, dalej a budynek po remoncie. A na czym wam zależy najbardziej? na tym by było jak najtaniej, jak najbliżej, na ładnej okolicy, czy na wyglądzie sali weselnej? Bo ja bym wybrała ładny budynek - wystrój i atmosfera jest bardzo ważnym elementem, a dopiero potem rozważałabym kwestię finansową (ale mówisz, że różnica niezbyt wielka), na końcu zostawiłabym kwestię odległości - a czy to naprawdę bardzo daleko i jaką to stanowi przeszkodę dla was i dla gości? Cytuj
adivino Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Opcja B oczywiście W B As buław - dosłownie postawić tam nogę, a w A Pustelnik - nie pojawić się tam. W A nie widać waszego zadowolenia. Możliwe, że babka wymagałaby od was jeszcze jakiejś opłaty. A w B As monet to wydatek i zadowolenie. Myślę, że wybierzecie B, bo karty na przebieg wesela nie byłby takie raczej gdybyście wybrali A Cytuj
afercia Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Opcja A : Pustelnik Królowa Mieczy Rycerz Denarów Właścicielka jest dość mocno nastawiona na zarobek. Właściwie nie liczy się dla niej jak ludzie się tam bawią i nie lubi sprzeciwu. Pustelnik na zabawę raczej nie jest dobrym znakiem- trochę mało ruchliwy. Może Wam przeszkadzać światła z zewnątrz. Kiedyś spotkałam się z Pustelnikiem jako oświetloną nocą ulicą. Opcja B : As Buław 2 Buław As Denarów Sala ma w sobie dużo energii, w dwójce pokazuje się dojazd który jest dalszy a w asie uważam że korzystniejsza opcja finansowo. Tutaj będzie bardziej żywiołowo i energicznie. Sala ma potencjał do dobrej zabawy, może jest lepiej zrobiona pod względem akustyki Cytuj
Iwka78 Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Obstawiam tez opcję B dużo ładniejsze karty;) W pierwszej takie jakieś samotne, chłodne i materialne. Cytuj
Arcan Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Weźniesz B, choć dokonasz w tej sali paru zmian... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 21 Października 2015 Maestro Napisano 21 Października 2015 Jakoś tak czuję, że znajdziesz jeszcze inną salę.... Ew. weźmiesz opcję B, ale tak do końca te karty do mnie nie przemawiają..W opcji A widać Twoje wahania, sporo przemyśleń i w efekcie brak zadowolenia, choć partner może na nią nalegać. Cytuj
Gość Bethany Napisano 21 Października 2015 Napisano 21 Października 2015 Dziękuję wszystkim Inez, no może być, jak piszesz. Ta babka z sali A, to jakoś specjalnie nie wzbudziła mojego zaufania, chyba pokieruję się intuicją. Trochę za dużo kasy chce, a szału nie ma, jak chodzi o samą salę, jak i teren wokół, zwłaszcza parking. Z kolei sala B bardzo ładna, zadbana, jedyny minus, to odległość. No i dekoracja w cenie. Cytuj
Gość Bethany Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Na dzień dzisiejszy, to sala Y tak na 80 %. Ostateczna weryfikacja będzie, jak podpiszemy umowę . Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 31 Października 2015 Maestro Napisano 31 Października 2015 Na dzień dzisiejszy, to sala Y tak na 80 %. Ostateczna weryfikacja będzie, jak podpiszemy umowę . Y? Czyli która? Pytania były na salę A lub B Cytuj
Gość Bethany Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Sorki, jestem zakręcona, jak zwykle kilka rzeczy na raz robię Oczywiście B Ma piękny kominek, super podłoga, takie płytki antypoślizgowe, klimatyzacja oczywiście, ładna okolica, dużo drzew No i babka wzbudziła moje zaufanie, nie jak ta z A Cytuj
gucio19 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Wg mnie sala B ma więcej możliwości. Wiesz, może będą dekoracje wg Twojego pomysłu, nie będzie takiej "spiny" finansowej.. moja kuzynka np. Rezerwowala sale ale dekoracje i wszystko inne należało do właściciela i odgórnie było ustalone. Nie mogła nic zmienić itp. Tutaj może być fajna współpraca. Cytuj
Gość Bethany Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 No to trafiłaś idealnie ! Moja bratowa robi kwiaty i dekoracje weselne i baba z sali A nie zgadza się na to ( a sama robi kijowe), a ta z B jest bardzo otwarta . Cytuj
gucio19 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 To chyba faktycznie ta druga sala będzie dobrym pomysłem chyba ma więcej plusów niż minusów. Oby spełniło się to dobre. I cieszę się ,ze choć raz się coś sprawdzilo:P jeszcze trochę i może Wam dorównam choć w małym stopniu , heheh ^^ Cytuj
Gość Bethany Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Weryfikacja ! Zdecydowaliśmy się po analizie i porównaniu ofert na salę B . Sala po remoncie, bardzo ładna, z kominkiem, parkiet odnowiony, cena najbardziej przystępna i pani od sali okazała się najbardziej konkretna i rzetelna. Sala A- za duża cena, mało ciekawa okolica i parking. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi