Skocz do zawartości

Wybór (sala) (ZWERYFIKOWANY)

Gość Bethany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mamy dylemat, którą salę weselną wybrać?

Opcja A : Tu jest trochę drożej, ale blisko. Nie do końca jesteśmy zadowoleni z okolic ( koło budynku).

Pustelnik Królowa Mieczy Rycerz Denarów

Średnie te karty, ta Mieczowa to może pani od sali, taka gadatliwa babeczka. Rycerz Denarów to chyba kasa wydana.

Opcja B : Jest trochę taniej, ale dalej. Sala po remoncie.

As Buław 2 Buław As Denarów

Ładniejsze te karty, 2 Buław może pokazuje nasze oglądanie sali i zastanawianie się ;). Skłaniam się zdecydowanie ku opcji B :). As Buław to może zabawa, ruch, energia. As Denarów to pewnie wydatek.

Napisano

Opcja A wygląda na taką trochę drętwą. Zbyt statyczna. Opcja B jest o wiele lepsza. :) A Asa denarów widziałabym raczej jako Waszą satysfakcję i zadowolenie.

Napisano

Opcja A :

średnie karty, właścicielka jest raczej nastawiona na zarobek niż na inwestowanie w salę czy zadowolenie gości; po całej uroczystości mogłoby się okazać, że za coś tam trzeba byłoby dopłacić

Opcja B:

dużo lepsze karty i widać to, że sala została odświeżona, jest ruch, taniec i otoczenie miłe dla oka :) w poprzednim rozkładzie na wesele miałaś Rydwan, czyli dojazd dłuższy :)

Napisano

wybór prosty :) Opcja numer 2!

opcja numer 1- pustelnik z królową mieczy skojarzyło mi się po 1 z niezadowoleniem i też taką sztywną atmosferą

opcja 2- karty dużo lepsze w dodatku te buławy skojarzyły mi się też jakby z dodatkowymi opcjami w jednej ustalonej cenie...

pozdrawiam!

• Administrator
Napisano

Po kartach to wybrałam opcję 2.

A w realu co mamy? - Mamy dylemat, którą salę weselną wybrać ;p

Opcja A : Tu jest trochę drożej, ale blisko. Nie do końca jesteśmy zadowoleni z okolic ( koło budynku).

Opcja B : Jest trochę taniej, ale dalej. Sala po remoncie.

Opcja a: jest blisko jednak nie do końca jesteście zadowoleni z okolic - dlaczego? co wam przeszkadza budynek?

Opcja b: jest taniej, dalej a budynek po remoncie.

A na czym wam zależy najbardziej? na tym by było jak najtaniej, jak najbliżej, na ładnej okolicy, czy na wyglądzie sali weselnej?

Bo ja bym wybrała ładny budynek - wystrój i atmosfera jest bardzo ważnym elementem, a dopiero potem rozważałabym kwestię finansową (ale mówisz, że różnica niezbyt wielka), na końcu zostawiłabym kwestię odległości - a czy to naprawdę bardzo daleko i jaką to stanowi przeszkodę dla was i dla gości?

Napisano

Opcja B oczywiście :wesoly:

W B As buław - dosłownie postawić tam nogę, a w A Pustelnik - nie pojawić się tam. W A nie widać waszego zadowolenia. Możliwe, że babka wymagałaby od was jeszcze jakiejś opłaty. A w B As monet to wydatek i zadowolenie.

Myślę, że wybierzecie B, bo karty na przebieg wesela nie byłby takie raczej gdybyście wybrali A :wesoly:

Napisano

Opcja A :

Właścicielka jest dość mocno nastawiona na zarobek. Właściwie nie liczy się dla niej jak ludzie się tam bawią i nie lubi sprzeciwu. Pustelnik na zabawę raczej nie jest dobrym znakiem- trochę mało ruchliwy. Może Wam przeszkadzać światła z zewnątrz. Kiedyś spotkałam się z Pustelnikiem jako oświetloną nocą ulicą.

Opcja B :

Sala ma w sobie dużo energii, w dwójce pokazuje się dojazd który jest dalszy a w asie uważam że korzystniejsza opcja finansowo. Tutaj będzie bardziej żywiołowo i energicznie. Sala ma potencjał do dobrej zabawy, może jest lepiej zrobiona pod względem akustyki

Napisano

Obstawiam tez opcję B ;) dużo ładniejsze karty;)

W pierwszej takie jakieś samotne, chłodne i materialne.

• Maestro
Napisano

Jakoś tak czuję, że znajdziesz jeszcze inną salę.... Ew. weźmiesz opcję B, ale tak do końca te karty do mnie nie przemawiają..W opcji A widać Twoje wahania, sporo przemyśleń i w efekcie brak zadowolenia, choć partner może na nią nalegać.

Napisano

Dziękuję wszystkim :)

Inez, no może być, jak piszesz. Ta babka z sali A, to jakoś specjalnie nie wzbudziła mojego zaufania, chyba pokieruję się intuicją. Trochę za dużo kasy chce, a szału nie ma, jak chodzi o samą salę, jak i teren wokół, zwłaszcza parking. Z kolei sala B bardzo ładna, zadbana, jedyny minus, to odległość. No i dekoracja w cenie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na dzień dzisiejszy, to sala Y tak na 80 %. Ostateczna weryfikacja będzie, jak podpiszemy umowę :).

• Maestro
Napisano
Na dzień dzisiejszy, to sala Y tak na 80 %. Ostateczna weryfikacja będzie, jak podpiszemy umowę :).

Y? Czyli która? Pytania były na salę A lub B ;)

Napisano

Sorki, jestem zakręcona, jak zwykle kilka rzeczy na raz robię ;)

Oczywiście B :) Ma piękny kominek, super podłoga, takie płytki antypoślizgowe, klimatyzacja oczywiście, ładna okolica, dużo drzew ;) No i babka wzbudziła moje zaufanie, nie jak ta z A :P

Napisano

Wg mnie sala B ma więcej możliwości. Wiesz, może będą dekoracje wg Twojego pomysłu, nie będzie takiej "spiny" finansowej.. moja kuzynka np. Rezerwowala sale ale dekoracje i wszystko inne należało do właściciela i odgórnie było ustalone. Nie mogła nic zmienić itp. Tutaj może być fajna współpraca.

Gość Bethany
Napisano

No to trafiłaś idealnie ! Moja bratowa robi kwiaty i dekoracje weselne i baba z sali A nie zgadza się na to ( a sama robi kijowe), a ta z B jest bardzo otwarta :).

Napisano

To chyba faktycznie ta druga sala będzie dobrym pomysłem ;) chyba ma więcej plusów niż minusów.

Oby spełniło się to dobre. I cieszę się ,ze choć raz się coś sprawdzilo:P jeszcze trochę i może Wam dorównam choć w małym stopniu , heheh :D ^^

• 4 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja !

Zdecydowaliśmy się po analizie i porównaniu ofert na salę B :). Sala po remoncie, bardzo ładna, z kominkiem, parkiet odnowiony, cena najbardziej przystępna i pani od sali okazała się najbardziej konkretna i rzetelna. Sala A- za duża cena, mało ciekawa okolica i parking.