Skocz do zawartości

Feniks, ogień, bagienny potwór

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniłam, że przebywałam w wiosce terroryzowanej przez różnego rodzaju potwory i demony. Jednym z nich było bagienne monstrum, które blokowało przejście z i do wioski. Mieszkańcy postanowili walczyć, a ja chciałam im pomóc. Wszyscy ruszyli aby pozbyć się stworzenia, jednak potwór bez problemu ich zabijał. I wtedy, nie mając żadnego pomysłu, co zrobić, zaczęłam przemieniać się w feniksa. Ogień, który buchał z mojego ciała był potężny, jednak w żadnym stopniu nie ranił mnie ani nie niszczył okolicy. Potwór wystraszył się, pewny, że to ja go zabiję. Jako ptak wzniosłam się w górę i... zawahałam, uznając, że nie mogę mieć ani mocy ani zdolności, by powalić tak potężną bestię. I to mnie zgubiło, bo z chwilą, gdy zaczęłam wątplić, z powrotem zamieniłam się w człowieka. Uciekłam, chowając się za murami. Nie próbowałam ponownie się przemienić, uznałam, że lepiej będzie jeśli albo odejdę z wioski albo będę walczyć tylko jako człowiek.

Napisano

Sen wydaje się mieć duchowe przesłanie. Masz ogromne możliwości, ale boisz się po nie sięgnąć. Feniks powstaje z popiołów czyli przez samo poświęcenie odradza się na nowo. Przechodzi przemianę i jest potężny. Ta moc dana jest Tobie, ale wątpiąc w siebie i nowe możliwości nie możesz ich kontrolować i stajesz się taka sama jak Ci ludzie w obliczu potęgi, która Was przeraża, wydaje się być niezwyciężona. Gdybyś oparła się temu zwątpieniu to Ty byłaś postrachem.