Skocz do zawartości

Iść w terminie czy przełożyć ważny egzamin (ZWERYFIKOWANY)

Mefista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co mnie czeka jeśli pójdę na egzamin w terminie, a co jeśli przełożę na inny termin? Do zweryfikowania za tydzień

W terminie: cesarz, 6 mieczy, 8 denarów - jeśli się zdecyduję na tą drogę to z tego względu, że będę chciała mieć to po prostu z głowy, czeka mnie ciężka praca z powodu braku czasu.

W innym terminie: 10 kielichów, sprawiedliwość, królowa denarów - uspokoi mnie ta sytuacja, moja praca zostanie doceniona, osiągnę sukces

Napisano

Myślę, że w terminie możesz nie zdążyć wszystkiego się nauczyć, trzeba będzie dużo czasu spędzić na nauce. Jeśli się postarasz, masz szansę zdać. W innym terminie na pewno zdasz egzamin na dobrą ocenę.

Napisano

1. Wydaje mi się, że będziesz miała inne sprawy do załatwienia, odetniesz się od tematu- nauka. Będziesz musiała włożyć w nią dużo wysiłku. W rezultacie nie pójdziesz na egzamin, zostaniesz w domu. (Mimo wszystko uważam, że powinnaś startować za 1 podejściem.. widać twoją efektywną, ciężką pracę)

2. Nauczysz się, zostaniesz sprawiedliwie oceniona.. będziesz zadowolona. :)

• Administrator
Napisano

Dla mnie lepszą wersją wydaje się być inny termin, nie rozumiem wprawdzie co ma oznaczać pytanie "co mnie czeka" - przyjmuję, że chodzi o ocenę i wyniki.

Jeśli tak, to:

a) ocena powinna być sprawiedliwa, zdać powinnaś, tylko wydaje mi się, że czeka cię niełatwa przeprawa przez ten egzamin i może trochę za mało czasu jest do tego egzaminu, tzn. chcesz się jeszcze podszkolić a tu czasu brak, więc "kujesz w pocie czoła" = wykuwasz swój sukces ciężką pracą.

B) też powinnaś zdać, ale zostanie to osiągnięte mniejszym kosztem, lżej, bez takiej koncentracji wysiłku i bez tej presji czasu jak w pierwszym wariancie.

Napisano

w terminie: zdasz, ale włożysz w to bardzo dużo wysiłku.

w innym terminie: zdasz i tutaj będziesz zadowolona z wyniku. Będziesz miała czas, aby się nauczyć, ale też ocena będzie adekwatna do zaangażowania.

Napisano

w terminie : zdasz, ale czeka Cię dużo wysiłku ( 8 Monet)

w innym terminie : zdasz i będziesz zadowolona z wyniku :)

Napisano

Uważaj na ten drugi termin, bo zdasz w nim pod warunkiem, że masz w sobie jakąś samodyscyplinę. A X kielichów obok Sprawiedliwości jak dla mnie jest alarmujące. Tzn być może pierwszy termin to większa orka, ale drugi to w dużej mierze również brak działań i dopiero później start z nauką. Czyli de facto uczyć sie będziesz praktyczni tyle samo czasu, z tym, że w przypadku 2 będziesz mieć większy komfort psych.

PS. Używaj opcji Podziękował/a dziękując za interpretacje kart. I nie zapominaj o wątkach innych osób.