Skocz do zawartości

Targi - weryfikacja na koniec grudnia (ZWERYFIKOWANY)

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

zamierzam się wystawić ze swoimi produktami na targach X i Y.

Jaka będzie sprzedaż na targach X?

paź buław, paź denarów, 8 denarów

widać, że jestem nastawiona pozytywnie. Paź buław to też ruch, więc być może będzie tam dużo osób, więc dużo osób też zobaczy moje produkty. Myślę, że jeden i drugi paź pokazuje, że moje produkty będą tam jakąś formą nowości. 8 denarów to ciężko zarobione pieniądze pochodzące z rzemiosła. Ogólnie powinnam być zadowolona.

Jaka będzie sprzedaż na targach Y?

VII Rydwan, III Cesarzowa, 10 mieczy+V papież

Rydwan to bardzo duży skok na przód, cesarzowa to płodność i zyski, wszystko super... tylko ta 10 mieczy mi się nie podoba...

Z których targów będę bardziej zadowolona?

Targi X - paź denarów, XX sąd, VI kochankowie - tutaj coś się wydarzy bardzo znaczącego, wydaje mi się, że bardziej uwierzę w to, co robię. Będę zadowolona, stwierdzę, że to jest to, co kocham robić:-)

Targi Y - XVIII księżyc, paź pucharów, IV cesarz - tutaj chyba poczuję się też doceniona i tak sobie pomyślałam, czy z kimś nie nawiążę stałej współpracy.

Napisano

Targi X - będzie zysk, niewielki, ale w miarę zadowalający, widać raczej płynność gotówkową na tych targach, nie będzie zastojów, tylko tak jakby cały czas ktoś coś.

Targi Y - niestety odwrotnośc targów X, tu po pozytywnych wrażeniach z targów X będziesz nastawiona na jeszcze więcej, być może też dłuższa podróż, albo ogółem te targi są większe, jednak szału nie będzie... Albo będzie, ale Ty na te targi nie pojedziesz.

Z targów X będziesz zadowolona i sie rozochocisz na te targi Y, a tymczasem na Y wyjdzie dupianie, rozminą się z Twoimi oczekiwaniami, ewentualnie (opcja, że nie pojedziesz na nie), dowiesz się od jakiegoś faceta, że było warto na nich być.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
Targi X - będzie zysk, niewielki, ale w miarę zadowalający, widać raczej płynność gotówkową na tych targach, nie będzie zastojów, tylko tak jakby cały czas ktoś coś.

Targi Y - niestety odwrotnośc targów X, tu po pozytywnych wrażeniach z targów X będziesz nastawiona na jeszcze więcej, być może też dłuższa podróż, albo ogółem te targi są większe, jednak szału nie będzie... Albo będzie, ale Ty na te targi nie pojedziesz.

Z targów X będziesz zadowolona i sie rozochocisz na te targi Y, a tymczasem na Y wyjdzie dupianie, rozminą się z Twoimi oczekiwaniami, ewentualnie (opcja, że nie pojedziesz na nie), dowiesz się od jakiegoś faceta, że było warto na nich być.

targi są już opłacone, więc nie ma opcji, muszę być:-)

i jeszcze zapomniałam dodać, najpierw są targi Y, a później targi X.

Dziękuję!

Edytowane przez Iwka78
Napisano

Targi X

paź buław, paź denarów, 8 denarów - Widać tutaj ruch, zainteresowanie Twoimi produktami. Ogólnie będziesz zadowolona,choć wyniki nie będą duże.

Targi Y

VII Rydwan, III Cesarzowa, 10 mieczy+V papież - Realizacja swoich planów,krok na przód.Jesteś nastawiona na zysk, rozwój,ale niestety będziesz rozczarowana. Targi nie przebiegną po Twojej myśli, Ty jednak nie zniechęcisz się tym.

Targi Y w których pokładałaś duże nadzieję nie przyniosły rezultatów takich jakich byś chciała, dlatego zdecydowanie będziesz bardziej zadowolona z targów X.

• Lubię to! 1
Napisano

Na targach X dużo ludzi, cały czas będzie się ktoś kręcił i kupował twoje produkty. Myślę, że będziesz zadowolona.

Na targach Y nie będzie tak jak sobie wyobrażałaś, nie zarobisz za dużo na nich.

• Lubię to! 1
Napisano

Na targach X masz szanse coś sprzedać, na Y nie. A zadowolona będziesz z obu, aczkolwiek możesz dojść do tego, że po Y czegoś więcej oczekiwałaś ;)

• Lubię to! 1
Napisano

będzie spore zainteresowanie, dużo osób będzie się kręcić wokół Twojego stoiska i w rezultacie dużo kupować :) 8 denarów to gromadzenie monet, odkładanie na kupkę :)

a mnie się karty podobają :) 10 mieczy mówi o tym, że najprawdopodobniej skończy Ci się towar, ponieważ zainteresowanie będzie tak duże, że wszystko zostanie kupione :)

Z których targów będę bardziej zadowolona?

Targi X - paź denarów, XX sąd, VI kochankowie

będziesz bardzo zadowolona z tych targów, pomijając zysk, usłyszysz wiele komplementów odnośnie swoich rękodzieł; być może pojawi się na nich ktoś, kto robi to samo, ale nie zarabia na tym, tylko robi dla rodziny, przyjaciół w formie prezentów/upominków

Targi Y - XVIII księżyc, paź pucharów, IV cesarz

tutaj też widać spore zadowolenie, ale też i satysfakcję; w jakimś stopniu do tych targów przykładasz więcej znaczenia i obaw niż do X - tak jakby od nich zależała Twoja dalsza praca nad tym co robisz; czy to większe/ważniejsze targi?

Napisano

No będzie się działo, na pewno się uda trochę sprzedać, widać Twoją pracę i zaangażowanie :).

Wydaje mi się, że będzie lepiej, niż na targach X, bo wyszły aż 3 AW :). Cesarzowa- to bardzo dobra karta na wszelką twórczość, także zostaniesz doceniona. Wyrobisz sobie markę, tak mi się kojarzy Kapłan, który wieńczy cały rozkład. Rydwan pokazuje ruch, energię. Ludzie będą przychodzić. Też uważam, że po prostu towar Ci się może skończyć :).

Targi X: No będzie dochód, widać że pokażesz się szerszej publiczności ( Sąd).

Targi Y : Księżyc to mogą być jakieś Twoje obawy, ale będziesz jak najbardziej zadowolona. I może się skończyć jakąś stałą współpracą. Powodzenia! :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

***CZĘŚCIOWA WERYFIKACJA***

Rydwan to bardzo duży skok na przód, cesarzowa to płodność i zyski, wszystko super... tylko ta 10 mieczy mi się nie podoba...

Jest dużo plusów i dużo minusów tych targów.

Plusy są takie, że sprzedałam 1 rzecz (pufkę dziecięcą), sprzedałabym też drugą pufkę, gdybym miała terminal płatniczy...

Generalnie na targach się człowiek prezentuje niż sprzedaje, więc jeśli o to chodzi, to było sporo osób konkretnie czymś zainteresowanych. To już nie byli tacy klienci tzw. "zglądacze", tylko już konkretnie pytali o pewne szczegóły, więc może ktoś złoży indywidualne zamówienie...

Okazuje się też, że te targi Y są jednak mniejsze niż targi X i nie wiem, dlaczego ubzdurało mi się, że jest odwrotnie:-)

Bardzo dużym zaskoczeniem było dla mnie zainteresowanie pufami dziecięcymi. Nie spodziewałam się tego. Tak naprawdę, to mąż na siłę mi je spakował do samochodu i zmusił mnie, żebym je wystawiła, bo ja nawet z samochodu ich nie wyciągnęłam, a prawda jest taka, że miałam mnóstwo zapytań o nie...

Targi X mam za dwa tygodnie, więc po tym czasie znów zweryfikuję, a na razie daję sobie spokój z kartami kładzionymi na życie zawodowe, bo widzę, że życzeniówki mi chyba wychodzą....

Dziękuję wszystkim!

• 2 tygodnie później...
Napisano

***WERYFIKACJA***

widać, że jestem nastawiona pozytywnie. Paź buław to też ruch, więc być może będzie tam dużo osób, więc dużo osób też zobaczy moje produkty. Myślę, że jeden i drugi paź pokazuje, że moje produkty będą tam jakąś formą nowości. 8 denarów to ciężko zarobione pieniądze pochodzące z rzemiosła. Ogólnie powinnam być zadowolona.

Targi X - paź denarów, XX sąd, VI kochankowie - tutaj coś się wydarzy bardzo znaczącego, wydaje mi się, że bardziej uwierzę w to, co robię. Będę zadowolona, stwierdzę, że to jest to, co kocham robić:-)

sprzedaży nie miałam żadnej, dosłownie:-( były to targi bardziej modowe niż wnętrzarskie i kompletnie tam nie pasowałam:-( Miałam wiele zapytań, było też kilku konkretnych klientów, którzy powiedzieli, że zamówią poduszkę lub pufę. Na wieczór odezwał się też pan w sprawie zakupu shopperki:-) więc niby coś drgnęło... ale nadal to są tylko słowa... koło południa byłam mega zrezygnowana i miałam ochotę iść do domu... a tu nagle wyrosła przede mną Pani z pewnej stacji TV i udzieliłam wywiadu!

szok.... na początku się ucieszyłam, a później spać nie mogłam i stwierdziłam, że lepiej jak tego nie wyemitują w TV, bo buraka spaliłam i średnio się ze stresu wypowiedziałam...

i terez jestem zmieszana i wstrząśnięta jak martini...

Napisano

a o to weryfikacja, weryfikacji:-)

ten pan, który odezwał się na wieczór w sprawie torebki dla córki (ona zobaczyła ją na targach i męczyła tatę o zakup) kupił wczoraj dwie sztuki:-)