Ceres Napisano 29 Października 2015 Napisano 29 Października 2015 Mam taki problem natury prawnej dosyć poważny, bo zostałam uwikłana w coś z własnej naiwności. Problem ten wymaga mojej wizyty w PL co jest obecnie niemożliwe więc zdecydowałam się na poradę prawną przez internet w celu załatwienia tego tak żebym się z tej sprawy wyplątała i nie musiała jechać do PL. 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monet Ta 4 kielichów pokazuje chyba moje obecne rozczarowanie, ponieważ ja spodziewałam się porady od razu a tymczasem rzeczony jegomość analizuje moja sprawę już od kilku dni ale ostatecznie powinnam być zadowolona z jego usług. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet Sprawa jest w toku aczkolwiek instancja wyższa ma problemy z dotarciem do świadków, bo wszyscy przebywają poza granicami PL 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet Walka na argumenty, intensywna korespondencja z dwóch stron i nie zakończy się szybko 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów Heh nie wiem cesarz to będzie sędzia, król kielichów to może ja a dalej 10 mieczy jako jakiś werdykt, nakaz i kolejne karty to moje zwycięstwo i dadzą mi spokój albo nakaz że jednak będe musiała wrócic do PL ? 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy też nie wiem ale chyba do końca tego roku Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 29 Października 2015 Napisano 29 Października 2015 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monet mecenas faktycznie długo analizuje sprawe, nie czuje się w niej pewnie, ale w paźu- douczy się. X Monet wskazuje na Twoje zadowolenie. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet brak komunikacji, zastój. Skojarzyło mi się z brakiem możliwości skutecznego powiadomienia stron( zwrotki). 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet strony bedą ciągle składać pisma procesowe, odwołowawcze. Faktycznie, będzie się długo ciągnąć. 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów wygrasz powództwo. Cesarz odpowiada r.rp- jest pewny swego, ma silne argumenty. Królowa Kielichów+X Mieczy, to jawne zakończenie sprawy dla Ciebie. Kończysz więc wyjeżdzasz. Niestety sporo Cię to będzie kosztować nerwów. 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy następny rok, zima. W tym roku się nie zakończy ciekawość mnie żzera, czy to spawa o wyłudzenie danych osobowych, na podstawie których zaciągnięto zobowiązanie? Karty są bardzo denarowe, stawaiam na izbę cywilną 1 Cytuj
Ceres Napisano 29 Października 2015 Autor Napisano 29 Października 2015 Nie, raczej karny ktoś poprosił mnie o wysłanie czegoś do PL a w tej przesyłce było coś podobno nielegalnego tylko, że ja o tym nie wiedziałam, bo zaufałam nieodpowiedniej osobie. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 29 Października 2015 Napisano 29 Października 2015 denary zawsze kojarzyły mi się z cywilem, a miecze z karnym Dziękuje za wyjaśnienie. Cytuj
Ceres Napisano 29 Października 2015 Autor Napisano 29 Października 2015 denary zawsze kojarzyły mi się z cywilem, a miecze z karnym Dziękuje za wyjaśnienie. Ale tłumaczyć się mam przed Urzędem Celnym więc może to są te denary. Cytuj
Gość User2 Napisano 29 Października 2015 Napisano 29 Października 2015 Ale tłumaczyć się mam przed Urzędem Celnym więc może to są te denary. A może by tak zapytać o to prawnika a nie kart? Sprawy karne, cywilne, a zwłaszcza mające charakter międzynarodowy nie są po pierwsze tanie, po drugie łatwe, a po trzecie są długotrwałe, i co najważniejsze nie każdy się zna. Porada prawna przez internet nie zawsze jest satysfakcjonująca, a jeśli potencjalny prawnik nie widzi w tym własnego interesu (czyt. klient nie będzie chciał dalszej współpracy i ochrony), nie zawsze jest tak rzetelna jak być powinna. Niestety często taka opinia jest okrojona bo się za nią nie płaci. Nie wiem w jakim jesteś kraju, lecz w obecnym świecie są kancelarie prawne zawiązujące międzynarodową współpracę pomiędzy sobą. Np. kancelaria z Niemiec z kancelarią w Polsce. Spróbować znaleźć taką kancelarię a jeśli nie to ruszyć dupsko i się przytaszczyć do Polski by wynająć właściwego pełnomocnika i właściwie z pożytkiem dla siebie sprawę rozwiązać, a nie uzależniać się teraz od rozkładu, który ci więcej namąci niż pomoże. Cytuj
Ceres Napisano 29 Października 2015 Autor Napisano 29 Października 2015 (edytowane) AoiMizu patrz punkt pierwszy mojego rozkładu Poza tym dla mnie prawnik to prawnik nie widzę różnicy pomiędzy rozmową w cztery oczy a rozmową przy pomocy kamerki internetowej. No i nie mam czasu na wożenie sie po kraju i szukanie kancelarii z prawnikiem, który mówi po polsku. Mój prawnik nie jest z darmowego forum tylko z kancelarii świadczącej również usługi przez internet w sensie poszli z duchem czasu. A całość rozbiega sie o to że dupska nie mogę ruszyć, bo jakbym mogła to byłoby po sprawie. I może ty swoje życie uzależniasz od rozkładu ale wyobraź sobie, że niektórzy ludzie nie traktują tego jak wyroczni ale jak wskazówkę lub sugestię. A tak w ogóle to chyba pomyliły ci się działy, bo ja nie pytam co powinnam zrobić tylko proszę o pomoc w interpretacji rozkładu, bo ciągle się uczę. Temat pytania dobry jak każdy inny do trenowania. Edytowane 29 Października 2015 przez Ceres Cytuj
Iwka78 Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 A może by tak zapytać o to prawnika a nie kart? Sprawy karne, cywilne, a zwłaszcza mające charakter międzynarodowy nie są po pierwsze tanie, po drugie łatwe, a po trzecie są długotrwałe, i co najważniejsze nie każdy się zna. Porada prawna przez internet nie zawsze jest satysfakcjonująca, a jeśli potencjalny prawnik nie widzi w tym własnego interesu (czyt. klient nie będzie chciał dalszej współpracy i ochrony), nie zawsze jest tak rzetelna jak być powinna. Niestety często taka opinia jest okrojona bo się za nią nie płaci. Nie wiem w jakim jesteś kraju, lecz w obecnym świecie są kancelarie prawne zawiązujące międzynarodową współpracę pomiędzy sobą. Np. kancelaria z Niemiec z kancelarią w Polsce. Spróbować znaleźć taką kancelarię a jeśli nie to ruszyć dupsko i się przytaszczyć do Polski by wynająć właściwego pełnomocnika i właściwie z pożytkiem dla siebie sprawę rozwiązać, a nie uzależniać się teraz od rozkładu, który ci więcej namąci niż pomoże. Jeśli się dobrze orientuję, to jest to dział interpretacji kart, a nie pisania osądów. 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monet Widać, że coś w nim Cię rozczarowało, być może ma za małe doświadczenie na taką sprawę, ale poradzi sobie. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet dla mnie karty pokazują walkę z przeciwnościami losu, tak jakby nie wszystko szło tak jak należy. 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet dobrze poprowadzi tą sprawę, dojdzie do jakiejś ugody/konsensusu, ale co 3 monet może oznaczać w takich sprawach to nie wiem - 3 denarów, to detale, więc może on przedstawi jakiś szczegół, który będzie ważny dla sprawy... 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów Cesarz wie co robi, Ty emocjonalnie się spalisz (król kielichów), ale sprawa się zakończy (X mieczy), myślę, że będziesz musiała przyjechać do PL i będziesz tym rozczarowana. 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy a czasu to ja określić nie umiem... 1 Cytuj
panna.marta Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 1. tak, tak jakby specjalizowała się ta osoba w tym czymś konkretnym 2. mam wrażenie, że coś spadło na ciebie jak grom z jasnego nieba tzn ktoś zwalił coś na ciebie. Czy to coś związanego z finansami? 3. będzie walka, ale uważam, że trzeba będzie sięgnąć jeszcze czyjejś rady 4.mnie się wydaje, że ktoś kto cię z tego wyciągnie jest dobry w tym co robi i ci pomoze, ale przygotuj się,że będzie mocno nieprzyjemnie 5. wydaje mi się, że okolice wiosny przyszłego roku najwcześniej 1 Cytuj
Ceres Napisano 2 Listopada 2015 Autor Napisano 2 Listopada 2015 Dzięki dziewczyny zobaczymy co sie z tego urodzi Cytuj
Ceres Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Dziekuję za pomoc Weryfikacja Mam taki problem natury prawnej dosyć poważny, bo zostałam uwikłana w coś z własnej naiwności. Problem ten wymaga mojej wizyty w PL co jest obecnie niemożliwe więc zdecydowałam się na poradę prawną przez internet w celu załatwienia tego tak żebym się z tej sprawy wyplątała i nie musiała jechać do PL. 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monet Ta 4 kielichów pokazuje chyba moje obecne rozczarowanie, ponieważ ja spodziewałam się porady od razu a tymczasem rzeczony jegomość analizuje moja sprawę już od kilku dni ale ostatecznie powinnam być zadowolona z jego usług. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet Sprawa jest w toku aczkolwiek instancja wyższa ma problemy z dotarciem do świadków, bo wszyscy przebywają poza granicami PL 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet Walka na argumenty, intensywna korespondencja z dwóch stron i nie zakończy się szybko Uzbrojona w informacje od prawnika zadzwoniłam do Pani Prowadzącej sprawę ale Pani z nie umiała odnaleźć mojej sprawy albo udawała, bo pytała czy może jednak na świeta nie przyjade wtedy mogłybyśmy porozmawiać osobiście i poprosiła o kolejny telefon i tak przez miesiąc dzwoniłam kilkakrotnie i ta sama odpowiedź, że nie miała czasu poszukać. Więc zinterpretowałabym to tak: V buław + II Kielichy rozmowy telefoniczne, III Monet inne sprawy 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów Heh nie wiem cesarz to będzie sędzia, król kielichów to może ja a dalej 10 mieczy jako jakiś werdykt, nakaz i kolejne karty to moje zwycięstwo i dadzą mi spokój albo nakaz że jednak będe musiała wrócic do PL ? HAh do dzisiaj nie wiem, Pani obiecała do mnie napisac na maila jak znajdzie akta tej sprawy i w ciągu pół roku sie nie odezwała więc obstawiam, że sprawa umarla (10 Mieczy) a Pani zajęła sie innymi ważniejszymi sprawami 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy też nie wiem ale chyba do końca tego roku Nie wiem ale chyba się zakończyła kapłanka i 6 mieczy skojarzyła mi sie teraz z odłożeniem do archiwum , zamknięciem. 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monetmecenas faktycznie długo analizuje sprawe, nie czuje się w niej pewnie, ale w paźu- douczy się. X Monet wskazuje na Twoje zadowolenie. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet brak komunikacji, zastój. Skojarzyło mi się z brakiem możliwości skutecznego powiadomienia stron( zwrotki). 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet strony bedą ciągle składać pisma procesowe, odwołowawcze. Faktycznie, będzie się długo ciągnąć. 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów wygrasz powództwo. Cesarz odpowiada r.rp- jest pewny swego, ma silne argumenty. Królowa Kielichów+X Mieczy, to jawne zakończenie sprawy dla Ciebie. Kończysz więc wyjeżdzasz. Niestety sporo Cię to będzie kosztować nerwów. 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy następny rok, zima. W tym roku się nie zakończy ciekawość mnie żzera, czy to spawa o wyłudzenie danych osobowych, na podstawie których zaciągnięto zobowiązanie? Karty są bardzo denarowe, stawaiam na izbę cywilną Jeśli się dobrze orientuję, to jest to dział interpretacji kart, a nie pisania osądów. 1. Czy prawnik, którego wybrałam był dobrym wyborem? IV Kielichów, Paź Monet, X Monet Widać, że coś w nim Cię rozczarowało, być może ma za małe doświadczenie na taką sprawę, ale poradzi sobie. 2. Obecna sytuacja sprawy ? VII Buław, V Monet dla mnie karty pokazują walkę z przeciwnościami losu, tak jakby nie wszystko szło tak jak należy. 3. Jak będzie się toczyła sprawa z pomocą wybranego prawnika? V Buław, II Kielichów, III Monet dobrze poprowadzi tą sprawę, dojdzie do jakiejś ugody/konsensusu, ale co 3 monet może oznaczać w takich sprawach to nie wiem - 3 denarów, to detale, więc może on przedstawi jakiś szczegół, który będzie ważny dla sprawy... 4. Zakończenie sprawy jaki będzie miało wynik dla mnie? IV CESARZ, Królowa Kielichów, X Mieczy, VII RYDWAN, VIII Kielichów Cesarz wie co robi, Ty emocjonalnie się spalisz (król kielichów), ale sprawa się zakończy (X mieczy), myślę, że będziesz musiała przyjechać do PL i będziesz tym rozczarowana. 5. Kiedy się zakończy? V Kapłanka, Paź Buław, VI Mieczy a czasu to ja określić nie umiem... 1. tak, tak jakby specjalizowała się ta osoba w tym czymś konkretnym2. mam wrażenie, że coś spadło na ciebie jak grom z jasnego nieba tzn ktoś zwalił coś na ciebie. Czy to coś związanego z finansami? 3. będzie walka, ale uważam, że trzeba będzie sięgnąć jeszcze czyjejś rady 4.mnie się wydaje, że ktoś kto cię z tego wyciągnie jest dobry w tym co robi i ci pomoze, ale przygotuj się,że będzie mocno nieprzyjemnie 5. wydaje mi się, że okolice wiosny przyszłego roku najwcześniej 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi