panna.marta Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Szybkie pytanie. Postanowiłam zrobić znane ciasto w swojej własnej wersji. Pytanie do kart jak wyjdzie. Zweryfikuję dziś wieczorem lub jutro. przełożenie 5 buław, 2 kielichy, eremita IX 2 buławy, królowa buław, 4 monety, 4 mieczy no chyba niestety nie będzie dobre hehe
Gość Bethany Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 No chyba nie wyrośnie jak należy, tak mi się kojarzą te 4 Miecze
Erza Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 no coś pójdzie nie tak i nie będzie dobre
panna.marta Napisano 31 Października 2015 Autor Napisano 31 Października 2015 Może tak straszenie źle to nie będzie
Erza Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 spróbuj zrobić może z drugiej strony będzie zjadliwe (4 monet) i w rezultacie nic nie zostanie (4 mieczy)
panna.marta Napisano 31 Października 2015 Autor Napisano 31 Października 2015 Zmieniłam mąkę na mieszaną żytnia i pszenną. Może tragedii nie będzie ☺
Koma Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Bedzie takie sobie ale i tak bedzie zjedzone ;D
Iwka78 Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 będzie zakalec:-) nie wypiecze się. Jeszcze zależy jakie proporcje i jaki typ mąki wzięłaś, bo jak żytnią 2000 to faktycznie może nie wyrosnąć, jak niższy, to jest szansa...
Gość Euterpe Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 2 buławy, królowa buław, 4 monety, 4 mieczy 2 buław - Twoje plany królowa buław - realizacja przemyślanych działań 4 monet - trzymanie się wytyczonych zasad; może jesteś przygotowana nawet na dzisiaj; masz wszystko, co Ci potrzeba; też skojarzyło mi się z ciastem, które już się robi w piekarniku 4 mieczy - szału nie ma, raczej chłodna ocena sytuacji, zadowolenie takie sobie
Gość gość5 Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 trochę sie nagłowisz jak zrobić żeby było dobrze ale nie wszystko wyjdzie tak jak sobie tego życzysz i może troche na blaszce zostac niezjedzonego. Najgorsze nie będzie ale na kolana też nie rzuci
panna.marta Napisano 31 Października 2015 Autor Napisano 31 Października 2015 weryfikacja: wyszlo super, jednak trzeba sie bylo nad nim natrudzic. Ogolnie jestem zadowolona
Administrator Ismer Napisano 31 Października 2015 Administrator Napisano 31 Października 2015 No, mnie wyszło, że będzie z tym sporo zachodu i za bardzo to ciasto Ci nie wyjdzie a przynajmniej nie tak, jak się spodziewałaś. To teraz powiedz, czy ta ocena jest subiektywna czy obiektywna
panna.marta Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 To jest opinia wszystkich osób, które już to ciasto próbowały ☺😁 jupi
Administrator Ismer Napisano 1 Listopada 2015 Administrator Napisano 1 Listopada 2015 A może one nie chciały Ci robić przykrości...? no bo te karty dla tego ciasta nie były jednakzbyt sprzyjające.
gucio19 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 A co pieklas? Bo ja też się zbieram na jakieś dobre ciasto od 2tygodni, a pomyslu brak
Maestro Inez2503 Napisano 1 Listopada 2015 Maestro Napisano 1 Listopada 2015 A może one nie chciały Ci robić przykrości...? no bo te karty dla tego ciasta nie były jednakzbyt sprzyjające. A może karty sobie zakpiły, żeby na błahostki ich nie stawiać?
panna.marta Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) No może po prostu się udało? Po co te złośliwości? Szarlotkę, ale z mąki razowej zamiast pszennej i bez cukru ☺ Edytowane 1 Listopada 2015 przez Ismer
Administrator Ismer Napisano 1 Listopada 2015 Administrator Napisano 1 Listopada 2015 panna.marta: stawiasz karty, z których chyba dla wszystkich interpretujących - w tym również dla Ciebie - wynika, że coś z tym ciastem będzie nie tak, że coś się nie uda. Weryfka: jest wspaniałe. Więc co? Albo karty kłamią albo ludzie - to jest po prostu wniosek, a nie złośliwości. A poza tym moim zdaniem Inez ma rację: że karty mogły sobie zakpić, bo się ich na błahostki nie stawia. A już szczególnie AW. Dlatego bardzo często nie chcą mówić. I szczerze powiem: rozumiem to, że niegdyś Tarot był tylko dla elit. Ma to swoje głębokie uzasadnienie nie tylko z powodów materialnych.
panna.marta Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Ja swoje karty stawiam na co chce. Być może jesteś początkującym tarocista i nie wszystko potrafisz zinterpretować albo po prostu pomysł sobie że karty to nie wyrocznią i rzeczywistość jest inna niż to co mówią. Tyle w tym temacie do Ciebie. Twoim zdaniem akurat nie będę wie sugerować.
Administrator Ismer Napisano 1 Listopada 2015 Administrator Napisano 1 Listopada 2015 Dziękuję Rozbawiłaś mnie. A moje zdanie co do ciasta jest takie samo jak i innych interpretujących - i Twoje własne również.
panna.marta Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Nie widzisz, nie próbowałam to sobie myśl co chcesz. I. niech karty kierują twym życiem. Aż też się rozbawilam 😂
Gość Euterpe Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) jakiej używasz talii? Pytam, bo dużo zależy od obrazków No i od doświadczenia (podaję przykład!) U mnie XVII Gwiazda oznacza marzenia, zaś ich spełnienie to 7 pucharów. Jednak u wielu innych użytkowników jest odwrotnie Tylko się nie kłóćcie Edytowane 1 Listopada 2015 przez Euterpe
Maestro Inez2503 Napisano 1 Listopada 2015 Maestro Napisano 1 Listopada 2015 Zabolała Cię panna.marta moja wypowiedź, ale nie była to złośliwość, a raczej chęć zwrócenia Twojej uwagi na fakt, ze nie warto na byle co kłaść kart. Pamiętaj, że za każdym razem mieszasz w energetyce i osłabiasz się. Poza tym to Twój wątek, w którym my jesteśmy gośćmi. Ty jesteś jego gospodynią. Czy nie czujesz się głupio, że obrażasz osoby, które w nim zawitały, aby Ci pomóc?
panna.marta Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Inez co do twojej sie akurat nie obrazalam. Choć uważam, Ze każdy ma prawo pytać o co chce. Dziewczyna była mało przyjemna, bo tak ciężko było przyjąć ze coś mogło pójść nie po czyjejś interpretacji. Nie na już o czym gadać. Dziękuję za wpisy.
gucio19 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Mmm w sumie dobry pomysł,dawno nie jadlam:) Może po prostu Marta miała gorszy dzień i dlatego wyszły bzdury? Mi czasami też wychodzi na opak nawet w ważnych sprawach , wystarczy ze się rozprosze, albo coś jest nie tak.. choćby ciśnienie
Administrator Ismer Napisano 1 Listopada 2015 Administrator Napisano 1 Listopada 2015 Nie kłócę się tylko analizuję karty, z których odczytu wyszło, że ciasto się nie uda - dla Autorki również było to jasne - i bynajmniej nie jest mi ciężko przyznać, że coś poszło nie po czyjejś (i chyba nie tylko tylko mojej) interpretacji - gdyż po Twojej również nie poszło. Dziękuję Ci za utwierdzenie mnie w prawidłowości interpretacji - spójrz na swój pierwszy post. To mnie właśnie cieszy, że w tym się akurat nie różnimy.
Gość Euterpe Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Proponuję zamknąć temat i przenieść ciąg dalszy rozmowy (jeżeli ktoś ma jeszcze ochotę na kontynuację) do wątku: http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/62706-rozmowki-okolotarotowe-141.html
Rekomendowane odpowiedzi