Skocz do zawartości

ciasto - eksperyment (ZWERYFIKOWANY)

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szybkie pytanie. Postanowiłam zrobić znane ciasto w swojej własnej wersji. Pytanie do kart jak wyjdzie. Zweryfikuję dziś wieczorem lub jutro.

przełożenie

5 buław, 2 kielichy, eremita IX

2 buławy, królowa buław, 4 monety, 4 mieczy

no chyba niestety nie będzie dobre hehe :D

Napisano

No chyba nie wyrośnie jak należy, tak mi się kojarzą te 4 Miecze ;)

Napisano

spróbuj zrobić :) może z drugiej strony będzie zjadliwe (4 monet) i w rezultacie nic nie zostanie (4 mieczy) :)

Napisano

Zmieniłam mąkę na mieszaną żytnia i pszenną. Może tragedii nie będzie ☺

Napisano

będzie zakalec:-)

nie wypiecze się.

Jeszcze zależy jakie proporcje i jaki typ mąki wzięłaś, bo jak żytnią 2000 to faktycznie może nie wyrosnąć, jak niższy, to jest szansa...

Napisano

2 buławy, królowa buław, 4 monety, 4 mieczy

2 buław - Twoje plany

królowa buław - realizacja przemyślanych działań

4 monet - trzymanie się wytyczonych zasad; może jesteś przygotowana nawet na dzisiaj; masz wszystko, co Ci potrzeba; też skojarzyło mi się z ciastem, które już się robi w piekarniku :)

4 mieczy - szału nie ma, raczej chłodna ocena sytuacji, zadowolenie takie sobie

Napisano

trochę sie nagłowisz jak zrobić żeby było dobrze ale nie wszystko wyjdzie tak jak sobie tego życzysz i może troche na blaszce zostac niezjedzonego. Najgorsze nie będzie ale na kolana też nie rzuci

Napisano

weryfikacja: wyszlo super, jednak trzeba sie bylo nad nim natrudzic. Ogolnie jestem zadowolona :)

• Administrator
Napisano

No, mnie wyszło, że będzie z tym sporo zachodu i za bardzo to ciasto Ci nie wyjdzie a przynajmniej nie tak, jak się spodziewałaś.

To teraz powiedz, czy ta ocena jest subiektywna czy obiektywna ;)

Napisano

To jest opinia wszystkich osób, które już to ciasto próbowały ☺😁 jupi

• Administrator
Napisano

A może one nie chciały Ci robić przykrości...? :tongue2:

no bo te karty dla tego ciasta nie były jednakzbyt sprzyjające.

Napisano

A co pieklas? Bo ja też się zbieram na jakieś dobre ciasto od 2tygodni, a pomyslu brak :(

• Maestro
Napisano
A może one nie chciały Ci robić przykrości...? :tongue2:

no bo te karty dla tego ciasta nie były jednakzbyt sprzyjające.

A może karty sobie zakpiły, żeby na błahostki ich nie stawiać? ;)

Napisano (edytowane)

No może po prostu się udało? Po co te złośliwości?

Szarlotkę, ale z mąki razowej zamiast pszennej i bez cukru ☺

Edytowane przez Ismer
  • Administrator
Napisano

panna.marta: stawiasz karty, z których chyba dla wszystkich interpretujących - w tym również dla Ciebie - wynika, że coś z tym ciastem będzie nie tak, że coś się nie uda.

Weryfka: jest wspaniałe.

Więc co? Albo karty kłamią albo ludzie - to jest po prostu wniosek, a nie złośliwości.

A poza tym moim zdaniem Inez ma rację: że karty mogły sobie zakpić, bo się ich na błahostki nie stawia. A już szczególnie AW.

Dlatego bardzo często nie chcą mówić.

I szczerze powiem: rozumiem to, że niegdyś Tarot był tylko dla elit. Ma to swoje głębokie uzasadnienie nie tylko z powodów materialnych.

Napisano

Ja swoje karty stawiam na co chce. Być może jesteś początkującym tarocista i nie wszystko potrafisz zinterpretować albo po prostu pomysł sobie że karty to nie wyrocznią i rzeczywistość jest inna niż to co mówią. Tyle w tym temacie do Ciebie. Twoim zdaniem akurat nie będę wie sugerować.

• Administrator
Napisano

Dziękuję :) Rozbawiłaś mnie. A moje zdanie co do ciasta jest takie samo jak i innych interpretujących - i Twoje własne również.

Napisano

Nie widzisz, nie próbowałam to sobie myśl co chcesz. I. niech karty kierują twym życiem. Aż też się rozbawilam 😂

Gość Euterpe
Napisano (edytowane)

jakiej używasz talii?

Pytam, bo dużo zależy od obrazków :) No i od doświadczenia :)

(podaję przykład!) U mnie XVII Gwiazda oznacza marzenia, zaś ich spełnienie to 7 pucharów. Jednak u wielu innych użytkowników jest odwrotnie :piwo:

Tylko się nie kłóćcie :animacja1w::figielek:

Edytowane przez Euterpe
  • Maestro
Napisano

Zabolała Cię panna.marta moja wypowiedź, ale nie była to złośliwość, a raczej chęć zwrócenia Twojej uwagi na fakt, ze nie warto na byle co kłaść kart. Pamiętaj, że za każdym razem mieszasz w energetyce i osłabiasz się.

Poza tym to Twój wątek, w którym my jesteśmy gośćmi. Ty jesteś jego gospodynią. Czy nie czujesz się głupio, że obrażasz osoby, które w nim zawitały, aby Ci pomóc?

Napisano

Inez co do twojej sie akurat nie obrazalam. Choć uważam, Ze każdy ma prawo pytać o co chce. Dziewczyna była mało przyjemna, bo tak ciężko było przyjąć ze coś mogło pójść nie po czyjejś interpretacji. Nie na już o czym gadać. Dziękuję za wpisy.

Napisano

Mmm w sumie dobry pomysł,dawno nie jadlam:)

Może po prostu Marta miała gorszy dzień i dlatego wyszły bzdury? Mi czasami też wychodzi na opak nawet w ważnych sprawach , wystarczy ze się rozprosze, albo coś jest nie tak.. choćby ciśnienie ;)

• Administrator
Napisano

Nie kłócę się tylko analizuję karty, z których odczytu wyszło, że ciasto się nie uda - dla Autorki również było to jasne - i bynajmniej nie jest mi ciężko przyznać, że coś poszło nie po czyjejś (i chyba nie tylko tylko mojej) interpretacji - gdyż po Twojej również nie poszło.

Dziękuję Ci za utwierdzenie mnie w prawidłowości interpretacji - spójrz na swój pierwszy post. To mnie właśnie cieszy, że w tym się akurat nie różnimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...