Skocz do zawartości

Pomysł na firmę

Madlen_88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jak spełnią się moje oczekiwania, że mój pomysł na biznes odniesie sukces?

Walet pucharów+Gwiazda+ 2 kije+ Walet monet+ Papież-->Koło fortuny

Wydaje mi się, że jest potencjał i że tak naprawdę wiele zależy ode mnie. Gwiazda pokazuje moją wiarę w projekt i impuls do działania. Mój projekt przyniesie mi zadowolenie i duże pieniądze w przyszłości. A może zbyt optymistycznie podchodzę do tych kart?

Jestem w trakcie pisania biznesplanu.

Zamierzam działać jak tylko skończę.

Właściwie to tworząc plan już działam.

którego dnia/miesiąca/roku zweryfikujesz?

Zweryfikuję w połowie roku 2016.

Euterpe -> nie otrzymasz dużo odpowiedzi, jeżeli nie zaczniesz się udzielać. Ta część jest poświęcona nauce :)

Edytowane przez Euterpe
Napisano (edytowane)

brak opisu sytuacji

pomysł zamierzasz zrealizować?

brak czasu weryfikacji

którego dnia/miesiąca/roku zweryfikujesz?

Edytowane przez Euterpe
Napisano

moim zdaniem pomysł masz dobry i są szanse na to, żeby to wypaliło. Musisz pomyśleć o tym, żeby kogoś wziąć na wspólnika, bo sama nie masz chyba dostatecznej wiedzy bądź doświadczenia ;)

Napisano

Ja bym dodała od siebie, że tego pomocnika (mentora) trzeba będzie ostrożnie wybierać, nie łapać pierwszego lepszego kandydata, ale dać sobie czas i trochę takim chłodniejszym okiem im się przyglądać, np. nie tylko czy zrobił dobre wrażenie, ale sprawdzić formalne kwalifikacje - a "koło" powinno zatrybić :)