NarratorkaHorrorow Napisano 13 Listopada 2015 Napisano 13 Listopada 2015 Mam nielada problem na głowie. Nie zdążyłam się w pełni zagnieździć w mieszkaniu,a tu czuje, że będę musiała szukać innego lokum (Po krótce, pani od której wynajmuje mieszkanie zwierzyła mi się ostatnio z nurtującego ją problemu, w wyniku czego- muszę zmienić zamki, nie czuje się zupełnie bezpieczna. Do tego dochodzą niejasności z rachunkami, ogrzewaniem, płatnościami, oraz tym że Pani uznała że skoro tu mieszkam- to powinnam pomagać jej nieodpłatne w sprawach w których się specjalizuje). Nie mam nic na oku. Więc, czy do lutego 2016r., będę mieszkać w aktualnym mieszkaniu? (zgodnie z regulaminem, nie zakreślam terminów dalszych niż III msc) II denarów Moc IX pałek Zostane gdzie jestem. Wprawdzie będę czegoś szukać, rozglądać się-finalnie jednak zatrzymam się wynajmowanym mieszkaniu, pomimo że będzie mi już ciążyć.Z braku czegoś lepszego= zmuszona zostane tu zostać. Cytuj
Davisa Napisano 14 Listopada 2015 Napisano 14 Listopada 2015 (...) oraz tym że Pani uznała że skoro tu mieszkam- to powinnam pomagać jej nieodpłatne w sprawach w których się specjalizuje).Nie mam nic na oku. . Więc zacznij szukać czegoś innego. Wymagania tej pani są nie na miejscu. Weź pokaż tej bezczelnej babie cennik Twoich usług;-) Nie wiem, dlaczego zastanawiasz się jeszcze , czy tam zostać. Skoro tam mieszkasz, to chyba nie na ładne oczy??? Cytuj
Gość Bethany Napisano 14 Listopada 2015 Napisano 14 Listopada 2015 Zostaniesz, ale będziesz myśleć nad innymi rozwiązaniami ( 2 Denary). Cytuj
Administrator Ismer Napisano 14 Listopada 2015 Administrator Napisano 14 Listopada 2015 Wygląda na to, że zostaniesz. Ale moim zdaniem karty radzą również, że powinnaś porozmawiać z tą kobietą i jasno określić zasady na jakich wynajmujesz (sprawa rachunków i porad!), chociaż to przysporzyć może Ci jakiejś niechęci z jej strony, no i łatwo to tam się nie da mieszkać. Dobrze, jak zmienisz te zamki - karta doradza też ostrożność. Cytuj
Koma Napisano 14 Listopada 2015 Napisano 14 Listopada 2015 Zostaniesz, aczkolwiek wrecz bedziesz niemal zmuszona rozgladac sie za czyms innym. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 14 Listopada 2015 Autor Napisano 14 Listopada 2015 Dziękuje dziewczyny, Już rozglądam się za czymś innym, ponieważ zwyczajnie mam dość. Pani męczy mnie swoimi problemami, ostatnio była uprzejma po tym jak udzieliłam jej darmowej porady powiedzieć że bardzo się cieszy ze mi wynajeła mieszkanie, bo gdyby poszła do radcy zapłaciła by dużo pieniedzy, a tak wszystko ma za darmo. Byłam tak zdziwiona jej podejściem że, zwyczajnie mnie zatkało. Zwierzyła mi się także z pewnego faktu, który spędza mi sen z powiek. Nie umie odpowiedzieć jasno, czy podzielniki były spisywane już w br, czy zapłace za cały sezon(w międzyczasie od życzliwego sąsiada, dowiedziałam się że, nieprawdą jest że, nikt przedemną nie mieszkał)Jest głucha na moje prośby co do ważnych spraw, po prostu to ignoruje. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 14 Listopada 2015 Administrator Napisano 14 Listopada 2015 Gypsy, jak masz umowę z babą to idź do administracji budynku i się dowiedz. No ale jak to jest, skoro orientujesz się w tematach prawniczych, to - o ile masz spisaną umowę najmu mieszkania - to co jest w niej zawarte? A jak nie masz, to możesz jej zapłacić to co się należy według waszej umowy na gębę i baj baj maszkaro! Davisa dobrze mówi - pokaż jej cennik swoich usług i do tego poinformuj, że pierwsza porada była za darmo, ale następne będą albo płatne do ręki albo odjęte z natury (czyli z Twoich płatnościach na jej rzecz) Szukaj dziewczyno czegoś innego, bo z jakiegoś Twojego postu wynika, że babsztyl ma problemy w rodzinie (chyba? to chodzi o ta chorą psychicznie osobę? gdzieś mi coś takiego mignęło, ale nie kojarzę, czy to Ty pisałaś) ale i ze sobą też. A skoro jest chorobliwie skąpa, to znaczy, że bez skrupułów będzie usiłowała wycisnąć Cię do suchej nitki i zrobić w balona. Zrób wywiad u sąsiadów, na pewno trafi się ktoś dobrze poinformowany i zechce podzielić się uwagami nt. tego co tu się działo. Jeśli już pan twierdzi, iż byli tu lokatorzy przed Tobą, to był jakiś powód, że się wynieśli. Cytuj
Koma Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 Babka sie rozbestwila chyba -jeszcze rozumiem ze mogla poprosic o pojedyncza porade, ale ignorowanie kwestii licznikow, to juz przegiecie. Postaw sprawe jasno-masz placic wylacznie za swoje zuzycie i kropka, to wyglada jakby chciala Cie naciagnac, postrasz ze sie wyprowadzisz . Cytuj
Gość Linkinia Napisano 16 Listopada 2015 Napisano 16 Listopada 2015 czy do lutego 2016r., będę mieszkać w aktualnym mieszkaniu? (zgodnie z regulaminem, nie zakreślam terminów dalszych niż III msc) II denarów VIII Moc IX pałek --> HB XIX Słońce, Koło, Mag Zostaniesz u tej pani, ale będziesz się rozglądała za czymś innym. Cytuj
panna.marta Napisano 18 Listopada 2015 Napisano 18 Listopada 2015 moim zdaniem znajdziesz coś innego a to dlatego, że na końcu są 4 pałki. Powodzenia Cytuj
babajaga33 Napisano 19 Listopada 2015 Napisano 19 Listopada 2015 Koniecznie szukaj czegoś innego, bo ta sytuacja całkowicie Cię przerośnie i wykończy. Będziesz ciągle z babą walczyć, a i tak się na niej przejedziesz. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Napisano 14 Grudnia 2015 Koniecznie szukaj czegoś innego, bo ta sytuacja całkowicie Cię przerośnie i wykończy. Będziesz ciągle z babą walczyć, a i tak się na niej przejedziesz. Dziękuje! Dziewczyny, chyba coś się ma na rzeczy. Dziś ww. wyprowadziła mnie z równowagi. Nie mam pojęcia co się dzieje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi