Skocz do zawartości

Facet - zawód, związki, zdrowie, itp. (D.Gahan)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

4f3e1b6dda5d2464med.gif

Facet, wszystko co widzicie.

Zawód

Związki

Zdrowie

Wygląd

Cechy itp

Przypominam, że zagadka zostanie rozwiązana za tydzień. I wcześniej nie ujawniamy, o kogo chodzi ;).

Napisano (edytowane)

o dwunastodomowiec :cwaniak: i to jeszcze z jakim rozległym łohohoho :czarodziej:

ogólnie myślę, że jest to facet wszechstronnie uzdolniony lub o szerokich zainteresowaniach, mający wiele szczęścia w życiu, zarówno do napotykanych ludzi, jak i sytuacji/wydarzeń życiowych - koniunkcja Wenus/Merkury w domu II w Bliźniętach w trygonie do Saturna w Wodniku w domu XI; dom X w Koziorożcu, a Saturn tuż obok w następnym domu - ktoś rozpoznawalny poprzez to, co robi; Mars w Baranie w sekstylu do Saturna; ooo w moim typie hehehe; męski facet, brunet chyba nawet, ale depresyjny typ chyba (Pluton na szczycie domu VI, w opozycji do Jowisza, kwadraturze do Wenus i Merkurego, więc to co przynosi mu sławę i sukces z czasem staje się brzemieniem nie do udźwignięcia; do tego obsada domu XII, gdzie jest Mars (kwadratura z Księżycem) - ohohoho - a ten facet jeszcze żyje? samobójca chyba, bo Pluton w sekstylu z Neptunem a Neptun siedzi na DSC; może jakieś też nałogi mieć albo miał - ogólnie z takimi konfiguracjami w jego bercie wiele się dzieje i tu chyba wiele zależy od niego samego, czy daje się w to wciągnąć na tyle, że mu to szkodzi czy jednak przekuwa to sukces; tak się zastanawiam, czy to nie malarz jakiś, surrealista czy coś w ten deseń; ale gadać też lubi (kon. Wenus/Merkury w Bliźniętach), ma miły głos, może nawet głęboki, bo ta koniunkcja podbita jest Saturna i Plutona, taki głos z podziemia; o może jakiś heavymetalowiec :D jeśli piosenkarz to może ten Neptun na DSC przyciągać do niego tłumy, wręcz całe pokolenia

co do związków, to Neptun na DSC to mi się kojarzy z fatalnymi zauroczeniami, jakimś mylnym podejściem do relacji, może nawet jakiejś idealizacji pojęcia miłości, próbowanie osiągnąć nieosiągalnego; dużo związków, o różnej jakości, przelotne znajomości, jak i dłuższe relacje; Neptun może sprawiać, że ciągnie go do osób władca DSC - Pluton jest w domu VI, więc sądzę, że kobiety miały go ratować, uleczać, ale może też leciały na jego kasę, bo jednak Pluton siedzi Pannie i były bardzo burzliwe ze względu na Marsa w Baranie - wiele mógł przeżywać w sobie, np. rozstanie mógł długo rozpamiętywać; Słońce w opozycji do Neptuna - no tu znowu mylił mu się idealizm z realizmem; co do małżeństwa - jest sekstyl Wenus/Mars i trygon Wenus/Saturn, więc jakieś było, było, bo chyba zakończyło się rozwodem (kwadratura Wenus do Plutona i Jowisza), chociaż rodzinny facet (Księżyc w Raku) - może i dziecko jakieś ma - Uran w domu V, więc może syn

o zdrowiu napisałam, że depresjonik, możliwe też urazy głowy (Mars w Baranie), pobyty w szpitalach (obsada domu XII, które dobrze się kończą ze względu na obecność Jowisza), chociaż dom VIII jest zamknięty w znaku Strzelca, więc coś może być zaleczone, utrzymywanie pod kontrolą lekami, jednak niewyleczone do końca

wygląd - jak już wyżej wspomniałam chyba brunet i dobrze zbudowany (barczysty, umięśniony) - Słońce w Byku, Mars w Baranie, oczy chyba niebieskie, Słońce jest w kwadraturze zarówno z Uranem, jak i Saturnem, więc ma coś charakterystycznego w wyglądzie - tatuaże? :P

wzrost chyba wysoki, Jowisz w XII domu - raczej nie ma tendencji do tycia

Edytowane przez Erza
dopisek odn. wzrostu
Napisano

o jeny!!!!! już wiem kto to!!!! jak mogłam nie poznać aaaaa! :glupek2_na:

to jest ideał mojego faceta :P

Napisano

hahaha, możemy się nim podzielić :D napisałabym jak, ale to byłaby podpowiedź dla innych :P

Napisano

Ascendent w Byku, to jest przystojny, cóż tu dużo mówić :D

Kolejna osoba, z Księżycem w IV domu, która jest znana ;)

Opozycja Słońca- Neptun- no nałogi niestety

Napisano

On ma też kwadraturę Słońce - Uran, także raczej chętnie zmienia swój wygląd. Księżyc w Raku, w IV domu- mimo wszystko rodzinny, ceni prywatność.

Wenus i Merkurego ma w II domu (kasa), podobny układ, jak u Poświatowskiej, także po tym już bym typowała, że zawód jakiś artystyczny, sprzyja temu też Księżyc w Raku. Księżyc na trygon z Neptunem- układ często spotykany u ludzi, którzy coś tworzą.

Na zawód artystyczny wskazuje też Jowisz w Rybach i ów Jowek jest w pozytywnym aspekcie z Neptunem, który też jest w znaku wodnym, w Skorpionie.

Jak chodzi o życie uczuciowe, to bym powiedziała, że coś tam się mogło dziać/zmiany, bo Uran w V domu ( miłostki, flirty, romanse). O niełatwych relacjach z kobietami świadczy kwadratura Księżyca i Marsa.

Na skłonność do nałogów świadczy wspomniana opozycja Słońca i Neptuna, ale też opozycja Neptuna do Ascendentu.

Kwadratura Merkury- Pluton i kwadratura Słońce- Saturn - skłonność do depresji.

Napisano

Neptun przy DCS - mógł się wydawać inny niż jest w rzeczywistości

Słońce w 1. domu - nie dało się go nie zauważyć. Dodatkowo ta siła, energia, która z niego biła (mars, jawisz w 12. domu).

Dużo planet poniżej osi ASC-DSC - przywiązany do swoich korzeni, miejsca zamieszkania. Jeżeli wyjeżdżał, to musiał być bardzo szczęśliwy, gdy znów widział dom rodzinny.

Księżyc w raku przy IC - duże przywiązanie do matki; kobieta z jego rodziny (4. dom) mogła dla niego wiele znaczyć (w złym albo dobrym sensie).

11. dom w wodniku + Saturn - lubił otaczać się ludźmi nietuzinkowymi

Słońce + Księżyc - mógł mieć świetny kontakt z swoją podświadomością

MC (Koziorożec) + Chiron (Ryby, 12. dom) + Pluton (Panna, 6. dom) + Neptun (Skorpion, 7. dom) + Mars (Baran, 12.dom) + Księżyc (Rak, 4. dom) + Słońce (Byk, 1. dom) - barzo możliwe, że był sławny, zmienił to i owo w dziedzinie, w której tworzył. To aktor? Był skrupulatny, ambitny, jak już raz obrał sobie cel, to dążył do niego, bardzo pracowity.

Mars w Baranie - sporo energii jak na mężczyznę, może aż kipiał testosteronem, możliwe, że podobał się kobietom

Merkury i Wenus w 2. domu w Bliźniętach - pomnożył swój rodzinny majątek? Albo urodził się w bogatej rodzinie. A może miał szczęście do pieniędzy :)

Napisano

Ksiezyc w Raku w 4 d. wyjatkowo opiekunczy rodzice, tak opiekunczy ze moze to wywolac konflikt i chec ucieczki gdzies w odosobnienie (kwadratura -Mars w Baranie w 12 d.)

Wladca 5 d Slonce w Byku w 1 d.-czerpanie radosci zycia z luksusu, dostatku,ale w Lwie tez chec podzielenia sie tym .

Merkury z Wenus w 2 d w Blizniakach kojarzy mi sie z kolekcjonerem ksiazek, czegos z papieru, albo drobnych przedmiotow moze zabawek.

Umiejtenosc zarabiania dzieki "wygadaniu"(pisaniu), w wenusowy czyli ladno-uroczy, grzeczny sposob.

Potem dopisze reszte.

Napisano

tak mi jeszcze przyszło na myśl..

Saturn w 11. domu mógł też ograniczyć sprawy związane z tym domem, a tutaj kontakty z otoczeniem. Może zachowywał się inaczej niż reszta, był nietuzinkowy albo cierpiał na coś podobnego do Bolesława Prusa.

• Administrator
Napisano

Wiele nie dodam ;p

Facet bez wątpienia zarabia gardłowaniem - wszystkie drogi prowadzą do Rzymu: zarówno powiązania z MC jak i z 6 i 2 domem. No to pewnie jakiś artysta. Gardłowanie w takiej konfiguracji to pisanie (jeśli to literatura piękna) i / albo śpiewanie, może i śpiewa, bo Byk + głos = śpiew :D

Zaraz, ale to pryk jakiś jest... no to nie wiem, czy jeszcze śpiewa, czy emerytura, chociaż Wenus / Merkury mają trygon z Saturnem, to Saturn przedłuża.

O związkach ładnie napisała Erza, więc się tu zgadzam, dodam, że takie "mylne podejście" w rezultacie daje także rozstania (rozwody, porzucenia itp.) a tych może być sporo, bo i descendentalny Neptun ma sporo niefajnych aspektów. W tym kółku nie ma kwinkunksów, ale u mnie są, więc tym bardziej to podkreśla. Przede wszystkim jednak kwinkunks do 12 d. Marsa - władcy Dsc. więc te związki na pewno są co najmniej trudne. Szczególnie gdy łatwozapalny barani Mars przekona się, że jego ideał jednak nie jest ideałem, za którym goni ;)

Ale co do samobójstwa, to nie zgodzę że Pluton w sekstylu z Neptunem z Dsc, bo jeśli już to nie decyduje ten aspekt, tylko opozycja Pluton (stoi w 6 domu) - Jowisz (władca 8 domu). O ile rzeczywiście miałoby to miejsce, to beneficzny Jowisz raczej nie dopuściłby do zgonu. Ale to wypadałoby pokręcić kółkiem i sprawdzić.

Tylko my widzimy Placidusa. Natomiast w innym systemie domów obrazek się zmienia, ale - ja na ogół pracuję na Porfiriuszu - w tej kwestii domem 8 włada Mars, który jest w 12 domu, z kolei ratuje go w tym wypadku sekstyl z Merkurym / Wenus, która włada Asc i przy okazji podpowiada, że WH jednak mógł targnąć się na własne życie (dom 6 jest tu w 30 st. Panny i cała Waga). A jeśli nie, to przynajmniej szpital go nie ominął ;p

No ale to zboczenie z tematu, na ogół jeśli się włączam, to lecę po przedstawionym systemie domów; tu jednak temat mnie zainteresował, więc dodatkowo sprawdziłam jak to u Porfiria by wyglądało.

Ogólnie: ktoś znany, podziwiany lub sławny - Słońce w 1 domu, to zawsze daje coś takiego, że człowieka nie da się jakoś nie zauważyć, choć niekoniecznie musi to być pozytywny obraz. Tu jest powiązanie ze światem pracy i zarobków, no to biorąc pod uwagę jakąś działalność artystyczną - powinna ona dawać mu również popularność, o ile to rzeczywiście jakiś artist to odbiorcy sztuki go znają, raczej nie jest to bezimienny artysta z tłumu. No i w tym wypadku biorę pod uwagę węzły, bo one mają ścisły sekstyl / trygon do Władcy Ascendentu, czyli do Wenus. Ale także kwadrat do Neptuna oraz koniunkcję / opozycję do Saturna. No, sporo błędów w życiu, szczególnie co do związków, ale także rozdarcie między rodziną a karierą (planety 4 - 10, a w Porfiriuszu także węzły) - trudno w takim układzie to pogodzić. Tym bardziej, że Księżyc jest w Raku. A i Byk wolałby mieć solidną rodzinę, co przy Neptunie na Dsc i szukaniu ideału jest trudne do realizacji.

Nie zgodzę się z tym, że lubi zmieniać wygląd - nie lubi, ale jeśli to robi to jedynie dla podkreślenia swego wizerunku i zaznaczenia się w inny niż inni sposób (no jednak Słońce aplikacyjnie zmierza do lwiastego Urana, wszystko - powiązania - są w znakach stałych, więc: nie lubi ale zrobi, jeśli uzna, że go to wyróżni i podkreśli)

Potomstwo, hmm, to facet, więc wydaje mi się bardziej jałowy, jednakże Księżyc w Raku coś pod tym względem jednak daje, może mieć z 1 dziecko, jeśli jednak ma więcej to bym się zastanowiła, czy ktoś nie strzelił z boku. No ale to nie do udowodnienia ;p

a nie, może i ze 2 sztuki, bo chociaż te znaki takie mało zachęcające, to jednak Wenus ma ratujące aspekty, choć mimo wszystko: nie wykluczam strzału.

No i u mnie jałowość się pokłoniła - jakoś na więcej nie mogę się zdobyć. Może po ogłoszeniu wyników? Bo będzie wiadomo w którą stronę się obrócić ;)

• Medal 1
Napisano

Dziś mija dokładnie tydzień, także wieczorem ogłoszę, o kogo chodzi, choć niektórzy już wiedzą ;). Jeśli ktoś jeszcze coś chce napisać, to śmiało :)

• Administrator
Napisano

To ja się nie zgadzam, zamazuj daty ;p

Równy start i takie tam hasła powinny obowiązywać i tutaj :D

Napisano

Koniec zabawy !

Naszym bohaterem jest Dave Gahan, wokalista i współtwórca Depeche Mode ( od 1980) przystojny ( oczywiście subiektywna opinia :P), o bardzo charakterystycznym głosie ( baryton). Wydaje pyty także jako solowy artysta.

Rodzina : Ma siostrę i dwóch braci, jego ojciec opuścił rodzinę, gdy Dave miał zaledwie pół roku. Gdy miał 10 lat, zmarł jego ojczym.

Ma troje dzieci : z pierwszego małżeństwa ma syna, z trzecią żoną ma córkę oraz adoptował syna z jej poprzedniego związku.

Małżeństwa: Obecnie trzecia żona Jennifer ( od 1999)

Praca : Pracował jako barman, jako kasjer na stacji benzynowej, w warzywniaku :P, pracował też jako budowlaniec.

Nałogi : Przedawkował narkotyki i próbował popełnić samobójstwo, na szczęście reanimacja się powiodła.

Zdrowie : W 1993 przeżył zawał serca.Zdiagnozowano u niego nowotwór pęcherza moczowego ( 2009).

Image: No ma tatuaże, swego czasu nosił kolczyki.Kiedyś zapuścił włosy i miał brodę, co oburzyło niektórych fanów :D.

Napisano

mialam napisac ze to jasnowidz, przez tego neptuna na osi, dobrze, ze sie powstrzymałam

A czy kwinkunks jako aspekt jest negatywny ?

Napisano

Ja mam Neptuna też blisko osi Dsc i nie jestem jasnowidzem :P aczkolwiek mam że tak powiem przebłyski, dobra intuicja, a z drugiej strony, to skłonność do nałogów, także uważam na to.

Kwinkunks jest to aspekt negatywny, ale nie aż tak ważny, jak opozycja, czy kwadratura.

• Administrator
Napisano

Magnolia: no wyszło wreszcie i mi, że artysta. Przynajmniej to ;)

Ale przyznam, że dla mnie to postać nieznana, mimo iż z mojego pokolenia. I w dodatku, po tym co napisałyście o ideale faceta, to doszłam do wniosku, że ja mam jakiś skiepszczony horoskop, bo choć nie rzecz w tym, że on mi się nie podoba (choć horoskopowo powinien :D) to doszłam do wniosku, że ideału faceta ja po prostu... nie mam! Tzn. mam, w sensie ogólnym, bo nie znoszę facetów z antałem na przykład, ale gdybym się zakochała to i antał bym zaakceptowała.

Anhana: kwinkunks to legenda ;p

Teoretycznie nie jest ważny, tradycyjna astrologia w ogóle go nie uznawała. Ale w dualnym świecie nie ma tylko jednej prawdy...

Jeśli w horoskopie są inne duże aspekty, to wpływ kwinkunksa bywa niezauważony. Przez astrologa. Bo te duże dają popalić, to jest, można powiedzieć, spektakularny wpływ. Natomiast kwinkunks siedzi sobie w kącie i broi. Ale niejednokrotnie przekonałam się, że cholerny aspekt niestety działa i bardzo często paskudnie. To też zależy jakich planet dotyczy i jaką ma przez to siłę działania.

Nie lekceważę tego aspektu jeśli jest ścisły i między najważniejszymi planetami horoskopu oraz między Światłami. Taki aspekt ma moja siostra (ćwiczenie jest w dziale). Popatrzcie i pownioskujcie czego może dotyczyć ;p

Napisano

Tak szczerze, to ja odkryłam Depeche Mode całkiem niedawno, wcześniej coś tam w radio oczywiście leciało, to słuchałam. Teraz mam fazę na lata 80 i wtedy to była muzyka :).

Dave ma jakiś ten głos, taki hipnotyzujący. Z wyglądu mi się podoba, ale mnie generalnie odrzuca od artystów, mimo Neptuna praktycznie na Dsc, u mnie większość Dsc jest w Kozie, także ciągnie mnie do ziemskich znaków.

Dave jest Bykiem z Asc w Byku, ma też Księżyc w Raku, rodzina pewnie ważna dla niego. Jak chodzi o związki,to jest kwadratura Księżyc - Mars, no on ma trzecią żonę. Wenus kwadratura Jowisz też - dość często po prostu nadmiar nadaje, w tym przypadku bab :P. Uran w V - zmiany w sferze love, jakieś tam flirty, romanse, przetasowania. Ma też trygon Wenus - Saturn, to jest aspekt sprzyjający długotrwałym związkom, trzecia żona od 1999.

Neptun rzeczywiście u niego jest ważny, bo jest w Skorpionie, blisko osi i ma dużo aspektów z innymi planetami. W opozycji ze Słońcem, to jest aspekt często występujący u ludzi mających nałogów.

On, jak na artystę ma dość mało w wodzie, a sporo w ziemskich znakach, pewnie mu to pomogło w wyjściu z nałogów.

Nerwowość też widać- kwadratura Słońce - Uran i Mars w Baranie.

MC w Kozie ma, a Saturn w aspektach pozytywnych, z Wenus i Merkurym, które są w 2 domu. Wenus jest w trygonie z Neptunem, aspekt dobry dla artystów.

• Ismer zmienił tytuł na Facet - zawód, związki, zdrowie, itp. (D.Gahan)
  • 2 miesiące temu...
  • Ekspert
Napisano
37 minutes ago, Lianna said:

Gringe- szukałaś Dave'a :)

Kochana jesteś :D Bardzo Ci dziękuję :*