Skocz do zawartości

Jaskinia w garażu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się, że z moim bratem poszliśmy do naszego domu z dzieciństwa. Pochodziliśmy po ogrodzie, ale zdaliśmy sobie sprawę, że jesteśmy dorośli i te wszystkie zabawy już nas nie rozweselają, nie mają sensu. Z domu wyszedł wujek i kazał nam coś przynieść z garażu. Zeszliśmy więc do piwnicy, z piwnicy do garażu. Ten był wielki i ciemny, jak jaskinia, aż po sufit zawalony ogromnymi deskami. Na szczycie tych desek siedziały zielone żaby z pianki. Ja i mój brat skręciliśmy w lewo i nagle wszystkie deski zaczęły zjeżdzać w dół, gdyż był tam spadek terenu. Ja złapałam się półki, ale zobaczyłam jak spadający nawał desek porwał mojego brata w dół. Wiedziałam, że nic mu się nie stanie, w końcu to nasz dom. Po chwili brat wspiął się po tych deskach do góry i kazał nam się stamtąd wynosić.

Napisano

Powrót do dzieciństwa może wiązać się z jakąś potrzebą poczucia znów tej beztroski, radości czy może większego zaufania w kwestiach, które zasady dorosłego życia ograniczają. Czujecie nagle to zahamowanie, że nie jesteście już dziećmi. Piwnica może natomiast nawiązywać do zgłębiania jakichś tajemnic, może wchodzenia w sferę poznania tego co pozostaje poza zwykłym postrzeganiem. Jednak tam natrafiacie na trudności. Ty radzisz sobie lepiej. Brata to bardziej pochłania, destabilizuje.