Skocz do zawartości

gojenie ran (ZWERYFIKOWANY)

Gość grimmoire

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grimmoire
Napisano

Wybieram się na krótki, cięty zabieg chirurgiczny. Myślę o powikłaniach i czy będzie można od razu wrócić do pracy. Weryfikacja do 2 tygodni.

Jak będą goiły się*rany po tym zabiegu?

10 mieczy, As pucharów, Mag

trochę pokrwawią, ale wszystko ładnie się zagoi bez większych problemów

Pomożecie :) ?

• Maestro
Napisano

Z początku możesz miec wrażenie, ze sie nigdy nie zagoja,ale po uplywie tygodnia wszystko zacznie wracać do normy;)

Gość Euterpe
Napisano

10 mieczy to pewnie ten zabieg

As kielichów nie kojarzy mi się z gojeniem, a wręcz przeciwnie...

Mag - ktoś będzie musiał interweniować, aby wszystko było dobrze

Wyciśnij od lekarza na temat powikłań, ile się da

• Administrator
Napisano

Też tak myślę, jednak i Ty sama możesz organizmowi pomóc - Twoje działanie w tym względzie jest jak najbardziej wskazane.

Gość Linkinia
Napisano

Jak będą goiły się*rany po tym zabiegu?

10 mieczy, As pucharów, Mag --> HB XII Wisielec, III Cesarzowa

Gojenie się trochę potrwa (Wisielec), będzie bolesne i możliwy jest wysięk, ropa czy coś w tym stylu, as pucharów kojarzy mi się z cieczą. Mag mówi o tym, że może potrzebna będzie specjalna pielęgnacja, ale po wszystkim ładnie się zagoi (Cesarzowa).

• Administrator
Napisano

Grimm, czy masz konkretny wyznaczony termin na to cięcie czy dopiero się wybierasz? To też ważne przy zadawaniu tego typu pytań.

Gość grimmoire
Napisano

Ismer wybieram się, najdalej to będzie do 9 stycznia, zależy kto będzie kroił :)

Napisano

No wracanie do sił troche sie przeciągnie...ale wszystko skonczy sie dobrze :)

Gość Bethany
Napisano

10 Mieczy to może być sam zabieg wg mnie

As Kielichów- krwawienie, sączenie z tych ran

Mag- opieka lekarska, dbanie ogólnie

Trochę to potrwa, bo z podsumy Wisielec

Napisano

10 mieczy, As pucharów, Mag

Zagoić się zagoi, ale blizna będzie średnia. Może jakiś krwiak przez który lekko się rozejdzie szycie- tak mi się nasuwa przy tych 2 pierwszych kartach. Albo po prostu będzie nie do końca estetyczna.

Napisano

Uważaj, aby operacja nie odbywała się podczas pełni księżyca lub koło pełni - bo to nie jest dobry okres do zabiegów chirurgicznych. Tak wyczytałam w gazetach pisały o tym osoby się na tym znają.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Gość grimmoire
Napisano

Zmienił się lekarz, który miał kroić, ale to jeszcze przed zabiegiem. Rana zagoiła się szybko i bez powikłań, wizyta kontrolna była ale planowana, martwiłam się sporo ale niepotrzebnie, jest ok :) dziękuję za interpretacje :]