Skocz do zawartości

sen powracający

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Od kilku miesięcy mam sen który się powtarza i raczej wyprowadza z równowagi.

Mam w rodzinie ciotkę. Osoba starsza. Za pierwszym razem snilo mi się ze okradłam tej ciotce mieszkanie, ale zostalam złapana przez jej sąsiada, wiec zamordowałam go i jego zwłoki zostawiłam na śmietniku. Potem kilka razy snilo mi się że spotykałam tą ciotkę, a ona byla przekonana ze to ja okradlłam je to mieszkanie a ja nie chciałam sie do tego przyznać. W każdym z tych snów, gdzie każe mi się przyznac do kradzieży spotykam ją zawsze w tym samym miejscu- przy tym smietniku na ktorym ukryłam zwłoki tego sąsiada. A dzisiaj znow sie powtórzył wątek z ciotką, nakazem przyznania do kradzieży ale oprócz tego powiedziałam jej ze ma nie wchodzić do tego śmietnika bo zobaczy tam cos co jej się nie spodoba i odeszłam. Gdy odchodziłam z tego śmietnika wyszedł jakiś mężczyzna i zawołał tą ciotkę i powiedzial że znalazł coś co należy chyba do niej. Gdy sie odwróciłam zobaczyłam ze daje jej biblie (w czarnej oprawie) i biały różaniec.

Zaczęło mi się to śnić po urodzeniu dziecka.

Sen ten śnił mi się juz kilka razy, nie wiem za bardzo jak go interpretować, na jakie szczegóły zwrócić uwagę i jak to rozwiązać, dlatego jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc to będę bardzo wdzięczna. Myślę że podałam wszystkie szczegóły. Pozdrawiam.

Edytowane przez aniuchna38
Napisano

Myślę, że jakaś sprawa nie daje ci spokoju. Masz wyrzuty sumienia z jakiegoś powodu, może to mieć związek z wychowaniem dziecka. Możliwe, że nie czujesz się dobrze jako matka, masz obawy przed przyszłością. Ale nie koniecznie musi mieć to związek z macierzyństwem. Starsza osoba w snach jest sygnałem, że potrzeba nam mądrości, racjonalnego spojrzenia na sprawy doczesne. Otrzymanie przez Ciebie biblii i różańca składnia do większej pokory, wyciszenia, uduchowienia. Zwłoki sąsiada ukryte na śmietniku to sprawy przez ciebie zaniedbane, odwlekane, a ciotka, jako mądra starszyzna przypomina ci, że nie da się wszystkiego ukryć na śmietniku i prawda wyjdzie na jaw.

Napisano

Na przyszłość proszę tytułować wątek zgodnie z regulaminem działu.

Natomiast odnośnie snu macie z ciotką dobre relacje. Może czujesz, że masz coś w związku z nią na sumieniu, co udało Ci się zatuszować, ale jednak masz obawy, że pozna prawdę i będzie oburzona. Biblia i różaniec sugerują jej religijność. Takie osoby mogą mieć dość określone nastawienie do życia i nie wszystko akceptować, co bywa przyczyną konfliktu pokoleń.