Lena75 Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Niedawno, po 12 latach "odszedł" od nas nagle i niespodziewanie nasz kocur.Ja i córka bardzo odczuwamy jego brak,tym bardziej ze to był kot z tych "przylepek" i gaduł. Córka zaczyna nawijac o nowym zwierzaku, mąż nie chce nic słyszec na temat nowego sierciucha, a ja ...sama nie wiem....z jednej strony znowu była by mała istota do kochania i przytulania ,ale z drugiej strony...znowu wszędzie sierc, zniszczone meble, sprawdzanie temperatury naszych dań łapami... itp. Zapytałam kart: czy w tym roku pojawi się w naszym domu nowy kot? Tło: 2 Puchary - no widac tu chęc do obdarowania kolejnego "szkodnika " miłoscią 2 Miecze - Król Pucharów - As Pucharów rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy, analiza za i przeciw, mozliwe ze nawet mąż zmięknie, as pucharów to niby nowa miłosć ;P pojawienie sie nowego uczucia, wiec kto wie .... Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Lena75 Cytuj
Arcan Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Tak Nie zdziwiłabym się jakby mąż-przeciwnik sierściucha-stał się jego największym zwolennikiem Ten Król kielichów A to nie będzie kotka przypadkiem? Cytuj
Administrator Ismer Napisano 6 Stycznia 2016 Administrator Napisano 6 Stycznia 2016 Będzie kotek! I tło temu sprzyja i oba kielichy, choć na początku widać wahanie, odwlekanie decyzji (pewnie przez męża) ale ta 2 mi mówi o zgodzie czy też o porozumieniu się dwojga osób po tym czasie wahania czy "walki". Tu to odnosi się do kota i może też wskazywać, że kot może wejść do waszego domu na innych zasadach niż były do tej pory, chodzi mi nierozpuszczanie sierściucha do granic niemożliwości Bo pewne rzeczy są do opanowania, jak na przykład nie zaglądanie do talerzy czy w ogóle nie wchodzenie na stół, drapanie też można przeskoczyć, tym bardziej iż nowego rezydenta można nauczyć zasad panujących w domu, o ile się jest konsekwentnym, w przypadku kota aż do bólu Drapak można dla zachęty zbiukać odpowiednim preparatem, i można ustawić mu kilka, choć z pionowymi kotkami zajmuje to więcej miejsca. Ale drapak też nie musi być kolosalny, wystarczy mała ścianka. A dla poziomego dywaniki Zresztą, co tu dużo mówić: dwie kobiety przeciwko jednemu mężczyźnie to kolosalna przewaga, bo zakładam, że córka przeciągnie Cię na swoją stronę i przestaniesz się wahać. Albo postawi przed faktem dokonanym, i co wyrzucisz maleńkiego sierściuszka, skazując go na poniewierkę? ;p Cytuj
Lena75 Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Napisano 7 Stycznia 2016 Ismer...w przypadku tego kota nic nic sie nie sprawdzało...od kociej miętki uciekał, drapaki były....nie ruszone, wolał meble i kosze wiklinowe, kocie zabawkilezały-wolał gumki do włosów lub paierki ....a co do zagladania do garów- pokrywki pomogły...klamki wszedzie we drzwiach wymenione na gałkowe bo sobie sam otwierał...szafy przesuwne i szuflady tez nie były zadnym problemem:) Kto ma kota ten wie, jak bardzo sprytne są to stworzenia :)Jak nie drzwiami , to oknem Cytuj
Administrator Ismer Napisano 7 Stycznia 2016 Administrator Napisano 7 Stycznia 2016 Wiem co znaczy kot w domu Ale nie wszystkie takie są. Choć przyznam, że mój umiał otworzyć przykryte akwarium (przykryte zw względu na kota) po to by napić się wody (bo stamtąd była oczywiście najlepsza) i ewentualnie - jak nikt nie widział - zakąsić jeszcze rybką. Ale wracając do kart - ja myślę, że kotek w waszym domu prędzej czy później się pojawi Cytuj
Gość Bethany Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Pozdrawia właścicielka trzech kotów, a do niedawna czterech - jeden kocur nie wrócił i nie ma od miesiąca, matko jak przeżywałam, wiem jak to jest No widać rozmowy - 2 Miecze, Kielichowy się zgodzi i będzie kotek, chociaż Kielichy są, to może kotka Cytuj
afercia Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Tło: 2 Puchary 2 Miecze - Król Pucharów - As Pucharów Są wahania, ale Mąż mimo wszystko chce nowego zwierzaka i wcale się nie zdziwię jak to on go przyniesie Mimo wszystko mężczyźni bardziej się przywiązują do zwierzaków niż nam się wydaje. Strasznie współczuję starty Kota Cytuj
Gość befimaka Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Zapytałam kart: czy w tym roku pojawi się w naszym domu nowy kot? Tło: 2 Puchary - no widac tu chęc do obdarowania kolejnego "szkodnika " miłoscią 2 Miecze - Król Pucharów - As Pucharów Myślę, że będziecie rozmawiać i roztrząsać wszystkie za i przeciw, a jakiś kot przyjdzie i nawet się nie zorientujecie, jak owinie sobie Was dookoła pazurka. To będzie kot, którego nie weźmiecie planowo. On po prostu stanie na Waszej drodze i będzie potrzebował pomocy, a As kielichów to początek miłości i związku. 2 kielichów jako tło pokazuje chyba spotkanie jednego kielicha, czyli Waszej rodziny, i drugiego kielicha w postaci kota. A poza tym ten tupot małych, kocich łapek nocą w cichym mieszkaniu... Czyż można za tym nie tęsknić? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 7 Stycznia 2016 Maestro Napisano 7 Stycznia 2016 Pojawi się za sprawą mężczyzny. A może ktoś Wam podaruje kotka? Cytuj
Gość Euterpe Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 2 Miecze - rozmowy, analiza, podjęcie decyzji Król Pucharów + As Pucharów - zmiękniecie, uczucia wezmą górę przygarniecie kota A tak na marginesie, znasz czarownicę, która nie ma kota? Cytuj
Gość DoNogi Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Tak, będziecie mieli nowego kota. Cytuj
bridaa Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 no po tych kartach to musi byc ;-) i Pan tez będzie go bardzo kochał Cytuj
adivino Napisano 7 Stycznia 2016 Napisano 7 Stycznia 2016 Będzie kot, na pewno :-) Mąż zmięknie albo dostaniecie go od kogoś. Współczuję...nie wiem co to znaczy stracić kota, z którym było się 12 lat, bo ten, którego odejście przeżywałem najbardziej mieszkał ze mną 3 lata..ale przywiązałem się do niego bardzo...był wyjątkowy.. ;-( Ja mam takie szczęście, że jeżeli jakiegoś kota ubędzie, to szybko pojawia się przybłęda... ;-) Cytuj
Lena75 Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Napisano 8 Stycznia 2016 Ech....mąż nie chce absolutnie nic słyszeć o zwierzątku , a juz nie wspomne o kocie w domu..... Im dłuzej patrze na te karty tym trudniej mi uwierzyć że pojawi się kocisko. Córka...jest twardsza ode mnie , przewaznie to ja chodzę i bęczę po kątach. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 8 Stycznia 2016 Administrator Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Lenka, Pan Kot odszedł niedawno. Nie wszyscy mają tak, że natychmiast po odejściu zwierzaka są gotowi na przyjęcie drugiego. Ja nie byłam gotowa i słyszeć o następnym kocie nie chciałam, raz ze względu na żal a dwa ze względów, które przytoczyłaś. Ale to nie przeszkodziło temu, że moje NIE przegrało w konfrontacji z maleńkim zabiedzonym sierściuchem, który podstępem został wprowadzony do domu. I zamieszkał w nim na stałe Puchary są emocjonalne, Król się waha, w tej 2 walczą w nim sprzeczne emocje i argumenty, ale kończy As, a ten wieści... początek i dotyczy uczuć, więc bądź dobrej myśli! Może po prostu potrzeba trochę czasu, wszak zadałaś pytanie czy w 2016 pojawi się u was nowy kot, a ten rok dopiero się przecież rozpoczął. Kotek może pojawić się jak będzie cieplej, np. na przełomie wiosny i lata a niekoniecznie teraz, zaraz i już. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Ismer Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi