Skocz do zawartości

Kot.

Lena75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Niedawno, po 12 latach "odszedł" od nas nagle i niespodziewanie nasz kocur.Ja i córka bardzo odczuwamy jego brak,tym bardziej ze to był kot z tych "przylepek" i gaduł. Córka zaczyna nawijac o nowym zwierzaku, mąż nie chce nic słyszec na temat nowego sierciucha, a ja ...sama nie wiem....z jednej strony znowu była by mała istota do kochania i przytulania ,ale z drugiej strony...znowu wszędzie sierc, zniszczone meble, sprawdzanie temperatury naszych dań łapami... itp.

Zapytałam kart: czy w tym roku pojawi się w naszym domu nowy kot?

Tło: 2 Puchary - no widac tu chęc do obdarowania kolejnego "szkodnika " miłoscią :)

2 Miecze - Król Pucharów - As Pucharów

rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy, analiza za i przeciw, mozliwe ze nawet mąż zmięknie, as pucharów to niby nowa miłosć ;P pojawienie sie nowego uczucia, wiec kto wie ....

Edytowane przez Lena75
Napisano

Tak :)

Nie zdziwiłabym się jakby mąż-przeciwnik sierściucha-stał się jego największym zwolennikiem :) Ten Król kielichów :)

A to nie będzie kotka przypadkiem?:)

• Administrator
Napisano

Będzie kotek! :_ostr:

I tło temu sprzyja i oba kielichy, choć na początku widać wahanie, odwlekanie decyzji (pewnie przez męża) ale ta 2 mi mówi o zgodzie czy też o porozumieniu się dwojga osób po tym czasie wahania czy "walki". Tu to odnosi się do kota i może też wskazywać, że kot może wejść do waszego domu na innych zasadach niż były do tej pory, chodzi mi nierozpuszczanie sierściucha do granic niemożliwości ;)

Bo pewne rzeczy są do opanowania, jak na przykład nie zaglądanie do talerzy czy w ogóle nie wchodzenie na stół, drapanie też można przeskoczyć, tym bardziej iż nowego rezydenta można nauczyć zasad panujących w domu, o ile się jest konsekwentnym, w przypadku kota aż do bólu :D

Drapak można dla zachęty zbiukać odpowiednim preparatem, i można ustawić mu kilka, choć z pionowymi kotkami zajmuje to więcej miejsca. Ale drapak też nie musi być kolosalny, wystarczy mała ścianka. A dla poziomego dywaniki ;)

Zresztą, co tu dużo mówić: dwie kobiety przeciwko jednemu mężczyźnie to kolosalna przewaga, bo zakładam, że córka przeciągnie Cię na swoją stronę i przestaniesz się wahać. Albo postawi przed faktem dokonanym, i co wyrzucisz maleńkiego sierściuszka, skazując go na poniewierkę? ;p

Napisano

Ismer...w przypadku tego kota nic nic sie nie sprawdzało...od kociej miętki uciekał, drapaki były....nie ruszone, wolał meble i kosze wiklinowe, kocie zabawkilezały-wolał gumki do włosów lub paierki ....a co do zagladania do garów- pokrywki pomogły...klamki wszedzie we drzwiach wymenione na gałkowe bo sobie sam otwierał...szafy przesuwne i szuflady tez nie były zadnym problemem:) Kto ma kota ten wie, jak bardzo sprytne są to stworzenia :)Jak nie drzwiami , to oknem :)

• Administrator
Napisano

Wiem co znaczy kot w domu :)

Ale nie wszystkie takie są. Choć przyznam, że mój umiał otworzyć przykryte akwarium (przykryte zw względu na kota) po to by napić się wody (bo stamtąd była oczywiście najlepsza) i ewentualnie - jak nikt nie widział - zakąsić jeszcze rybką.

Ale wracając do kart - ja myślę, że kotek w waszym domu prędzej czy później się pojawi :)

Gość Bethany
Napisano

Pozdrawia właścicielka trzech kotów, a do niedawna czterech - jeden kocur nie wrócił i nie ma od miesiąca, matko jak przeżywałam, wiem jak to jest ;)

No widać rozmowy - 2 Miecze, Kielichowy się zgodzi i będzie kotek, chociaż Kielichy są, to może kotka :)

Napisano

Tło: 2 Puchary

Są wahania, ale Mąż mimo wszystko chce nowego zwierzaka i wcale się nie zdziwię jak to on go przyniesie :) Mimo wszystko mężczyźni bardziej się przywiązują do zwierzaków niż nam się wydaje. Strasznie współczuję starty Kota :(

Gość befimaka
Napisano
Zapytałam kart: czy w tym roku pojawi się w naszym domu nowy kot?

Tło: 2 Puchary - no widac tu chęc do obdarowania kolejnego "szkodnika " miłoscią :)

Myślę, że będziecie rozmawiać i roztrząsać wszystkie za i przeciw, a jakiś kot przyjdzie i nawet się nie zorientujecie, jak owinie sobie Was dookoła pazurka.

To będzie kot, którego nie weźmiecie planowo. On po prostu stanie na Waszej drodze i będzie potrzebował pomocy, a As kielichów to początek miłości i związku.

2 kielichów jako tło pokazuje chyba spotkanie jednego kielicha, czyli Waszej rodziny, i drugiego kielicha w postaci kota. :)

A poza tym ten tupot małych, kocich łapek nocą w cichym mieszkaniu... Czyż można za tym nie tęsknić? ;)

• Maestro
Napisano

Pojawi się za sprawą mężczyzny. A może ktoś Wam podaruje kotka? ;)

Gość Euterpe
Napisano

2 Miecze - rozmowy, analiza, podjęcie decyzji

Król Pucharów + As Pucharów - zmiękniecie, uczucia wezmą górę

przygarniecie kota :kotek:

A tak na marginesie, znasz czarownicę, która nie ma kota? :chytry::)

Napisano

no po tych kartach to musi byc ;-) i Pan tez będzie go bardzo kochał

Napisano

Będzie kot, na pewno :-) Mąż zmięknie albo dostaniecie go od kogoś.

Współczuję...nie wiem co to znaczy stracić kota, z którym było się 12 lat, bo ten, którego odejście przeżywałem najbardziej mieszkał ze mną 3 lata..ale przywiązałem się do niego bardzo...był wyjątkowy.. ;-(

Ja mam takie szczęście, że jeżeli jakiegoś kota ubędzie, to szybko pojawia się przybłęda... ;-)

Napisano

Ech....mąż nie chce absolutnie nic słyszeć o zwierzątku , a juz nie wspomne o kocie w domu..... Im dłuzej patrze na te karty tym trudniej mi uwierzyć że pojawi się kocisko.

Córka...jest twardsza ode mnie , przewaznie to ja chodzę i bęczę po kątach.

• Administrator
Napisano (edytowane)

Lenka, Pan Kot odszedł niedawno. Nie wszyscy mają tak, że natychmiast po odejściu zwierzaka są gotowi na przyjęcie drugiego. Ja nie byłam gotowa i słyszeć o następnym kocie nie chciałam, raz ze względu na żal a dwa ze względów, które przytoczyłaś.

Ale to nie przeszkodziło temu, że moje NIE przegrało w konfrontacji z maleńkim zabiedzonym sierściuchem, który podstępem został wprowadzony do domu. I zamieszkał w nim na stałe :) Puchary są emocjonalne, Król się waha, w tej 2 walczą w nim sprzeczne emocje i argumenty, ale kończy As, a ten wieści... początek ;) i dotyczy uczuć, więc bądź dobrej myśli! Może po prostu potrzeba trochę czasu, wszak zadałaś pytanie czy w 2016 pojawi się u was nowy kot, a ten rok dopiero się przecież rozpoczął.

Kotek może pojawić się jak będzie cieplej, np. na przełomie wiosny i lata a niekoniecznie teraz, zaraz i już.

Edytowane przez Ismer