Skocz do zawartości

Maraton (ZWERYFIKOWANY)

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano (edytowane)

Za dwa tygodnie wybieram sie na maraton ze spinningu do klubu, w ktorym cwiczę. Chodże tam 3 - 4 razy w tygodniu na spinning, poza tym ćwiczę też w domu w pozostałe dni. Daję sobie całkiem nieźle radę, ale ten maraton będzie trwał 3 godziny (pojedyncze zajęcia trwają 1 godz.). Co godzina będzie inny rodzaj spinningu, najpierw interwałowy, tzn. typowo kondycyjny (ciezki), potem siłowy i na koncu najlżejszy. W kazdej chwili mogę oczywiście stamtąd wyjść.

Zadałam pytanie : Jak mi pójdzie na maratonie?

Przełożenie kart, które ma oddać przede wszystkim atmosferę Słońce Wieza Moc

Widać radość z zabawy, ale i jakieś mocniejsze załamanie, po którym dam sobie radę

Rozkład główny

1 godzina Rycerz Kielichów Giermek Buław As monet

pełne zadowolenie, radość dziecięca i widac też, ze dam sobie szansę na pozostanie na drugiej godzinie zajęć

2 godzina 3 buław 4 mieczy 6 buław

tu chyba sobie odpocznę (o ile można przy tym odpocząć),ale mniej męczenia się widać

3 godzina Gwiazda Pustelnik Giermek Monet

tu to w ogóle radość, ze już niebawem koniec i nawet chęci, żeby zostać dłużej

Edytowane przez Inez2503
Napisano

Radość, przezwyciężanie swoich słabości, walka z sobą samą, możliwe skurcze ( czasem mi wychodzi to w wieży)

Rozkład główny

pot, energia do dalszej jazdy, pij wodę łykaj elektrolity

oczekiwanie na odpoczynek, mniejsze tempo, zwolnienie, przezwyciężenie swojej słabości

spełnienie marzeń, nie wiem czy jest jakaś nagroda ale mogła się tu pokazać paź monet medal od pustelnika

Powodzenia Inez :)

Gość grimmoire
Napisano

Atmosfera będzie radosna, Wieża to pokonywanie swoich granic, Moc dosłownie siła, wysiłek fizyczny

Rozkład główny

chyba trochę się tu spocisz :) ale pójdzie dobrze, choć będzie Cię to dużo siły kosztowało

będzie lżej, złapiesz oddech i szybko zobaczysz,*że już zaraz następna część

jeśli gdzieś możesz zrezygnować, to tu, choć myślę, że skończysz ze wszystkimi, ale marząc o tym, żeby to było już, będziesz zmęczona

powodzenia :)

• Maestro
Napisano

Spocona bedę na bank;). Juz jak jeżdżę godzinę, to pot ze mnie spływa;)). Coraz bardziej sie na to nastawiam, bo to będzie dla mnie fajna zabawa, ale i sprawdzenie samej siebie;).

Dziękuje Wam za wpisy, zweryfikuje 23.01. jak będę juz po;)

Napisano

III raz zabieram się by napisać interpretację, i ciągle coś stoi mi na przeszkodzie :)

Jak mi pójdzie na maratonie?

Na wstępie widać Twoje zadowolenie z tego że będziesz w tym uczestniczyć. Dosłownie, jakbyś cieszyła się jak dziecko z tego że weźmiesz udział. Im dalej w las, tym wpadniesz w chwilowe załamanie- na zasadzie "jest za ciężko, nie dam rady". Tak jakbyś w wieży, za dużo na ramiona wzięła. Moc jednak wskazuję, iż weźmiesz się w garść, uznasz że, dasz radę-"innej opcji nie ma" :)

Rozkład główny

1 godzina

Rycerz Kielichów Giermek Buław As monet

Ewidentnie widać Twoją radość, niejako dziecięcą :) Będziesz wylewać z Siebie tzw. siódme poty, w wesołej atmosferze.Będzie dużo osób, sporo młodzieńczej energii- ludzie będą sobie kibicować :)

2 godzina

3 buław 4 mieczy 6 buław

Dalej widać Twoją pracę, ale trochę w połowie odpoczniesz- jakbyś zbierała siły. Może zrobisz chwilę przerwy- na tzw. oddech, albo będziesz pedałować trochę wolniej. Nabierzesz siły- i dalej mocno posuniesz :)

3 godzina

Gwiazda Pustelnik Giermek Monet

Ledwo będziesz łapać oddech, tak jakbyś czuła tzw. kraniec Swoich możliwości, jednak poddając się ogólnej aurze (ha psychologii tłumu), będziesz walczyć dalej. Ukończysz maraton o czasie (tj. razem z innymi ), tym samym czując dumę z Siebie (bo dałąś radę IX+Gwiazda), i radość że to już koniec:)

Aż mi się zachciało ruszyć tyłek na siłownie :)

• Maestro
Napisano
III raz zabieram się by napisać interpretację, i ciągle coś stoi mi na przeszkodzie :)

Jak mi pójdzie na maratonie?

Na wstępie widać Twoje zadowolenie z tego że będziesz w tym uczestniczyć. Dosłownie, jakbyś cieszyła się jak dziecko z tego że weźmiesz udział. Im dalej w las, tym wpadniesz w chwilowe załamanie- na zasadzie "jest za ciężko, nie dam rady". Tak jakbyś w wieży, za dużo na ramiona wzięła. Moc jednak wskazuję, iż weźmiesz się w garść, uznasz że, dasz radę-"innej opcji nie ma" :)

Rozkład główny

1 godzina

Rycerz Kielichów Giermek Buław As monet

Ewidentnie widać Twoją radość, niejako dziecięcą :) Będziesz wylewać z Siebie tzw. siódme poty, w wesołej atmosferze.Będzie dużo osób, sporo młodzieńczej energii- ludzie będą sobie kibicować :)

2 godzina

3 buław 4 mieczy 6 buław

Dalej widać Twoją pracę, ale trochę w połowie odpoczniesz- jakbyś zbierała siły. Może zrobisz chwilę przerwy- na tzw. oddech, albo będziesz pedałować trochę wolniej. Nabierzesz siły- i dalej mocno posuniesz :)

3 godzina

Gwiazda Pustelnik Giermek Monet

Ledwo będziesz łapać oddech, tak jakbyś czuła tzw. kraniec Swoich możliwości, jednak poddając się ogólnej aurze (ha psychologii tłumu), będziesz walczyć dalej. Ukończysz maraton o czasie (tj. razem z innymi ), tym samym czując dumę z Siebie (bo dałąś radę IX+Gwiazda), i radość że to już koniec:)

Aż mi się zachciało ruszyć tyłek na siłownie :)

Ja juz teraz sie ciesze jak małe dziecko;))). Może wszystko być tak jak napisałaś;).

Gość Bethany
Napisano

Słońce Wieża Moc

Zacznie się fajnie, widać radość Twoją, potem możesz mieć jakiś kryzys, ale dasz radę w tej Mocy :)

No Kielichy to woda, czyli pot. Będziesz mieć dużo energii i z chęcią przystąpisz do 2 etapu.

Ruszysz z nową energią, potem trochę przystopujesz, odpoczniesz i ten etap zakończy się sukcesem ( 6 Buław)

Dasz radę, choć możesz momentami oddychać rękawami, bo Gwiazda to układ oddechowy. Widać Twój wysiłek, Twoją pracę ( Pustelnik). Giermek Monet rzeczywiście może pokazywać nagrodę, czyli medal :)

Powodzonka, baw się super! :)

Napisano

Mi wieża pokazuje kręgosłup... może z wysiłku zacznie Cie pobolewać...ale ogólnie będzie bardzo fajnie

Na początku super, potem coraz słabiej będzie... ale finalnie będziesz z siebie bardzo zadowolona

3 godziny...ło rany:D

Napisano

przełożenie: wydaje mi się, że na początku będzie dobrze a potem możesz szybko zejść z sił

1. 1godzina- duża energia, zaangażowanie powinno pójść dobrze

2. 2 godzina - będziesz pokonywała swoje słabości, ale tu może dopaść cię kryzys

3. 3 godzina - będziesz wyczekiwała końca, radość z tego co osiągnęłaś

powodzenia!

• 2 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano
Za dwa tygodnie wybieram sie na maraton ze spinningu do klubu, w ktorym cwiczę. Chodże tam 3 - 4 razy w tygodniu na spinning, poza tym ćwiczę też w domu w pozostałe dni. Daję sobie całkiem nieźle radę, ale ten maraton będzie trwał 3 godziny (pojedyncze zajęcia trwają 1 godz.). Co godzina będzie inny rodzaj spinningu, najpierw interwałowy, tzn. typowo kondycyjny (ciezki), potem siłowy i na koncu najlżejszy. W kazdej chwili mogę oczywiście stamtąd wyjść.

Widać radość z zabawy, ale i jakieś mocniejsze załamanie, po którym dam sobie radę

Rozkład główny

pełne zadowolenie, radość dziecięca i widac też, ze dam sobie szansę na pozostanie na drugiej godzinie zajęć

tu chyba sobie odpocznę (o ile można przy tym odpocząć),ale mniej męczenia się widać

tu to w ogóle radość, ze już niebawem koniec i nawet chęci, żeby zostać dłużej

WERYFIKACJA

Fajna atmosfera,nic mnie nie bolało, ani nie boli, może Wieża pokazała zaskoczenie, ze jednak dałam radę, bo do wczoraj się wahałam, czy powinnam jednak iść;).

W pierwszej części istotnie pociłam się najmocniej i chyba najwięcej z siebie dałam, w pozostałych dawkowałam obciążenie , po drugiej godzinie była malutka przerwa, gdzie zjadłam banana, może stąd 4 mieczy, ostatnia zleciała mi tak szybko, ze nawet nie wiem kiedy;).

Straciłam 1475 kcal ;).