jacerkos Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Wczoraj zrobiłem 2 stopień Reiki i może podpowie mi ktoś z praktyki co należy robić dalej , jak ćwiczyć .Mam nadzieję że pokaże mi ktoś drogę , drogę duchową którą należy podążać do 3 stopnia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacerkos Posted January 11, 2016 Author Share Posted January 11, 2016 Mistrz ogranicza sie tylko do inicjacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki_Mistrzu Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Tak to jest z książkami. W książkach o Reiki po II st. jest II st. specjalistyczny i tak samo jest na większości kursów. Jeśli nie masz wsparcia w swoim prowadzącym, to na pewno nie jest to Usui Reiki. Inicjacja II st. w Usui Reiki sama w sobie - oprócz II st. - jest poszerzona o 12 pozycji (czyt. znaków). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velkan Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 A co przerabialas na kursie? Gdy ja robilem swoj kurs Reiki to na 1 stopniu byla praktyka na sobie a na drugim praca z pacjentami i symbole. Moj nauczyciel zachecal by jak najwiecej praktykowac na ludziach, zwierzetach czy nawet roslinach. Przepraszam, ze pisze bez polskich zankow ale pisze z zagranicy z komputera z pracy w ktorym nie mam polskiej czcionki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amethyst Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 W dniu 11.01.2016 o 14:55, jacerkos napisał: Wczoraj zrobiłem 2 stopień Reiki i może podpowie mi ktoś z praktyki co należy robić dalej , jak ćwiczyć .Mam nadzieję że pokaże mi ktoś drogę , drogę duchową którą należy podążać do 3 stopnia . Moze sie komus przyda odpowiedz na to pytanie.:) Nalezy poprostu praktykowac Reiki, bezposrednio, i skoro ktos ma drugi stopien na odleglosc. I dzialac z symbolami/znakami, uzywc ich jak nawiecej, a ich zastosowanie? Sky is te limit! Wroc nie nie jest limitem, sprawdzilem kiedys. W dniu 11.01.2016 o 21:37, Wielki_Mistrzu napisał: Tak to jest z książkami. W książkach o Reiki po II st. jest II st. specjalistyczny i tak samo jest na większości kursów. Jeśli nie masz wsparcia w swoim prowadzącym, to na pewno nie jest to Usui Reiki. Inicjacja II st. w Usui Reiki sama w sobie - oprócz II st. - jest poszerzona o 12 pozycji (czyt. znaków). 12 znakow?? To jakies pseudoreiki musialo byc. W Usui Shiki Ryoho Reiki uzywamy tylko 4 znakow/symboli. 3 dostajemy na 2 stopniu i jeden na 3. A ten 4 symbol ma wiele ciekawych zastosowan w uzdrawianiu, oczyszczaniu energetycznym i poszerzaniu swiadomosci no i oczywiscie sluzy do zestrajania z Reiki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damba1 Posted March 29 Share Posted March 29 Witam. Jestem po drugim stopniu Reiki Usui i Mistrzem Reiki Kundalini. Mam nadzieje że znajdą się tu reikowcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts