Skocz do zawartości

Reakcja Pani na moje pisemka (ZWERYFIKOWANY)

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pewna Pani, nie chcąc płacić całej kwoty za wykonaną już usługę (uiściła 20% w formie zadatku) postanowiła złożyć reklamacje. W związku z tym koleżanka poprosiła mnie bym odpisała na jej 21 absurdalnych zarzutów w formie pisemnej, a w następnym pisemku wezwała ww. Panią do zapłaty.

Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała )

Świat

II pałek

papież

Pani się mocno zdziwi, rozważy opcję zapłaty za wykonaną już usługę, ale w papieżu raczej pójdzie się poradzić. Nie widze by skontaktowała się z koleżanką, nie sądzę też, by zapłaciła.

Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną )

Koło X

Papieżyca II

III Mieczy

Mam wrażenie że Pani jednak zechce pójść na ugodę, by uniknąć kosztów/spr. sądowej. Wygląda na to jakby starała się polubownie, w tajemnicy- dogadać się z ów koleżanką. A III mieczy to dosłownie jej ból serca, że musi zapłacić.

Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk

X pałek,

Diabeł,

Rycerz Denarów,

VII denarów

Sądzę że jednak Pani zapłaci. Będzie wić się niczym wściekły węgorz, aby tego nie zrobić. W diable widzę jej próby zastraszenia, dosłownego zakrzyczenia koleżanki i jej współpracowników.( dygresja- Pani się odgraża, grozi złą famą- obsmarowaniem jej działalności w internetach, "zniszczeniem działalności" )

Finalnie jednak Pani dojdzie do wniosku że innej opcji nie ma, i zapłaci do ww. terminu.

Sprawa nie jest zawiła, kosztuje jednak mnóstwo nerwów moją koleżankę.

Co sądzicie?

• Maestro
Napisano

Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała )

Świat

II pałek

papież

Jak dla mnie to Pani już otrzymała pismo. Brak zwrotki nie świadczy o niedoręczeniu pisma, miałam dwie takie sytuacje, gdy musiałam interweniować na poczcie, bo listonosz mi nie przyniosł potwierdzenia. Zawsze się "cudem" nagle znajdowała..

W kazdym razie Pani to pismo ma na biurku i już je czytała, mozliwe, ze kogoś się w tej sprawie radzi, bądź też sama zastanawia co z tym fantem zrobić.

Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną )

Koło X

Papieżyca II

III Mieczy

jak dla mnie to Pani Was wkurzy, bo jakieś wydarzenie losowe ułatwi jej wygranie sprawy na jej korzyść

Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk

X pałek,

Diabeł,

Rycerz Denarów,

VII denarów

jak dla mnie to czeka Was droga przez mękę, bo próby dogadania z Panią mogą spełznąć na niczym, będziecie czekać na wpłatę i trudno powiedzieć czy się doczekacie.,.

Gość Bethany
Napisano

Świat

II pałek

papież

Też uważam, że ta Pani otrzymała już pismo. Sądzę, że poradziła się kogoś doświadczonego w tych sprawach ( 2 Buław, Papież)

Koło X

Papieżyca II

III Mieczy

No może się rzeczywiście zdarzyć coś nieoczekiwanego ( Koło ) i sprawa zostanie rozwiązana po cichu ( Kapłanka).

X pałek,

Diabeł,

Rycerz Denarów,

VII denarów

Będzie to koleżankę kosztować wiele nerwów i stresu ( Diabeł). Wg mnie zapłaci, ale Rycerz Denarów i 7 Denarów zdecydowanie odwlekają w czasie.

Gość Euterpe
Napisano

Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież

Jak postąpi w stosunku do Was? Zrobi to, co uznaje za słuszne (2 pałek + papież), mimo że może to być tylko jej widzimisię (świat). Sprawa z nią może nie skończyć się tak szybko.

Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy

wynik nie zależny od Was (koło); któraś z Pań będzie ukrywać swój ból (papieżyca + 3 mieczy).

kapłanka - coś niewidocznego

3 mieczy - żal, smutek, ból, informacja

Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk X pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów

10 pałek - nie w terminie, o który pytasz

diabeł - dodatkowe utrudnienia

rycerz denarów + 7 denarów - tutaj już jest więcej optymizmu :)

Jak się postaracie to tak, ale z dużym opóźnieniem.

Napisano
Pewna Pani, nie chcąc płacić całej kwoty za wykonaną już usługę (uiściła 20% w formie zadatku) postanowiła złożyć reklamacje. W związku z tym koleżanka poprosiła mnie bym odpisała na jej 21 absurdalnych zarzutów w formie pisemnej, a w następnym pisemku wezwała ww. Panią do zapłaty.

Świat

II pałek

papież

Bedzie kombinowac jak to wyglada od strony prawnej, rzeczywiscie sie kogos moze poradzic.

Koło X

Papieżyca II

III Mieczy

Bedzie probowac brac na litosc chyba, ze ma jakies klopoty teraz.

X pałek,

Diabeł,

Rycerz Denarów,

VII denarów

Bedzie opoznienie wedlug mnie, raczej nie zaplaci w terminie, widac tez chciwosc w Diable, ew moze sie zaslaniac tym, ze ktos jej zalega finansowo (Rycerz i Diabel ) i nie ma gotowki.

Ogolnie walke i przepychanki widac.

Napisano

Dziękuje dziewczyny, mam nadzieje że sprawa się jakoś polubownie rozwiąże, bowiem koleżanka w udry iść nie chce, a sytuacja z Panią mnóstwo ją kosztuję.

W toku, okazało się że to Szanowna mamusia ów Pani nakręca całą sytuację, więc koło z papieżycą traktuje jako- załatwienie sprawy młodej z koleżanką.

Podejrzewam weryfikację z początkiem lutego.

Raz jeszcze wielkie Dzięki! :)

Napisano

Chyba mogę wrócić z częściową weryfikacją.

Okazało się że faktycznie ww. Pani pismo otrzymała i się z nim zapoznała ( Inez, Bethany- Brawo! :) Małżonek Pani jutro ma się spotkać z członkiem zarządu spółki koleżanki- by przedyskutować ugodę. ( czyżby papież- małżonek+ II buław- próba ugody?)

Obiecuje informować na bieżąco :)

Napisano

Faktycznie - poprosiła o pomoc męża - papieża. Po tych kartach, które wypadły nie powiem, że dobrze zakończy się ta sprawa dla koleżanki do końca stycznia. 7 monet i przed nimi rycerz monet nie wyglądają źle, ale 7 monet to czekanie. Wcześniej 10 buław i diabeł, a te karty nie zapowiadają czegoś co szybko się zakończy. Sądzę, że koleżanka w końcu doczeka się swoich pieniędzy, ale nie w tym okresie, o którym myśli.

Napisano

Niestety dziewczyny, rozmowa z małżonkiem nic nie przyniosła ( Państwo nie chcą kategorycznie płacić), a tylko narobiła kłopotów koleżance ( podobno Pan mąż, złożył na koleżankę i obsługę wesela- skargę)

Wydaje mi się że sprawy nie da się polubownie rozwiązać.

Napisano

I chłopaki ;)

Ech...będzie się musiała z tym Diabłem pomęczyć :/

Rycerz i 7 monet nie pokazują mi odległego czasu od tego co mamy teraz, czyli od stycznia, więc jakieś pieniądze powinna dostać za 2/3 miesiące.

Napisano

Advino, okrutnie przepraszam za omyłkę :) to niespecjalnie :)

Na tle tego co się wydarzyło, sądzę że, walka o odzyskanie długu( tak bo to już jest dług) będzie długa, wyboista i ciężka. Wiem też że wszelkie pisma procesowe spadną na mnie (w końcu nie zostawię koleżanki w potrzebie)

Napisano

Weryfikacja!

Państwo zapłacili dziś, kwotę niższą o 2 000zł, zgodnie z ugodą zawartą z członkiem zarządu.

Wraz z koleżanką czujemy się przegrane. Sądzę, z perspektywy czasu III mieczy stanowi o naszym odczuciu po tzw "przegranej". Obie jesteśmy zawiedzione przebiegiem sprawy.

dziękuje wszystkim za poświecony czas i spostrzeżenia :)

Napisano

Ważne chyba, że jednak nie przeciągnęła się tak bardzo ta sprawa :-)

Napisano

fakt, nie przeciągnęła się tak jak zakładaliśmy, ale wiesz... pozostaje okropne poczucie niesprawiedliwości.