NarratorkaHorrorow Napisano 13 Stycznia 2016 Napisano 13 Stycznia 2016 Pewna Pani, nie chcąc płacić całej kwoty za wykonaną już usługę (uiściła 20% w formie zadatku) postanowiła złożyć reklamacje. W związku z tym koleżanka poprosiła mnie bym odpisała na jej 21 absurdalnych zarzutów w formie pisemnej, a w następnym pisemku wezwała ww. Panią do zapłaty. Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież Pani się mocno zdziwi, rozważy opcję zapłaty za wykonaną już usługę, ale w papieżu raczej pójdzie się poradzić. Nie widze by skontaktowała się z koleżanką, nie sądzę też, by zapłaciła. Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy Mam wrażenie że Pani jednak zechce pójść na ugodę, by uniknąć kosztów/spr. sądowej. Wygląda na to jakby starała się polubownie, w tajemnicy- dogadać się z ów koleżanką. A III mieczy to dosłownie jej ból serca, że musi zapłacić. Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk X pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów Sądzę że jednak Pani zapłaci. Będzie wić się niczym wściekły węgorz, aby tego nie zrobić. W diable widzę jej próby zastraszenia, dosłownego zakrzyczenia koleżanki i jej współpracowników.( dygresja- Pani się odgraża, grozi złą famą- obsmarowaniem jej działalności w internetach, "zniszczeniem działalności" ) Finalnie jednak Pani dojdzie do wniosku że innej opcji nie ma, i zapłaci do ww. terminu. Sprawa nie jest zawiła, kosztuje jednak mnóstwo nerwów moją koleżankę. Co sądzicie? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Stycznia 2016 Maestro Napisano 14 Stycznia 2016 Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież Jak dla mnie to Pani już otrzymała pismo. Brak zwrotki nie świadczy o niedoręczeniu pisma, miałam dwie takie sytuacje, gdy musiałam interweniować na poczcie, bo listonosz mi nie przyniosł potwierdzenia. Zawsze się "cudem" nagle znajdowała.. W kazdym razie Pani to pismo ma na biurku i już je czytała, mozliwe, ze kogoś się w tej sprawie radzi, bądź też sama zastanawia co z tym fantem zrobić. Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy jak dla mnie to Pani Was wkurzy, bo jakieś wydarzenie losowe ułatwi jej wygranie sprawy na jej korzyść Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk X pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów jak dla mnie to czeka Was droga przez mękę, bo próby dogadania z Panią mogą spełznąć na niczym, będziecie czekać na wpłatę i trudno powiedzieć czy się doczekacie.,. Cytuj
Gość Bethany Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież Też uważam, że ta Pani otrzymała już pismo. Sądzę, że poradziła się kogoś doświadczonego w tych sprawach ( 2 Buław, Papież) Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy No może się rzeczywiście zdarzyć coś nieoczekiwanego ( Koło ) i sprawa zostanie rozwiązana po cichu ( Kapłanka). Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk X pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów Będzie to koleżankę kosztować wiele nerwów i stresu ( Diabeł). Wg mnie zapłaci, ale Rycerz Denarów i 7 Denarów zdecydowanie odwlekają w czasie. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież Jak postąpi w stosunku do Was? Zrobi to, co uznaje za słuszne (2 pałek + papież), mimo że może to być tylko jej widzimisię (świat). Sprawa z nią może nie skończyć się tak szybko. Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy wynik nie zależny od Was (koło); któraś z Pań będzie ukrywać swój ból (papieżyca + 3 mieczy). kapłanka - coś niewidocznego 3 mieczy - żal, smutek, ból, informacja Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąk X pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów 10 pałek - nie w terminie, o który pytasz diabeł - dodatkowe utrudnienia rycerz denarów + 7 denarów - tutaj już jest więcej optymizmu Jak się postaracie to tak, ale z dużym opóźnieniem. Cytuj
Koma Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Pewna Pani, nie chcąc płacić całej kwoty za wykonaną już usługę (uiściła 20% w formie zadatku) postanowiła złożyć reklamacje. W związku z tym koleżanka poprosiła mnie bym odpisała na jej 21 absurdalnych zarzutów w formie pisemnej, a w następnym pisemku wezwała ww. Panią do zapłaty. Jak ww. Pani zareaguje na pismo z dn. 11/01/2016r. ( brak zwrotki, jeszcze nie otrzymała ) Świat II pałek papież Bedzie kombinowac jak to wyglada od strony prawnej, rzeczywiscie sie kogos moze poradzic. Jaki będzie wynik sprawy z ów Panią? ( koleżanka nie chce kierować spr. do SR- choć są obl.przesłanki na wygraną ) Koło X Papieżyca II III Mieczy Bedzie probowac brac na litosc chyba, ze ma jakies klopoty teraz. Kiedy zastanawiałam się czy ww. Pani zapłaci 80% pozostałości za usługę do końca stycznia br ( to kwota powyżej 10 000zł) wypadły mi z rąkX pałek, Diabeł, Rycerz Denarów, VII denarów Bedzie opoznienie wedlug mnie, raczej nie zaplaci w terminie, widac tez chciwosc w Diable, ew moze sie zaslaniac tym, ze ktos jej zalega finansowo (Rycerz i Diabel ) i nie ma gotowki. Ogolnie walke i przepychanki widac. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Napisano 14 Stycznia 2016 Dziękuje dziewczyny, mam nadzieje że sprawa się jakoś polubownie rozwiąże, bowiem koleżanka w udry iść nie chce, a sytuacja z Panią mnóstwo ją kosztuję. W toku, okazało się że to Szanowna mamusia ów Pani nakręca całą sytuację, więc koło z papieżycą traktuje jako- załatwienie sprawy młodej z koleżanką. Podejrzewam weryfikację z początkiem lutego. Raz jeszcze wielkie Dzięki! Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Napisano 14 Stycznia 2016 Chyba mogę wrócić z częściową weryfikacją. Okazało się że faktycznie ww. Pani pismo otrzymała i się z nim zapoznała ( Inez, Bethany- Brawo! Małżonek Pani jutro ma się spotkać z członkiem zarządu spółki koleżanki- by przedyskutować ugodę. ( czyżby papież- małżonek+ II buław- próba ugody?) Obiecuje informować na bieżąco Cytuj
adivino Napisano 14 Stycznia 2016 Napisano 14 Stycznia 2016 Faktycznie - poprosiła o pomoc męża - papieża. Po tych kartach, które wypadły nie powiem, że dobrze zakończy się ta sprawa dla koleżanki do końca stycznia. 7 monet i przed nimi rycerz monet nie wyglądają źle, ale 7 monet to czekanie. Wcześniej 10 buław i diabeł, a te karty nie zapowiadają czegoś co szybko się zakończy. Sądzę, że koleżanka w końcu doczeka się swoich pieniędzy, ale nie w tym okresie, o którym myśli. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Napisano 17 Stycznia 2016 Niestety dziewczyny, rozmowa z małżonkiem nic nie przyniosła ( Państwo nie chcą kategorycznie płacić), a tylko narobiła kłopotów koleżance ( podobno Pan mąż, złożył na koleżankę i obsługę wesela- skargę) Wydaje mi się że sprawy nie da się polubownie rozwiązać. Cytuj
adivino Napisano 17 Stycznia 2016 Napisano 17 Stycznia 2016 I chłopaki Ech...będzie się musiała z tym Diabłem pomęczyć :/ Rycerz i 7 monet nie pokazują mi odległego czasu od tego co mamy teraz, czyli od stycznia, więc jakieś pieniądze powinna dostać za 2/3 miesiące. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Napisano 17 Stycznia 2016 Advino, okrutnie przepraszam za omyłkę to niespecjalnie Na tle tego co się wydarzyło, sądzę że, walka o odzyskanie długu( tak bo to już jest dług) będzie długa, wyboista i ciężka. Wiem też że wszelkie pisma procesowe spadną na mnie (w końcu nie zostawię koleżanki w potrzebie) Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Napisano 18 Stycznia 2016 Weryfikacja! Państwo zapłacili dziś, kwotę niższą o 2 000zł, zgodnie z ugodą zawartą z członkiem zarządu. Wraz z koleżanką czujemy się przegrane. Sądzę, z perspektywy czasu III mieczy stanowi o naszym odczuciu po tzw "przegranej". Obie jesteśmy zawiedzione przebiegiem sprawy. dziękuje wszystkim za poświecony czas i spostrzeżenia Cytuj
adivino Napisano 18 Stycznia 2016 Napisano 18 Stycznia 2016 Ważne chyba, że jednak nie przeciągnęła się tak bardzo ta sprawa :-) Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Napisano 19 Stycznia 2016 fakt, nie przeciągnęła się tak jak zakładaliśmy, ale wiesz... pozostaje okropne poczucie niesprawiedliwości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi