Maestro Inez2503 Napisano 16 Stycznia 2016 Maestro Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Sytuacja wygląda następująco. Pracuję w obecnym miejscu juz 11,5 roku. Mam ogólnie dobrą opinię zarówno wśród pracowników jak i pacjentów (przychodnia). Dwa lata temu przez rok miałam problemy związane z praca, gdyż szef z szefowa (małżeństwo) oskarżali mnie niesłusznie o rózne rzeczy grożąc na każdym kroku zwolnieniem. Prawdziwy mobbing. Nagle sytuacja sie wyciszyła i znowu wróciłam do łask.Nagle znowu sie okazało, że jestem dobrym pracownikiem. Dawno bym juz stąd odeszła, gdybym miała cos lepszego na oku. Tu trzyma mnie niezła pensja, możliwość dorobienia w postaci nadgodzin i dodatkowego zajęcia. Wczoraj po południu zadzwonił do mnie szef (nie wiem czy zrobił to celowo, bo w każdy piątek po południu siedzę sama) i powiedział, że ktos złożył w internecie skarge na nas, że sie od tygodnia nie może dodzwonić. Gwoli wyjaśnienia : razem z koleżanka mamy dwa non stop dzwoniące telefony i 13 rożnych poradni specjalistycznych, kolejki niekiedy sfrustrowanych pacjentów,którzy chcą być obsłużeni szybko i starannie, a na nasze podnoszenie słuchawek reagują złością (ostatnio dowiedziałam sie od głupiej baby, że złośliwie odbieram dzwoniące telefony) ponadto musimy przygotowywać gabinety, drukować recepty, a ja dodatkowo pisze pisma do różnych instytucji!! To wszystko podczas 8 godzin pracy. Gdy próbowałam szefowi wytłumaczyć sytuację (dodam, ze jest u nas raz na dwa tygodnie na pół godziny, tak naprawdę to codziennie w pracy jest tylko jego zona) usłyszałam, ze ja potrafię pięknie mówić, ale on mi nie wierzy i podejmie radykalne kroki w moim kierunku!!! Nie ukrywam,że wkurzyłam się na tak jawna niesprawiedliwość, bo staram się najlepiej jak mogę...Dobra, koniec wywodu;) Połozyłam karty z zapytaniem Czego mogę spodziewać się po szefie w przeciągu najbliższych 3 miesięcy? 5 kielichów 3 monet Król Buław Moc wydaje mi się, że może jeszcze wywoływać we mnie żal swoimi zachowaniami, ale chyba jednak pójdzie po rozum do głowy i ogarnie swoje paranoiczne myślenie... Jaki stosunek ma obecnie do mnie szef? 4 kielichów Królowa Buław Wieża Giermek Buław As kielichów Mag wydaje mi sie, ze może być obrażony na żonę (ona baranica, dlatego w królowej buław ja widzę) i z tego powodu ma tyle złości do mnie, ale chyba za jakis czas może się to zmienić i faktycznie facet pójdzie po rozum do glowy... Jaki stosunek ma do mnie szefowa? 2 monet 3 mieczy 9 mieczy 9 buław Słońce dziwne karty, bo oboje wyglądają jak po jakiejś dzikiej awanturze, ona czuje się fatalnie psychicznie, dziwne karty... Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Inez2503 Cytuj
Erza Napisano 16 Stycznia 2016 Napisano 16 Stycznia 2016 Czego mogę spodziewać się po szefie w przeciągu najbliższych 3 miesięcy? 5 kielichów 3 monet Król Buław Moc jeszcze jakiś czas będzie się zachowywał podobnie, jak to miało miejsce, widać jego poddenerwowanie oraz ... chęć zarabiania pieniędzy; uważam, że on ma w nosie potrzeby pacjentów czy personelu, jest raczej nastawiony na zarabianie; nie ma w jego działaniu empatii czy chociażby zrozumienia; być może jego zachowanie jest prowokowane przez żonę Jaki stosunek ma obecnie do mnie szef? 4 kielichów Królowa Buław Wieża Giermek Buław As kielichów Mag jest w jakiś sposób rozczarowany, ale nie zauważa tego jak bardzo się starasz i wykonujesz dobrze swoje obowiązki; myślę, że on co innego myśli, a co innego podpowiada mu żona Jaki stosunek ma do mnie szefowa? 2 monet 3 mieczy 9 mieczy 9 buław Słońce ooo, tu nieciekawie... ona jest negatywnie do Ciebie nastawiona; robi dobrą minę, udaje miłą, ale tak naprawdę czuje niechęć, zazdrość, ból; może rzeczywiście się pokłócili, a ona w złości napuściła go na Ciebie, a on powiedział coś, czego wcale tak nie widzi, ale musiał, ponieważ ona mu tak kazała Cytuj
Iwka78 Napisano 16 Stycznia 2016 Napisano 16 Stycznia 2016 połozyłam karty z zapytaniem Czego mogę spodziewać się po szefie w przeciągu najbliższych 3 miesięcy? 5 kielichów 3 monet Król Buław Moc Będzie Ci okazywać swoje rozczarowanie, może się czepiać, że na przykład nie wypełniłaś wszystkich obowiązków;będzie chciał pokazać, że to on przejmuje stery i to on ma władzę nad Tobą Jaki stosunek ma obecnie do mnie szef? 4 kielichów Królowa Buław Wieża Giermek Buław As kielichów Mag myślę, że królowa buław to Ty i on jest obecnie rozczarowany Twoim zachowaniem, tak jakby zmienił zdanie na Twój temat, ale myślę, że to też się zmieni. Ten As kielichów w połączeniu z Magiem daje szanse na wyjaśnienie sytuacji. Jaki stosunek ma do mnie szefowa? 2 monet 3 mieczy 9 mieczy 9 buław Słońce ocenia Cię na dwóch płaszczyznach- 3 mieczy mówi, że jesteś dobrym pracownikiem, ale obecnie masz problemy (9 mieczy), ale patrząc na Ciebie z dystansem (9 buław) Szefowa widzi Cię generalnie pozytywnie (słońce). Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Maestro Napisano 16 Stycznia 2016 połozyłam karty z zapytaniem Czego mogę spodziewać się po szefie w przeciągu najbliższych 3 miesięcy?5 kielichów 3 monet Król Buław Moc Będzie Ci okazywać swoje rozczarowanie, może się czepiać, że na przykład nie wypełniłaś wszystkich obowiązków;będzie chciał pokazać, że to on przejmuje stery i to on ma władzę nad Tobą Jaki stosunek ma obecnie do mnie szef? 4 kielichów Królowa Buław Wieża Giermek Buław As kielichów Mag myślę, że królowa buław to Ty i on jest obecnie rozczarowany Twoim zachowaniem, tak jakby zmienił zdanie na Twój temat, ale myślę, że to też się zmieni. Ten As kielichów w połączeniu z Magiem daje szanse na wyjaśnienie sytuacji. Jaki stosunek ma do mnie szefowa? 2 monet 3 mieczy 9 mieczy 9 buław Słońce ocenia Cię na dwóch płaszczyznach- 3 mieczy mówi, że jesteś dobrym pracownikiem, ale obecnie masz problemy (9 mieczy), ale patrząc na Ciebie z dystansem (9 buław) Szefowa widzi Cię generalnie pozytywnie (słońce). Iwka, ale ja mu nic nie zrobiłam, to jakim zachowaniem on ma być rozczarowany?? Cytuj
werewolfgirl Napisano 17 Stycznia 2016 Napisano 17 Stycznia 2016 1. Ma do ciebie żal, jest tobą rozczarowany i z pewnością to wyraża, do tego stara ci się dopiec swoją postawą - wywyższa się, pokazuje ci gdzie twoje miejsce, jasno i z pewnością siebie werbalizuje o co mu chodzi i nie boi się znęcać nad tobą (w tym przypadku psychicznie ) otwarcie wchodząc z tobą w konflikt. 2. Ma ciebie dosyć, może być na ciebie obrażony, przy okazji postrzega cię jako osobę która zwodzi, manipuluje i robi wokół siebie szum. Później jego podejście diametralnie się zmieni bo zacznie pałać do ciebie jakiegoś rodzaju sympatią i zacznie postrzegać cię jako osobę pomyslową,energiczną, magnetyczną, ogólnie zdolną lub karta mag może oznaczać że nabędzie bardziej pozytywne nastawienie wobec ciebie i będzie cię próbował do siebie przekonać 3.Zachowuje się wobec ciebie tak jak w danej chwili jest jej wygodniej i postrzega cię przez pryzmat: jeśli się przydasz - zostajesz, jeśli nie -wylatujesz. Widać że nie doszła jeszcze do ostatecznego wniosku. Mówi o tobie niezbyt dobrze, obraża cię i krytykuje, odnosi się do ciebie "zimnie". Spędzasz jej sen z powiek, myśli sporo o tobie bo nie wie co z tobą począć. "Opiera" się przed tobą, nie pozwala się do siebie zbliżyć, a tym bardziej nie pokazuje wobec ciebie swojego całkowitego nastawienia jak intencji i planów . (9 bulaw +Slonce) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Maestro Napisano 17 Stycznia 2016 Zasugerował się skargą. To tylko o nim świadczy.Burak. Cytuj
Iwka78 Napisano 17 Stycznia 2016 Napisano 17 Stycznia 2016 To tylko o nim świadczy.Burak. Niestety, ale prawda jest taka, że ta opinia klientów jest zawsze bardzo ważna dla pracodawcy. Po prostu nakręcił się czyjąś opinią i tyle. Pracujesz tam 11,5 roku - to bardzo długo i przez ten czas powinien dobrze wiedzieć, komu ma wierzyć, czy Tobie, czy pacjentowi. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Maestro Napisano 17 Stycznia 2016 Niestety, ale prawda jest taka, że ta opinia klientów jest zawsze bardzo ważna dla pracodawcy.Po prostu nakręcił się czyjąś opinią i tyle. Pracujesz tam 11,5 roku - to bardzo długo i przez ten czas powinien dobrze wiedzieć, komu ma wierzyć, czy Tobie, czy pacjentowi. Przez wiele lat tak było..Nie wiem co mu się stało... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Maestro Napisano 17 Stycznia 2016 Dopytałam jeszcze : Co szefowa mówi na mój temat szefowi? 7 buław 6 monet 7 monet 2 kielichów mówi pewnie o pracy w stresie, że jest nerwowo, ale i o tym, że się staram dobrze wykonywać swoja pracę... Cytuj
Gość Bethany Napisano 17 Stycznia 2016 Napisano 17 Stycznia 2016 No nie są to złe karty. Może, że dobrze sobie radzisz ze stresem, jesteś cierpliwa, pomocna ( 6 Monet). Ogólnie sympatyczna i ok Cytuj
werewolfgirl Napisano 17 Stycznia 2016 Napisano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Nawet nieźle Może, mówi że próbujesz coś dla siebie "ugrać", czasami może nie wiadomo o co ci chodzi, ale zarówno starasz się od dłuższego czasu ich sobie zjednać, dążysz do zaniechania sporów i chcesz nawiązać z nimi pokojowe stosunki, takie jakie były wcześniej. Może również mówić że radzisz sobie jako tako Edytowane 17 Stycznia 2016 przez werewolfgirl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi