Arbuz78 Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dzień dobry, Zrobiłam rozkład na nowe miejsce pracy, którym jestem zainteresowana - to praca trudna do zdobycia, za granicą, w znanym przedsiebiorstwie związanym z mediami. Nadzieje mam nikłe ale chcę spróbować. Oto co mi wyszło gdy o to pytałam: Karta Świat, 4 denarów i 5 denarów. A kiedyś jeszcze wypadła mi 5 mieczy i 8 denarów. No i z interpretacją mam kłopot, bo świat może oznaczać, że to owszem za granicą ale że jest dla mnie niedostępne samo przez się. 5 denarów moze oznaczać prośbę o pomoc ale też totalne niepowodzenie, 4 też ma dwojakie znaczenia, to samo tyczy się 5 mieczy - może oznaczać, że trzeba będzie o to powlaczyć lub znów totalne dno w staraniach (Z kolei w kartach anielskich - wychodziło mi "Yes" czyli tak i "Vision", no i mam klops) Nie stosuję odwróconych kart. Proszę, pomóżcie, jak widzicie tę sytuację w kartach? Ania Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Euterpe
Sanya Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Świat, 4 denarów i 5 denarów Pierwszą kartę można zinterpretować jako Twoją chęć wyjazdu. Następne jednak nic dobrego nie wróżą. 4 denarów to stanie w miejscu i bezruch, a 5 denarów mówi sama za siebie. Kiedy wypada mi na końcu, zwiastuje niepowodzenie. Abstra***ąc jednak od kart, staraj się, walcz, najważniejsza jest energia, która pcha nas ku osiąganiu życiowych celów, jeśli ją w sobie odnajdziemy to wiele przeszkód możemy na swojej drodze pokonać
Arbuz78 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dziękuję bardzo Sanya za Twój czas i mądrą odpowiedż - czyli doradzasz aby jednak próbować czy moze szukać gdzieś indziej? C.D. Bo widzisz, nie wiem, czy to jest baznadziejne, bo oni mnie nie wezmą pod uwagę czy dlatego, ze jestem zbyt bierna? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Ismer połączenie postów
Sanya Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Próbować zawsze trzeba, bo karty pokazują tylko pewną tendencję, nie są wyrocznią, poza tym nie zawsze dają też precyzyjne odpowiedzi, co jest zależne od wielu czynników. Ale ogólnie w tym wypadku widać, że mogą być jakieś trudności z tym wyjazdem, coś może pójść nie tak. Dlatego najlepiej żebyś miała również na oku coś innego i gdzieś indziej starała się podziałać, nie ograniczała się Możesz zobaczyć w jakimś innym rozkładzie jakie są np. perspektywy Twojego rozwoju zawodowego etc.
Arbuz78 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Napisano 29 Stycznia 2016 Super, bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję
Arbuz78 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witaj, raz jeszcze, moze zechcesz jeszcze troszkę ze mną porgadać Zorbiłam rozkład na potencjalny rozwój zawodowy i wyszło mi: paż mieczy, rycerz buław, ósemka denarów i król buław - zupełnie mi się to kłóci z poprzednim rozkładem, a może karty mówią o czymś innym? Czy pomogłabyś mi jeszcze, bo aż tak dobrze się nie znam Czy pomogłabyś mi jeszcze raz pomóc, bo aż tak dobrze się nie znam Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Euterpe
Gość Euterpe Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Arbuz78 - jedno pytanie i jedna odpowiedź, a Ty tutaj masz na dzisiaj trzy karty, kiedyś zaś dwie, już nie wspomnę o anielskich. co do postu #7 - jakie było pytanie? Dotyczy to tej samej firmy, o którą pytałaś wcześniej? Zapoznaj się z regulaminem, pozmieniaj posty. Inaczej zamknę wątek. Jeżeli nie znasz się na kartach i nie chcesz tego zmienić, idź do wróżki, wyłóż 200 złotych i miej problem z głowy.
Arbuz78 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Napisano 29 Stycznia 2016 Wiesz, jestem tu nowa i może nie zapoznałam się dobrze z regulaminem, ale to jeszcze nie powód by być tak obcesową ... Wiesz, tak jak piszesz, zamknij ten wątek, bo ja już tu pisać nie będę - zostałam skutecznie odstraszona.
Gość Euterpe Napisano 29 Stycznia 2016 Napisano 29 Stycznia 2016 Arbuz, przeczytaj regulamin. Jeżeli post #7 dotyczy tego samego tematu, to wtedy masz dwa te same pytania do jednego problemu. Jeżeli jest ono ogólne i zweryfikujesz w określonym czasie, to trzeba będzie założyć nowy wątek. Temat wątku również był nieregulaminowy, dlatego zmieniłam na "Praca". Pierwszy post również wypadałoby poprawić - jakie było konkretne pytanie? Mogę się domyślać, ale czy pomyślę o tym samym, co Ty? Z reguły pierwszy post ma wyglądać tak: - krótki opis sytuacji - pytanie + odpowiedź - własna interpretacja Bez dodatkowych "kiedyś" (kiedy?), "w czymś innym" itd.
Administrator Ismer Napisano 30 Stycznia 2016 Administrator Napisano 30 Stycznia 2016 Wiesz, jestem tu nowa i może nie zapoznałam się dobrze z regulaminem, ale to jeszcze nie powód by być tak obcesową ... Wiesz, tak jak piszesz, zamknij ten wątek, bo ja już tu pisać nie będę - zostałam skutecznie odstraszona. Ale jak już wiesz to wystarczy po prostu uważniej się z tym regulaminem zapoznać i przystosować do niego swoje posty. I - bez urazy - z Twoich wypowiedzi wynika, że nie tyle oczekujesz pomocy w interpretacji, co samej interpretacji - żeby ktoś to dla Ciebie zrobił. Przecież de facto to co napisałaś w pierwszym poście nie jest Twoją interpretacją tylko oscylacją między dwiema możliwościami. Oczywiście, są tu początkujący, i dla nich jest ten dział, lecz również jest wymagane minimum wkładu własnego, postarania się by zrozumieć karty. Robisz też podstawowy błąd: kładziesz różne karty na jedno pytanie i wychodzi Ci klops. Ale skoro już położyłaś, to spróbuj pomyśleć sama i pokombinuj którym znaczeniom wyciągniętych przez Ciebie kart tarota odpowiadają bądź wspomagają je (pasują do nich) karty anielskie - potraktuj to jako połączenie.
Rekomendowane odpowiedzi