Skocz do zawartości

Uczucia. Czy warto się w to angażować ?

Sensii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dobry wieczór.

Wczoraj kładłam karty, chciałam się poradzić w sprawie uczuć.

Sytuacja pokrótce wygląda tak. Poznaliśmy się ok. 2 lata temu i jedyne co nas łączyło to krótkotrwały i niewinny flirt, bo w międzyczasie pojawił się ktoś inny (teraz już ex) i kontakt na ponad rok czasu się urwał. Niedawno znów się przypadkiem spotkaliśmy i w sumie fajnie by było gdyby coś z tego wyszło. Tylko, że ja właściwie prawie wcale go nie znam, a więc spytałam moje karty czy warto sobie tym zawracać głowę? Czy warto pomagać przeznaczeniu ? ; ) Co o nim wiem: sportowiec (sztuki walki), ale też naucza i jest w tym wymagający. Wydaje się być trochę pyszny ale dla mnie to maska. Wydaje się też być silny psychicznie i zdyscyplinowany ale przy tym wrażliwy. Trudno cokolwiek powiedzieć nie znając kogoś. Ja: po rozstaniu. Rozdarta pomiędzy "wolność!" a "fajny jesteś..".

Zadałam kartom 3 pytania wyczerpując tym samym limit pytań :)

Bardzo proszę o wyrozumiałość ale również o pomoc, ponieważ pierwszy raz używałam nie tylko AW ale i AM.

Zadałam pytanie i wybrałam karty (miały być 3, ale za każdym razem musiałam wyciągnąć jeszcze jedną...) bez żadnego konkretnego rozkładu (podpatrzyłam jak to robicie w innych wątkach).

1. Jak będzie wyglądała ta relacja do końca kwietnia?

2 Kije, 7 Monet, 4 Miecze + 6 Pucharów.

2 kije: Melancholia, wahanie, pomieszanie co prowadzi do bierności. Interesowanie się kimś, obserwacja, przyglądanie się, zastanawianie (np. facebook). Wycofanie i obojętność, a może- jesteś bierny, zadziałaj?

7 monet: Powolutku do celu. Bądź cierpliwa i konsekwentna a osiągniesz swój cel. Może nie jestem na to gotowa albo nie jest teraz dobry czas.

4 miecze: wycofanie, potrzeba bycia samemu i poukładania sobie spraw. Opłaci się kierowanie się rozumiem a nie sercem, nawet jeśli chce się inaczej. Leczenie ran. Może on ma złamane serce?

6 pucharów: Bezwarunkowa miłość. Poczucie bezpieczeństwa. Lub rozpamiętywanie przeszłości, tęsknota za tym co było? On tęskni? Bo ja raczej nie.

Czuję, że może on ma złamane serce, tęskni za kimś i rozpamiętuje, dlatego teraz nie jest ten czas? A ja siedzę przy kompie, przyglądam mu się i zastanawiam pozostając bierna. 7 monet mówi jednak że nie warto się poddawać, ale zachować cierpliwość. Raczej do końca kwietnia nic z tego nie będzie.

Pytanie nieweryfikowalne

3. Co powinnam robić?

7 Kijów, 2 Kije, Rycerz Mieczy, Świat

7 kijów: nieprzychylne środowisko (pracuje razem z moim ex), plotki, ocenianie - mimo to robić swoje. Również - zapanuj nad emocjami myśl racjonalnie.

2 kije: Jesteś bierny, zadziałaj aktywnie ?

Rycerz Mieczy: nagłe niespodziewane wydarzenie z zewnątrz? Rozmowa przez internet? Ktoś coś namiesza? Mam szansę teraz zadziałać?

Świat: Szczęśliwe zakończenie sprawy, spełnienie marzeń.

W moim odczuciu karty radzą, że powinnam być zdecydowana i nie przejmować się opinią osób które mogą gadać i mieć coś przeciwko tej relacji. Chyba to ja powinnam wyjść z inicjatywą, np. przez internet. Świat napawa optymizmem. Nie do końca wiem co znaczy w tej sytuacji Rycerz Mieczy - to jak powinnam ja postąpić? Przedstawia Jego? A może kogoś jeszcze innego kto coś zadziała.

Czekam na wasze pomysły. Z góry dziękuję!!

Pozdrawiam

Edytowane przez Euterpe
Napisano (edytowane)

Niestety nic się specjalnie nie podzieje, będzie to czas, w którym ta relacja nie posunie się do przodu. Bierność. Dopiero po upływie kwietnia karty zapowiadają, że może być próba odnowienia kontaktu.

Edycja przez moda

3. Co powinnam robić?

7 kijów mówi żebyś zawalczyła, nie była bierna, 2 kijów może sugerować byś wysyłała mu jakieś sygnały. Ten rycerz mieczy mówi o odwadze, dynamizmie, patronuje mu karta Rydwanu ;) Te kroki mogą doprowadzić do spełnienia marzeń :)

Edytowane przez Euterpe
Napisano

do kwietnia nic nie ruszy sie w temacie, zapewne pozostaniesz bierna, ale cierpliwa. Może tak własnie ma być, bo ta znajomość jak najbardziej będzie miała potencjał

Napisano

Na razie nic sie nie zadzieje.

Co.powinnas zrobic- no niby zawalczyc, moze jakos nawiazac z nim kontakt dyskutujac o sztukach walki, tak mi sie skojarzylo.

Ale moze tez oznaczac pojawienie sie nowego pana, gdzies tam taki hula po swiecie.

Gość Bethany
Napisano

Kwiecień : Takie dość bierne karty, także bez ruchu, nic się się nie będzie dziać.

Co powinnaś zrobić : 7 Buław to jest taka walka, tyle że bardziej samej ze sobą, niż z otoczeniem ( przynajmniej mi tak pokazuje). Rycerz Mieczy to może być rozmowa, czasem mi przez neta pokazuje, albo nawet flirt, taki ze smaczkiem ;P Świat na końcu można różnie interpretować, może być jak piszesz, że spełnią się Twoje marzenia, a równie dobrze Wasze drogi się rozejdą, a może ktoś inny zajmie Twoje myśli ;)

Napisano

Z tego nic nie będzie karty mówią, żebyś się odcięła uczuciowo traktowała jak zwyczajnego kolegę.

Napisano

moim zdaniem nic z tego nie będzie i pozostaną po nim tylko miłe wspomnienia

Pytanie nieweryfikowalne

3. Co powinnam robić?

moim zdaniem, powinnaś odejść od tego pomysłu i się w to nie angażować...