Sanya Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Witajce, bardzo nurtuje mnie kwestia mojego dalszego rozwoju zawodowego. Obecnie kończę studia, udało mi się dostać całkiem niezłą pracę, związaną z moim kierunkiem studiów, aczkolwiek umowę mam tylko do końca czerwca. W tej firmie mi dobrze, ale chciałabym się dalej rozwijać w nieco innym kierunku. Za karty pięknie dziękuję dior Jak będzie wyglądać moje życie zawodowe do końca 2016 roku: 7 buław, księżyc, król mieczy - No cóż, nie pierwszy raz mi wypadły te karty pytając o pracę Widać tu moje zmagania, będę walczyć i jednocześnie się martwić, jak zwykle projektować sobie w głowie, że mi się nie uda Dworskie karty mieczowe wypadają mi na stanowiska pracy związanej z papierami, administracją, więc sądzę, że pokazałam się tutaj jako osoba pracująca. Jaka jest szansa, że znajdę pracę w branży, która mnie interesuje (jak wspomniałam, chcę zmienić nieco swój profil zawodowy): 5 mieczy, sprawiedliwość, 9 pucharów - Dla mnie ta 5 mieczy na początku może oznaczać porażki.. ale i pokonywanie ograniczeń. Jeżeli tego dokonam to jest szansa na satysfakcjonującą umowę. Cytuj
Arcan Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 A czy pracujesz w jakimś zawodzie artystycznym? Pytam ze względu na Księżyc Niestety w tym roku nie znajdziesz... 5 mieczy to już pozamiatane Cytuj
Sanya Napisano 12 Lutego 2016 Autor Napisano 12 Lutego 2016 Nie, finanse Też mam obawy co do tej 5 :/ Cytuj
dior1 Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Sanyo, Ty mi nie dziękuj. Te karty mają stanowić rodzaj motywacji:) o! Ciężkiej motywacji, ale za to z jakim efektem. Końcowe karty są przyjemne. 1. Będą jakieś zmagania, będziesz chciała udowodnić swoje racje, pokazać wartości? Będzie konkurencja. Próba usamodzielnienia się w pozycji zawodowej. Mogą wyjść jakieś nieporozumienia, niejasne sytuacje. Nie wiem czy nie zmiana stanowiska. 2.Na początku może, nie być ciekawie, ale Ty sprecyzujesz swoje stanowisko i powinno być okej. Cytuj
Gość Bethany Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Trochę stresów widać i zmagań, jakieś Twoje obawy w tym Księżycu. Drugie pytanie : Najpierw ciężko, ale potem powinno być coraz lepiej, bo kończy 9 Pucharów, a to jest powodzenie i zadowolenie Twoje Cytuj
panna.marta Napisano 14 Lutego 2016 Napisano 14 Lutego 2016 ciężkie te karty. Moim zdaniem umowy będą w dalszym ciągu okresowe. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 15 Lutego 2016 Napisano 15 Lutego 2016 Jak będzie wyglądać moje życie zawodowe do końca 2016 roku: 7 buław, księżyc, król mieczy Dużo pracy przed Tobą. Mam wrażenie że będziesz brać na siebie dodatkowe rzeczy, by sobie udodowdnić że dasz radę i jesteś w stanie terminowo ogarnąć wzięte na siebie zobowiązania. Martwi mnie jednak księżyc, wygląda jakbyś stale wątpiła w swoje umiejetności, bardziej skupiała się na domniemaniach niż faktach. Mi kiedyś księżyc pokazał, by uważać na papiery, wszystko trzymać przy sobie i stosować tzw. "dupochrony" (zachowywanie @). Jaka jest szansa, że znajdę pracę w branży, która mnie interesuje (jak wspomniałam, chcę zmienić nieco swój profil zawodowy): 5 mieczy, sprawiedliwość, 9 pucharów Ty wychodzisz z V mieczy. Wychodzą Twoje obawy, lęki że sobie nie dasz rady, odczucie braków w wiedzy/wykształceniu na tle ew. konkurencji. Jednak- sprawiedliwość to tzw. motywacyjny kop w cztery litery.Przyjdzie Ci wziąść się w garść, zweryfikować swoją więdzę- dokształcić się dodatkowo (kiedyś sprawka w pewnej sprawie, pokazała mi że muszę przysiąść- poczytać by zrozumieć dany temat, bo patrzyłam na niego niejako z pewną rytuną i zbytnią pewnością) IX pucharów to, dokładnie to czego pragniesz- czyli praca w zawodzie. Patrząc po kartach jest to jaknajbardziej osiągalne dla Ciebie (musisz jedynie wyjść z zgubnego myślenia V mieczy, i w sprawiedliwości dodatkowo, kolokwialnie mówiąc " usiąść i poczytać" ) Będzie dobrze ! Bless ! Cytuj
Sanya Napisano 16 Lutego 2016 Autor Napisano 16 Lutego 2016 Dziękuję Masz wiele racji.. mam obawy, kompletnie w siebie nie wierzę, choć wiem, że ta praca jest w zasięgu mojej ręki i zdaję sobie tez sprawę, że muszę się nieco poduczyć, dobrze przygotować merytorycznie do ewentualnych rozmów. Wszystko w moich rękach, a motywacji dodaje mi ta 9 pucharów na końcu Cytuj
x-latek Napisano 16 Lutego 2016 Napisano 16 Lutego 2016 Jak będzie wyglądać moje życie zawodowe do końca 2016 roku: 7 buław, księżyc, król mieczy W 7 Kijach jest Twe staranie się w tym temacie, Twa upartość. Jednocześnie w Księżycu widać dużo mrzonek, nawet lęków (może nawet to o dotychczasową pozycję w pracy). Jeśliby Króla Mieczy rozpatrzeć tu jako sytuację, nie osobę (np. konkretnie co do spraw finansowych u mnie nie jest to pomyślna karta i nigdy taką nie była w tym temacie), to nie zwiastuje to tak fajnie. Przy tym Księżycu też istnieje taka opcja, że możesz bardzo przeliczyć się z czymś. To taka jedna z cech tego Arkanu. Miałem właśnie kiedyś taką okazję to "sprawdzić kiedyś na sobie". Jeszcze raz patrząc na te karty, to czuję, że mogą pojawić się u Ciebie pewne zakusy na "drogę przez skróty". Znaczy coś czego nie powinnaś robić, a w celu uzyskania czegoś tam będzie Cię korciło, by złamać pewne przepisy, czy normy moralne. Wystrzegaj się tego i pamiętaj o tym. W tych 7 Kijach może być Ci trudno oprzec się jakiejś tam pokusie, zamotasz się w tym Księżycu i wtedy Król Mieczy bezwzględnie Cię oceni/osądzi. Jaka jest szansa, że znajdę pracę w branży, która mnie interesuje (jak wspomniałam, chcę zmienić nieco swój profil zawodowy): 5 mieczy, sprawiedliwość, 9 pucharów Nie wiem czy stawiałaś te karty z myślą na ten rok, czy na resztę życia; ale już nieważne. Pewne blaski 5 Mieczy to jest rozpoczęcie czegoś od nowa z nowym bagażem doświadczeń i możliwości, umiejętność dostosowania się do nowych warunków, upór w dążeniu do zrealizowania postawionych przed sobą zadań. To tak przy okazji tego posta wyczytałem to z kniżki hehe. No ale tu jest znowu karta, której nie lubię na te sprawy zawodowo-finansowe. Sprawiedliwość. Może innym ona jest sprawiedliwa, ale nie mi. Mi to ona zwiastuje takie surowe traktowanie przez los. Może dlatego, że to jest bardzo karmiczna karta? Może. Tylko się nie przejmuj tym tak. To tak patrzę na karty tylko ze swej perspektywy. W tych 9 Pucharach powinnaś coś tam uzyskać, jakieś tam w miarę niezłe miejsce. Na tyle ostatecznie dobre, by nie narzekać. Chociaż w tej karcie to jakichś większych fajerwerków nie widzę IMHO. Po tym jakbyś taką pracę znalazła to chyba nie miałabyś ambicji rozglądać się za czymś lepszym. 9 Pucharów to karta o takiej energii - jest mi wystarczająco dobrze i wszystko! Cytuj
Sanya Napisano 16 Lutego 2016 Autor Napisano 16 Lutego 2016 Dziękuję To na szczęście lub na nieszczęście karty tylko an ten rok Nie omieszkam zweryfikować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi