Skocz do zawartości

Autobus, ojciec, obca kobieta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałam dziwny sen. Śniło mi się, że jechałam autobusem i spotkałam znajomych. Zaczęłam z nimi wesoło rozmawiać i śmialiśmy się jak zwykle, było dosyć miło. W pewnym momencie usłyszałam jak ktoś wzywa mnie po imieniu. Zobaczyłam, że w autobusie siedzi mój tata. Podeszłam do niego, a on powiedział mi na ucho "Weronika, przestań gadać głupoty". Poczułam się bardzo oburzona i wysiadłam z tego autobusu, przesiadając się do drugiego. Tam byłam pasażerką tylko ja i jakaś obca kobieta. Siedziałyśmy obok siebie. Nagle ona wstała i uchyliła okienko, następnie zaczęła coś majstrować przy czapce, którą miałam na głowie. Popatrzyłam na nią jak na wariatkę i zapytałam "co pani robi przy mojej głowie?", a ona na to, że martwiła się, czy by mnie nie przewiało, bo jak otworzyła okno zrobił się przeciąg. Co taki dziwny sen może oznaczac?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jazda autobusem ze znajomymi oznacza ze spedzasz latwo i przyjemnie czas ze znajomymi na "glupotach jak to Twoj tata powiedzial. Moze to symbolizowac, ze chcialby zebys wiecej czasu poswiecial nauce/pracy/obowiazkom? Podswiadomie mozesz zdawac sobie sprawe ze tata nie aprobuje Twoich dzialan (czy to ogolnie, czy w ostatnim czasie). Druga czesc snu jest troche bardziej skomplikowana. Albo zmienisz/zmienilas juz swoje postepowanie i odcielas sie od towarzystwa/ znajomych i w czasie gdy samotnie starasz sie ruszyc ze swoim zyciem, pomaga Ci jakas zyczliwa osoba, ktora chce zebys sobie wszystko dobrze poukladala, nawet jezeli uwazasz jej dzialania za "wariactwo" i integrowanie w Twoje zycie.

Co rzucilo mi sie w oczy, to Twoja niechec do osob ktore chca dla Ciebie dobrze. Obrazasz sie/oburzasz gdy Tata lub ta Pani chca Tobie pomoc/ doradzic/ zwrocic uwage.

Mam nadzieje, ze jest jakis sens w tym co napisalam :)

Pozdrawiam serdecznie i zycze madrych wyborow!