Skocz do zawartości

Rozkład Dziecko Wewnętrzne

basia791

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, dzisiaj skorzystałam z rozkładu Barbary Antonowicz-Włazińskiej "Dziecko Wewnętrzne" Może ktoś z Was go zna? Liczę na to.

Pozycje w rozkładzie:

1. Mój problem............................................................................................................................. 2.Co pragnie mi przekazać moje wewnętrzne dziecko

3. Jaką drogę zablokowałam do swojego wewnętrznego dziecka............................................................. 4. Jak mogę otworzyć tę drogę

5. Jak powinnam wykorzystać tę drogę do rozwiązania problemu ............................................................6. Co mi to da

Ponieważ myślę, aby zacząć pisać książki dla dzieci ( a nigdy wcześniej tego nie robiłam), zadałam pytanie: Czy pisanie książek to dobry dla mnie sposób na realizację siebie wewnętrznie i finansowo i czy będę w tym dobra?

Korzystam na razie z książki "Tarot intuicyjny. Wielkie Arkana", więc zgodnie z zaleceniami autorki korzystałam tylko z WA. Takie karty wyciągnęłam:

Poz. 1. Mag (I)

Poz. 2. Księżyc (XVIII)

Poz. 3 Wisielec (XII)

Poz. 4. Siła (VIII)

Poz. 5. Diabeł (XV)

Poz. 6 (Sprawiedliwość (XI)

Oto moja próba interpretacji:

1. Mój problem. boję się, że nie znajdę w sobie wystarczająco siły twórczej i inspiracji. To jest początek mojej nowej drogi twórczej w pisaniu. Nie pisałam bardzo długo (kilkanaście lat) i moim problemem jest zaczęcie i znalezienie pomysłu.

2. Moje wewnętrzne dziecko chce mi przekazać, abym weszła do świata iluzji, magii, do świata przygód, literatury i zatonęła w świecie twórczości. Dała się pochłonąć temu wyimaginowanemu światu, swojej wyobraźni i intuicji. Że kryją się we mnie pokłady twórcze.

3. Zablokowałam u siebie umiejętność poznawania świata z innej perspektywy (możliwe iż z tej twórczej), umiejętność spojrzenia na świat z innego punktu widzenia, z punktu widzenia innych ludzi, moich przyszłych odbiorców.

4.Jak mogę otworzyć tę zablokowaną drogę? Poprzez uwierzenie w siebie, w swoją wewnętrzną siłę. Wymaga to dużo pracy i wysiłku z mojej strony typu: poznawanie świata dzieci, obserwowanie innych ludzi, ćwiczenia i wzmacnianie swoich talentów poprzez trening.Powinnam uwierzyć w siebie i poddać się swojej pasji.Ale może też usystematyzowąć swoją pracę i stworzyć sobie pewien schemat pracy.

5. Jak powinnam wykorzystać tę drogę do rozwiązania problemu?

I tu mam problem, bo Diabeł może tu oznaczać, że powinnam kierować się pasją i twórczą namiętnością oraz wyzwolenie własnej psychiki i wyobraźni z okowów poczucia własnych ograniczeń.

Może też oznaczać (zwłaszcza w sąsiedztwie ze Sprawiedliwością), że powinnam postępować w sposób uczciwy, zgodny z moralnością i własnymi zasadami i nie próbowała wykonywać żadnych nieuczciwych kroków, albo też nie dała się namówić na żadne niecne zachowania.

6. Jeśli będę szła tą drogą, spojrzę na życie z innej perspektywy, odkryję swoją twórczą stronę i uwierzę w siebie oraz zacznę pisać, to moje trudy zostaną nagrodzone i zostanę doceniona.

Proszę Was o spojrzenie na ten rozkład, moją interpretację i o wszelakie uwagi.

Edytowane przez basia791
Napisano

Ale, że jak myślisz, co z ezoteryką konkretniej? Chodzi o wprowadzanie w literaturę elementów ezoterycznych , o inspirację tym tematem, czy coś innego?

Gość Euterpe
Napisano

większość pytań z tego rozkładu jest nie do zweryfikowania. Będziesz mogła takie umieszczać na wzajemnej, gdy przekroczysz 100 postów.

W tym dziale zamieszczamy tylko takie wątki, do których odpowiedzi są w 100 procentach weryfikowalne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...