Nimue00 Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Słowem wstępu chcę zaznaczyć, że żaby mają dla mnie dużą wartość emocjonalną i jestem do nich nastawiona pozytywnie. Odegrały pewną rolę w moim życiu i gdy widzę je we śnie, staram się zwrócić szczególną uwagę na ten sen. Ale do rzeczy, śniłam, że wraz z psem (który był starszy niż jest w rzeczywistości) wyszłam na spacer - trafiłam do miejsca znanego mi z jawy, które we śnie zawsze jest zdeformowane i brudne. Mianowicie, poszłam do lasku, w którym znajduje się rzeka i tama wodna. I tak jak zwykle, miejsce to było zaniedbane. A dodatkowo, wszystko było spowite bardzo gęstą mgłą. Mimo to, brnęłam coraz głębiej w las, oświetlając drogę telefonem (który nagle stracił wszystkie możliwości i nadawał się tylko jako lampka). I choć zdawałam sobie sprawę, że to, co robię jest na swój sposób niebezpieczne, chciałam przekonać się, "co znajdę " i jak daleko zajdę w tej dziwnej, gęstej mgle. Nagle doszłam do tamy, z której spływała czarna woda. Wpatrywałam się w nią z zaciekawieniem, po czym , spoglądając pod nogi, zauważyłam mnóstwo żab, które uciekały z tego miejsca. Odwróciłam się, jednak zamiast wyjść z lasu, postanowiłam iść jakąś boczną ścieżką. I nagle przyszło mi do głowy, że ktoś - lub coś - wyruszył(o) moim tropem i powinnam jak najszybciej się stąd wydostać. Jednak nie chciałam, sama nie umiem wyjaśnić mojego zafascynowania błądzeniem we mgle. Cytuj
Tamaya Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Błądzenie we mgle czyli poruszanie się po omacku. Zagubienie swojej drogi, działanie bez świadomości. Telefon traci swoje funkcje czyli coś izoluje Cię od świata i bliskich ludzi. Wabi Cię do miejsca, które budzi grozę, może być zgubne. Nawet żaby jako zwierzęta zdające się na instynkt uciekają stamtąd. Może pora przejrzeć swoje decyzje i podejmowane działania czy aby coś nie prowadzi Cię w złym kierunku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi