Skocz do zawartości

Pan - co tu widzicie (J.Twardowski)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bethany
Napisano

cbe1e09d4ef83413med.png

Jaki zawód mógł wykonywać ten Pan? Posiadał dzieci? Co tylko Wam przyjdzie do głowy - cechy, rodzina itd.

Napisano

Asc w wadze slonce w bliznietach - juz go nie lubie . flirciarz i czarus. Dzieci mogl nie miec albo mial z nimi luzny kntakt. Zdrowie chyba dobre bo jowisz w 6 domu jesli juz to sprawy reumatyczne.Sporo planet w gornej czesci horoskopu mozliwe ze egoista, kariere zrobil albo kilka zawodow mial, zwiazane z mowieniwm. Raczej nie aktor

Gość Bethany
Napisano

No raczej nie egoista, ale nie będę za dużo podpowiadać ;P

Gość Bethany
Napisano

Osoby z Ascendentem w Wadze przeważnie są lubiane, miłe itd.

Faktem jest, że jego zawód był w jakimś stopniu związany z mówieniem, ale nie był aktorem

Napisano (edytowane)

Aktorzy maja czesto cos we lwie on nie ma dlatego wlasnie wykluczylam. Wydaje sie czlowiekiem cieplym i rodzinnym poza wagowo blizniaczym flirciarstwem. Znam wkasnie osoby ktore sa rodzinne mimi ze lubia flirtowac gdy okazja sprzyja.

Moze byl jakims mowca ryby i rak sugeruja ze mogl walczyc o prawa slabszych ucisnionycg. Ktos w rodzaju luther kinga. Moze znany lekarz.

Edytowane przez Ismer
połączenie postów
  • Administrator
Napisano

Jak powiem co myślę - to myślę, że spalę zagadkę.

Ale w tym wypadku jeśli chodzi o zawód to pierwsza myśl: Merkury, który włada 9 d jest w d. 10 i najbliżej osi, czyli bardzo klasycznie, 9 dom wspiera 10, poza tym ma tam słowa - Bliźnięta (Słońce w 9d. i Merkury nimi władający) który jest w Raku - pisarz lub poeta, sygnifikacja 9 domu... no i dom 6 z jego konotacjami - jeden władca w 6 w godności, drugi w 10, przecież w tym wypadku to już bardzo oczywiste; więcej nie powiem.

Tym bardziej, że tylko to skojarzyłam od razu i dalej już nie trzeba mi było, skojarzenie oczywiste - i już wiem kto to ;p

No może jeszcze to, że Księżyc - władca MC wspiera to "słowo" i jego krzewienie (jak również inne czynności zawodowe) a ten dom 6 wspiera dom 10, również poprzez władztwa i godności.

Na aspekty w tym wypadku w zasadzie nie patrzyłam, bo zbyt szybko mi się skojarzyło. Ale do uzasadnienia końcowego przydadzą się.

• Lubię to! 1
Gość Bethany
Napisano

Dirty, poniekąd idziesz dobrym tropem.

Nie każdy aktor ma podkreślony znak Lwa, to byłoby zbyt proste ;)

Co do lekarza- myślę że bardziej byłby podkreślony dom VI ( opieka), może też dom XII.

Co do omawianego przypadku- Neptun jest w Raku, czyli bardzo silny. Zauważmy, że próg VI domu mamy w Rybach, czyli to sugeruje dziedziny "wody". Tutaj widać, że coś może być związanego z twórczością. Świadczy też o tym Księżyc w IV domu. Zagadka trwa, więc więcej póki co nie zdradzę.

Powiem tylko, że wchodzę jakby w grę dwa zawody, a poniekąd były powiązane ze sobą, a omawiana osoba bardziej znana była opinii publicznej z tego drugiego że tak się wyrażę zawodu ;)

• 2 tygodnie później...
Gość Bethany
Napisano

Może ktoś jeszcze się wypowie, zanim ogłoszę ;)

• 2 tygodnie później...
Gość Bethany
Napisano

Bohaterem tej zagadki jest ks. Jan Twardowski. W latach 1933-1935 współredagował międzyszkolne pismo młodzieży gimnazjalnej „Kuźnia Młodych”, gdzie piastował funkcję redaktora działu literackiego.W trakcie wojny w marcu 1945 zaczął naukę w tajnym Seminarium Duchownym w Warszawie ( Wikipedia)

MC w Raku czyli opieka nad innymi ( duchowa) i twórczość, cały dom VI w Rybach, Wenus w Byku, Asc w Wadze. Merkury i Neptun w X domu również dobre zarówno na pisanie, jak i powołanie.

• Ismer zmienił tytuł na Pan - co tu widzicie (J.Twardowski)