joanna_x Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 Witam, która runka będzie najlepsza na rozwinięcie w sobie cierpliwości ? Mam z tym dużym problem i potrzebuję pomocy. Może ktoś podpowiedzieć ? Cytuj
antarjyotih Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 Cierpliwość bywa cnotą, ale kluczem jest tutaj słowo... "bywa". Istotne jest, dlaczego chcesz być bardziej cierpliwa. A pomijając te dywagacje - wydaje mi się, że mogłabyś "zaprzyjaźnić się" z Runą Mannaz. Cytuj
joanna_x Napisano 20 Marca 2016 Autor Napisano 20 Marca 2016 witaj. Dzięki za odpowiedź Po prostu czuję, że jestem mało cierpliwa, w gorącej wodzie kąpana, chcę wszystko na już i nie potrafię poczekać a jak mam czekać to się frustruję... Cytuj
Gość befimaka Napisano 21 Marca 2016 Napisano 21 Marca 2016 A może Jera? Uczy cierpliwości, bo zawsze trzeba poczekać, aż ziarno wykiełkuje, wyrośnie i dojrzeje, żeby zebrać plon. Cytuj
Perdo Napisano 22 Marca 2016 Napisano 22 Marca 2016 Jera moim zdaniem byłaby lepsza niż Ingwaz- Jera z samej nazwy oznacza rok, a w poematach też plony, i przez to jest związana z pracą dającą owoce po czasie. Ingwaz to bardziej zamknięcie się i dojrzewanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi