agaMAJ Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 jakie konsekwencje będzie miało to, że ukąsił mnie kleszcz? Wyjełam całego, na razie rumienia brak. As Monet--Cesarz--7 Pucharów coś jest w zarodku, przez olanie może rozwinąć się choroba Jak zapobiec ewentualnej chorobie pokleszczowej w tym przypadku? 3 buławy--As Pucharów--As Monet Zadziałać, przemyć i zdusić w zarodku Rok temu też mnie ugryzł, ale w nogę i nic się nie działa, tym razem przepełz aż do biustu. Cytuj
Iwka78 Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Nie potrafię interpretować kart na zdrowie. Intuicyjnie powiedziałbym, że nie widzę jakiegoś zagrożenia w kartach. Z doświadczenia wiem, że żadne przemywanie rany nic nie da... Jeżeli kleszcz był nosicielem boleriozy i nie chcący go ścisnęłas przy wyciąganiu, a kleszcz zwrócił, no to jest zagrożenie tą chorobą. Ja takiego kleszcza oddawałam do laboratoriumdo badania. A odczyn możesz mieć i po 3 miesiącach... Albo wogóle... A możesz być zarażona.... Cytuj
Davisa Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Takie, że będziesz o tym myślała, wymyślała.. Niczego złego tu nie widać:-) Cytuj
szarotka1 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Wygląda to tak jakbyś czekała na pojawienie się tego rumienia {As monet} i była pewna, że tak się stanie{Cesarz}ale to pozostanie w sferze twojej imaginacji {7 pucharów}. Cytuj
agaMAJ Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Dziękuję za poświęconą chwilkę. Za jakiś czas postaram się zweryfikować. Ogólnie w mazowieckim podobno mało jest kleszczy zarażonych. Więc staram się być dobrej mysli Cytuj
Ceres Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Tez nie widzę tu żadnych powikłań po ugryzieniu, raczej twoje obawy przed tym. Ja zawsze dostaję od lekarza maśc z antybiotykiem do smarowania jak mnie dziabnie kleszcz. Cytuj
Czarownica Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Moim zdaniem z kart wynika, że wszystko ok, ale dla pewności poproś lekarza o antybiotyk (vide posty wyżej:)) Wszystkiego dobrego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi