Skocz do zawartości

Trybunał Konstytucyjny

Gość Bethany

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bethany
Napisano (edytowane)

Zadałam pytanie, co dalej będzie ze sporem w sprawie TK?

3 Miecze 5 Buław Pustelnik

3 Miecze kojarzą mi się z takim zamętem, 5 Buław to dalsza walka i pewnie udowadnianie swoich racji. Pustelnik - no nie wiem, może przemyślenie sprawy, radzenie się mądrzejszych. Chyba to długo jeszcze się będzie ciągnąć, bo Pustelnik to zastój.

Edytowane przez Bethany
Napisano

Ci którzy chcą żeby sprawa Trybunału potoczyła się o ich myśli, a mam tu na myśli tą żenującą opozycję po, psl i ich dziecko nowoczesną zawiodą się, ich rzekome próby ochrony demokracji w sprawie TK spełza na niczym i będą szczerze zawiedzeni, efekty ich biadolenia spełzną na niczym(3 mieczy). po, psl i nowoczesna będą łączyły siły żeby ugrać coś w sprawie TK, lecz im się to nie uda, PiS będzie twardo stało na swoich, najprawdopodobniej znajdzie kogoś kto ich wesprze, jeśli nie w całości swoich idei to przynajmniej do części (5 buław). Pustelnik, którego tu jako widzę również głupca świadczy o tym, że w najbliższym czasie sprawa w żaden sposób nie ucichnie i nikt z nikim nie dojdzie do porozumienia. A już na pewno wyrok trybunału nie zostanie ogłoszony (co prywatnie uważam za słuszną decyzję).

Napisano

3 Miecze 5 Buław Pustelnik

Na wstępie zimna kalkulacja, co zrobić dalej- czy publikować wiążące orzeczenia , czy też pod osłoną nocy (eremita) podejmować roztrzygnięcia. V buław skojarzyła mi się z wprowadzeniem celowego zamętu, niepotrzebnego ruchu- tak by oczy opinii publicznej były skierowane w inną stronę. Na ten czas- sprawa nie ulegnie zmianie- to co ważne będzie ukryte.

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

3 mieczy kojarzy mi się z unikaniem odpowiedzi, tematu (w jednej talii karta ta przedstawia kobietę która siedzi skulona zakrywając oczy dłońmi) jak i również wzajemne krytyczne uwagi i plotki które dosłownie bolą. 5 buław - każdy walczy o swoje tak jak podczas wyścigów, "moje musi być na wierzchu", kłótnie, spory, niezgodności poglądów, opinii itp. Pustelnik to na pewno zastój i słuchanie własnego siebie, postępowanie według własnego systemu wartości i pozostanie przy swoich zasadach, na zasadzie ten swoje a ten swoje, sprawa się nie wyklaruje do końca jeśli w ogóle.

Edytowane przez werewolfgirl
  • 1 miesiąc temu...
Gość Bethany
Napisano

Tak się zastanawiam, czy te 3 Mieczy to nie są dla nas jakieś dość bolesne konsekwencje, w obliczu tego, jak rozwija się sytuacja wokół TK.