JagodowaTruskawka Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Z góry przepraszam jeśli założyłam ten wątek w złym dziale, ale kompletnie nie mam pojęcia gdzie mogłabym go umieścić. Chciałabym porozmawiać o jednej rzeczy, która niedawno miała miejsce w moim życiu i towarzyszył temu jeden przedmiot i sama nie wiem co o tym myśleć. Zwróciło to moją uwagę i wiem, że istnieje możliwość to naprawdę mógł być tylko zbieg okoliczności. Zapraszam do dyskusji. Przed świętami robiłam zakupy w jednym z popularnych marketów i kupiłam fioletowe tulipany. Ich przeznaczeniem było stanie w domu. Od kiedy włożyłam je do wazonu w moim związku zaczęło się psuć bez konkretnego powodu. W święta mój partner ze mną zerwał przez zazdrość o moich znajomych z którymi spedzam czasem czas juz od kilku lat (a partner jest 2 miesiące). Dwa tygodnie później 2 kwietnia moi rodzice mieli kłótnie przez duperele która doprowadziła do wyprowadzki mojej mamy i słowach ze się rozwodzą. Przez ten czas byłam pozbawiona chęci wstawania z łóżka i nie zajmowałam się domem, przez co tulipany, mimo że, już zwiędły to nadal stały w wazonie. Mieszkam w domu i 2 dni temu przez okno je wyrzucilam, aby później spalić, ale byłam tak leniwa, ze dopiero wczoraj je zgarnęłam na kupkę do innych gałęzi i dziś dopiero nie zostało po nich nic. Dziś też moja mama pojawiła się w domu i wygląda jakby się jednak nie mieli rozstawać. Co do mojego exfaceta nie wiem jak będzie, jak się zmieni w najbliższym czasie to dopisze. Jestem ciekawa czy ktoś miał podobne sytuacje z udziałem fioletowych tulipanów, albo innych przedmiotów. Cytuj
Eilidh Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Fioletowe tulipany rosną u mnie w ogródku i nie zauważyłam żadnego negatywnego oddziaływania. Wręcz przeciwnie, pięknie kwitną i cieszą oczy. Zastanawia mnie dlaczego to "fatum" przypisałaś akurat działaniu tulipanów. Mi te kwiaty kojarzą sie raczej z pozytywnymi rzeczami Sprawdzałam w Internecie czy może w innych regionach Polski przypisuje im się jakieś "złe moce", ale jedynie co znalazłam to to, że: "fioletowe tulipany reprezentują królewską władzę i wspaniałość". Pozdrawiam Cytuj
Auril Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 a może tulipany były tylko nośnikiem i negatywna energia pochodziła od np sprzedawcy, hodowcy ect. czasem przedmioty są niczemu nie winne bo jedynie przenoszą "zainfekowaną" energię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi