she11 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Jakie suplementy z magnezem polecacie? Cytuj
Wielki_Mistrzu Napisano 17 Kwietnia 2016 Napisano 17 Kwietnia 2016 Tylko cytrynian magnezu lub jabłczan magnezu. Są one w największym stopniu przyswajalne przez organizm - do 75% no i bez dodatków. Suplementy apteczne typu tlenek magnezu można sobie odpuścić - mają najsłabszą przyswajalność - do 40%. Oprócz tego mają szereg dodatków typu talk, stearynian i tego typu stabilizatory. Cytuj
she11 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Napisano 17 Kwietnia 2016 Obecnie biorę chela mag b6 forte z Olimpu, jednak zastanawiam się, czy nie jest za słaby. Gdy mam kilka dni przerwy w suplementacji zaczyna mi drgać powieka, mimo że nie pijam kawy i mocnej herbaty. Cytuj
jullie Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 chela mag b6 forte z Olimpu również to kiedyś przyjmowałam więc polecam. Cytuj
Wingrad Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Polecam moczenie nóg lub kąpiele w chlorku magnezu. Poza uzupełnieniem magnezu dodatkowo oczyszcza żyły ze złogów wapniowych Cytuj
FreyaAngels Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Szukajcie leku, a nie suplementów. Cytuj
Białoksiężnik Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Citocoline, Qwercetyna, Nattokinaze, L-Carnosine, D3 10 tys, Olej z czarnuszki (regulacja ciśnienia + cukru), Cynk - w dobie pandemii. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Białoksiężnik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi